Gournay - francouzské plemeno slepic

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.5.2011 15:32
rate

XXX.XXX.170.45

Přátelé , v r.2008se ke mně „omylem“ dostalo 10 vajec plemene Gournay. Vajíčka jsem vylíhl a snažil jsem se co to vlastně mám. Po třech letech jsem se ale z prostorových a časových důvodů rozhodl chov tohoto plemene ukončit. Přesto mě toto nenáročné, odolné a příjemné plemeno oslovilo a rád bych přenechal chov jiným chovatelům , nejlépe členům ČSCH ,kteří by občas i vystavili a případně dosáhli uznání plemene i u nás.
Jsem schopen sestavit několik skupin 1,3-4 celkem nepříbuzných, použitelných k chovu z letošních kuřat.
Kdo by jste měl zájem ozvěte se.
Základní info jsem dal na http://slepice-gournay.webnode.cz/
Petr

16.5.2011 09:38
frikmon

XXX.XXX.77.195

Dobrý den, slepice jsou nádherné ale přiznám se pro mě neznámé. Jestli mohu za všechny poprosit popište prosím více plemeno-snáška(barva vajec a počet), hmotnost, růst, užitkové zaměření atd. Pokud by jste nenašel nikoho kdo by měl zájem rád se jednoho kmene ujmu ale nejsem členem chov. klubu nebo bych byl rád když bude na prodej jeden kohout na chov, plemeno se mi zdá jako vhodný zlepšovatel hlavně barvy černobílých vlašek. Budu moc rád za jakékoliv informace. Nevím od kud jste já střední čechy-Mělník. Pokud by to bylo blízko rád bych se přijel podívat. Zatím se mějte:-)

16.5.2011 10:14
frikmon

XXX.XXX.77.195

Už jsem se koukal i na vaše stránky a udělal si obrázek o tomto plemeni. Zjistil jsem že jste taky okolí Prahy. Nemáte na prodej násadová vajíčka popřípadě kolik a za kolik.
Pokud raději chcete jednat mailem tak mail: Pbotur@seznam.cz. Byl bych moc rád za telefoní kontakt. Pěkný den přeju a předem moc díky.

16.5.2011 13:32
rate

XXX.XXX.170.45

frikmon napsal(a):
Už jsem se koukal i na vaše stránky a udělal si obrázek o tomto plemeni. Zjistil jsem že jste taky okolí Prahy. Nemáte na prodej násadová vajíčka popřípadě kolik a za kolik.
Pokud raději chcete jednat mailem tak mail: Pbotur@seznam.cz. Byl bych moc rád za telefoní kontakt. Pěkný den přeju a předem moc díky.

Děkuji za reakci, již jsem pár mailů dostal, ale ještě čekám. To členství v ČSCH má jediný důvod. Aby se případně toto plemeno uznalo i u nás, musí být pravidelně vystavováno a tím i kroužkováno , což předpokládá asi to členství. Nemluvě o jistém nutném nadšení a ochotě dojet si pár set km pro materiál ,dát cca 1-1,5 EUR za vajíčko a 20 - 60 EUR za zvíře.
Ale to jsou ceny venku běžné u mnoha plemen. Chci však případné chovatele navzájem zkontaktovat a pokud by spoupracovali jde všechno snáze.
Násadová vajíčka již nemám a nebudou. Ještě jsem na jaře vylíhnul a to je to co nabízím (cca 4 týdenní kuřata)
Co se týče kohouta pro meziplemenné křížení , pokud zbyde ozvu se. Petr

16.5.2011 21:45
rate

XXX.XXX.170.45

Abych nezastrašil potenciální zájemce , tyto jsou skoro zdarma. O peníze nejde , spíše jde o to, aby když už to tady jednou je , tak aby to zase nezmizelo. Bylo by to škoda, je to příjemná a odolná slepice a její maso je opravdu lepší než jiné.:-)

na fotce kohout velmi dobrého typu a barvy , pro mne ne úplně korektní praporek hřebne (v málopočetných plemenech se musí občas oko přimhouřit ) Petr

17.5.2011 10:04
george.kyncl

XXX.XXX.63.252

Dobr den velmi zajímaveé plemeno ja budu clenem ČSCH od velkých prazdnin chovu drubeze se venuji jiz asi 10 let je mi 22 let a letos budu poprve vystavovat Rousne zakrsle tribarevne a bylo by fajn nevystavovat jen jeden druh drubeze.Co by jste za vase jedno chovne hejno chtel??Kynclsmajlík

17.5.2011 10:08
george.kyncl

XXX.XXX.63.252

jeste prikladam svuj email : george.kyncl@seznam.cz:-)

17.5.2011 20:27
rate

XXX.XXX.170.45

george.kyncl napsal(a):
Dobr den velmi zajímaveé plemeno ja budu clenem ČSCH od velkých prazdnin chovu drubeze se venuji jiz asi 10 let je mi 22 let a letos budu poprve vystavovat Rousne zakrsle tribarevne a bylo by fajn nevystavovat jen jeden druh drubeze.Co by jste za vase jedno chovne hejno chtel??Kynclsmajlík

Ozvu se na mail. Cena jak jsem psal "skoro zdarma" ,takže asi za cestu :-))
Petr

17.5.2011 21:52
rate

XXX.XXX.170.45

Že je plemeno neustálené je jasné, je málopočetné a stabilně se vyskytuje jen na omezeném území. Ideální pro chovatele- šlechtitele.
Na fotce slepice s příliš rozšířenou bílou barvou.

17.5.2011 23:20
deaf lukas

XXX.XXX.161.251

Právě takové plemeno se mi líbí. Škoda, že to nemůžu brát :-(
pup

18.5.2011 21:50
rate

XXX.XXX.170.45

sourozenci z r. 2010 , jeden z nich je otcem části kuřat

18.5.2011 22:45
frikmon

XXX.XXX.58.12

Otcem kuřat je určitě ten pravý kohout že? Jinak obě zvířata perfektní!!! Tak nějak si představuju plemeno s kombinovanou užitkovostí, bílé ušnice, krásné velké hřebeny a laloky, bohaté ocasní opeření ,dostatečná hmotnost, bílá velká vejce a k tomu kvalita masa je velikým bonusem. Fakt super. Akorát bych preferoval tmavší kusy v chovu pokud se bílé skvrny s věkem zvětšují. Fakt super:-)

19.5.2011 14:09
rate

XXX.XXX.170.45

frikmon napsal(a):
Otcem kuřat je určitě ten pravý kohout že? Jinak obě zvířata perfektní!!! Tak nějak si představuju plemeno s kombinovanou užitkovostí, bílé ušnice, krásné velké hřebeny a laloky, bohaté ocasní opeření ,dostatečná hmotnost, bílá velká vejce a k tomu kvalita masa je velikým bonusem. Fakt super. Akorát bych preferoval tmavší kusy v chovu pokud se bílé skvrny s věkem zvětšují. Fakt super:-)

Co se týká bílé barvy je jí opravdu u těchto kohoutů více , mělo by to být asi tak jako u kohouta na obr. z 16.5. , literatura hovoří , že plocha bílé barvy se s věkem zvětšuje.(já jsem to nějak markantně nepozoroval /do 2 let/ ) Otcem části kuřat je opravdu ten se zeleným kroužkem, ten druhý je ale v chovu také (na kozí farmě v Pěnčíně). Ale jak jsem říkal ,není moc z čeho vybírat a člověk je rád když něco nepříbuzného získá a na vajíčku nebo kuřeti to nepoznáš. :-((
Ještě je pár kuřat k mání ......... (zdarma :-|) Petr

19.5.2011 15:34
frikmon

XXX.XXX.77.195

To je jasný že se nedá u tak málo početného plemene vybírat a barva se dá selektovat kdykoliv a u tohoto barevného rázu je to složitější že je třeba pozorovat vlastně až zpětně jak bělají starší kusy ale oba kohouti na fotce jsou myslím nadprůměrné kusy takže o potomstvo nemám strach. Apropó kolik je volných kůřátek a jak starých, mám kvočnu s týdeními kuřaty pokud jsou v podobném věku tak by je přijala je to dobrá matka. Taky samozřejmě za kolik kuře dnes, není nic zadarmosmajlík

19.5.2011 16:51
rate

XXX.XXX.170.45

Kuřata mají skoro 5 týdnů,to by už pod kvočnu asi nešlo. Že není nic zadarmo je pravda, ale tady se platí příslibem ,že se to pokusíte alespoň jednu generaci chovat a pokud to vydrží i déle tím lěpe smajlík. Možná je i dovezu , pak je to za naftu. Odkud jste??

19.5.2011 17:22
frikmon

XXX.XXX.13.37

Tak to pod kvočnu fakt není to už je na samostatný chov. Pracuju v Praze a většinu času bydlím u Mělníka ale mám i byt v Praze. Kolik je kuřat? Tak přemýšlím že to už by nemuseli pod žárovku nebo ještě týden počkat aby šli rovnou už do venkovní ohradky z kurníčkem. O ono se říká ,,kamarádi buďmě a dluhy si plaťme´´ takže dojet si mohu sám a nějaká cena za kuře musí být stanovena nebo by mi hanba musela být - taková vzácnost a zadarmo kdo to kdy viděl dyť to bych měl jít do banky pro zlatý cihly:-). A ten příslib to už je snad samozřejmost nepořídím si něco co se mi nelíbí a nemám s tím dlouhodobější plány a likvidovat zvířata co jsou tři roky v republice a rozpiplané z 10ti násadových vajec to bych fakt musel být šílenec. Ale vlastně jo dyť do drůbeže jsem úplnej šílenecsmajlík

19.5.2011 22:27
rate

XXX.XXX.170.45

frikmon napsal(a):
Tak to pod kvočnu fakt není to už je na samostatný chov. Pracuju v Praze a většinu času bydlím u Mělníka ale mám i byt v Praze. Kolik je kuřat? Tak přemýšlím že to už by nemuseli pod žárovku nebo ještě týden počkat aby šli rovnou už do venkovní ohradky z kurníčkem. O ono se říká ,,kamarádi buďmě a dluhy si plaťme´´ takže dojet si mohu sám a nějaká cena za kuře musí být stanovena nebo by mi hanba musela být - taková vzácnost a zadarmo kdo to kdy viděl dyť to bych měl jít do banky pro zlatý cihly:-). A ten příslib to už je snad samozřejmost nepořídím si něco co se mi nelíbí a nemám s tím dlouhodobější plány a likvidovat zvířata co jsou tři roky v republice a rozpiplané z 10ti násadových vajec to bych fakt musel být šílenec. Ale vlastně jo dyť do drůbeže jsem úplnej šílenecsmajlík

Pro vás by bylo 1,4 , což myslím na začátek stačí. První vajíčka jsem taky dostal gratis, takže kuřata jsou zdarma. Pokud po jedné sezóně nebudete s plemenem spokojeni a skončíte, OK , nikdo vás pronásledovat nebude :-) , já chci jen zasít a co se chytí to se chytí , to je už osud. Chovat by se mohlo na 5 místech. U jednoho chovatele je šance na dovozy nové krve smajlík ,tak by nemusela být budoucnost beznadějná. Napište mi na e-mail ( macku.petr@quick.cz ) adresu a kontakt, příští týden by se mohlo stěhovat.

19.5.2011 22:32
rate

XXX.XXX.170.45

...pěkná slepička (bohužel né moje) na dobrou noc.

19.5.2011 22:38
frikmon

XXX.XXX.13.37

Dobře děkuju. Samozřejmě to stačí, to je akorát. A jak je to jak chce tak každý chovatel který se pustí do nového plemena ho snad ani nemůže za rok opustit to je velmi krátká doba aby se poznalo co v plemeni je. A pokud bude snaha tak u některých se plemeno snad uchytne a když ne tak se alespoň chov může přenechat někomu jinému. Přesně tak vše je to osud a budoucnost. Ráno napíšu na mail adresu a tel kontakt.
Jinak barva slepice na aktuálním fotu je ůžasná. Díky a dobrou noc:-)

21.5.2011 07:36
mysak

XXX.XXX.46.80

Vypadá to na slušně zmasilou drůbež, ostatně to by ani nebyli Francouzi, ti měli vždy tabulovou drůbež viz původní faverolky, maransky ale třeba i ruánské kachny a nebo husy tulské. Krátká noha, bílá kůže, hluboká hruď, čtvercový rámec a maso jako dort.
Ušnice je asi bílá, takže to bude taky starší plemeno. Osobně vím co to je chovat málo rozšířenou drůbež a když říkám chovat tak sevším všudy ne jen nakoupit a držet, ale shánět nepříbuznou krev, dbát standardu, selektovat, kroužkovat, udržovat dobrý zdravotní stav, sledovat užitkovost, odstraňovat vady a samozřejmě prezentovat na aspoň místní výstavě, případně pustit zvířata zájemncům. Tady každá ztráta chovného jedince způsobená škodnou, nemocí či naší zbytečnou chybou bolí o to víc, protože není kde brát. A tak Vám moc fandím v zasévání a dobrém naplnění osudu tohoto zajímavého plemene. Obrňte se trpělivostí a pak to půjde.
Juraj Kafka

22.5.2011 21:29
rate

XXX.XXX.170.45

Děkuji za podporu, já sám už třetí plemeno prostorově nezvládám, protože se snažím mít doma více linií daného plemene a nebýt odkázaný na každoroční nákupy nových zvířat, kdy zvláště kohout (nedobrého genotypu) vám může pokazit kvalitu chovu a poslat vás o generace zpět. Příští týden půjdou kuřata na nové adresy..........! POSLEDNÍ možnost získat ještě 1,4 ......, jinak je rozdělím k ostatním ....... Petr

10.7.2011 10:23
lacewings

XXX.XXX.125.0

Zdravím chovatele tohoto plemene.Uběhl již nějaký čas, tak pokládám za užitečné vložit několik foto jak to roste.Miloš

10.7.2011 10:28
lacewings

XXX.XXX.165.45

Nadějná-trochu světlejší hlava

18.7.2011 19:18
frikmon

XXX.XXX.14.227

Dobrý den,
konečně jsem se dostal k focení tak přikládámi pár fotek jak pipky porostly. Jsou opravdu pěkné a už veliké. Jeden kohout je o tři týdny starší (je mu cca 3,5 měsíce) než ostatní a krásně kokrhá, snaží se pojímat a bezpečně už vodí slepičky a vůbec stráží hejno i s mladšími kohouty.

18.7.2011 19:22
frikmon

XXX.XXX.14.227

18.7.2011 19:28
frikmon

XXX.XXX.14.227

Kohout nepříbuzný ke slepicím škoda jen že má v předu do S stočený list hřebene(snad se to ještě srovná)

18.7.2011 19:31
frikmon

XXX.XXX.14.227

18.7.2011 19:32
frikmon

XXX.XXX.14.227

Pěkná slepice možná příliš světlá hlava

18.7.2011 19:38
frikmon

XXX.XXX.14.227

Velmi pěkná slepice a velká naděje asi nejhezčí ze všech

19.7.2011 06:53
rate

XXX.XXX.170.45

smajlíksmajlík

22.7.2011 12:55
rate

XXX.XXX.170.45

Noví zájemci o kuřata či násadová vajíčka (na příští rok) můžete se domluvit přímo s chovateli tohoto plemene.

Kontakty jsou na www.slepice-gournay.webnode.cz

Pokud budete chtít být uvedeni v tomto seznamu chovatelů, případně přispět nějakou fotkou či zprávou , kontaktujte mne na e-mail.
Přeji hodně zdaru :-) Petr

1.9.2011 19:27
frikmon

XXX.XXX.58.5

Dobrý den, tak co jak prosperují vaše chovy. Můj skvěle:-) Pokusím se zase něco nafotit a pověsím to sem. Napište i ostatní jak se daří a jak se to vyvíjí.
Pro nové zájemce znovu přikládám stránku kde se dozvíte mnohem víc než jen tady z diskuzí. Tak zatím:-)

http://slepice-gournay.webnode.cz/ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2.9.2011 07:59
george.kyncl

XXX.XXX.205.5

Zatim se dari vyborne az na o ze mi toulavy pes zlikvydoval 2 slepickysmajlíkale jinak se zbytkem jezdim na vystavy uz za sebou maji jednu a tento vikend bude dalsi tak je snad konecne budou hodnotit:-)

6.9.2011 20:24
frikmon

XXX.XXX.14.206

Je velká škoda přijít o dvě slepice. Doufám že alespoň dvě zůstaly do chovu. Jinak jak se daří na výstavách co říkají naši posuzovatelé. Předpokládám že slepice nejsou ještě zcela dospělé a tím v nejlepší chovené a vystavovatelské kondici takže budí rozpaky co to bude až to bude za plemeno. Takže přeju už žádné ztráty a více podzimních a zimních výstav:-)

7.9.2011 16:58
george.kyncl

XXX.XXX.205.5

No na první vystave je nehodnotili protoze nejsou ve vzorniku a ted co byli na druhe tak kohout a slepicka dostali 92b.a slepicka druha 93b.Zustali mi 2 cistokrevne a k nim 3 kohouti :-).a tento vikend jdou znova

12.12.2011 09:29
george.kyncl

XXX.XXX.65.254

Tak tady je par fotek meho kohoutka a dvou slepicek :-)

12.12.2011 09:32
george.kyncl

XXX.XXX.65.254

Prvni slepicka-ale bohuzel nema zadny hrebinek a to je stejne stara jako nasledujici foto smajlík

12.12.2011 11:48
oskar222

XXX.XXX.93.3

no hodne zajimave plemeno! v zivote jsem o nem neslysel a to znam dost plemen, nicmene velmi pekne :-)

16.5.2012 14:22
frikmon

XXX.XXX.48.40

Dobrý den chovatelé ,,Gurnejek´´ jak já jim říkám. Tak co jak se vám daří kolik je kuřat a tak dále. Něco písněte at víme jak se daří. Já osobně čekám první kuřata za týden a už mám nasazeno zase 47 vajec a v pátek sadím další. Akorát nemám jak fotit takže je to bez dokumentace. Tak pište piště ať se na ně nezapomíná:-)

17.5.2012 12:22
cervik

XXX.XXX.252.226

george.kyncl napsal(a):
No na první vystave je nehodnotili protoze nejsou ve vzorniku a ted co byli na druhe tak kohout a slepicka dostali 92b.a slepicka druha 93b.Zustali mi 2 cistokrevne a k nim 3 kohouti :-).a tento vikend jdou znova

Mohla bych na Vás s otázkou? Já chovám taky plemeno, které není v našem vzorníku. Jak se Vám podařilo aby je na výstavě posoudili? Ráda bych je taky letos vystavila, ale jak zjistím, že mi je na té dané výstavě posoudí nebo ne. smajlík

19.5.2012 21:47
rate

XXX.XXX.170.45

cervik napsal(a):
Mohla bych na Vás s otázkou? Já chovám taky plemeno, které není v našem vzorníku. Jak se Vám podařilo aby je na výstavě posoudili? Ráda bych je taky letos vystavila, ale jak zjistím, že mi je na té dané výstavě posoudí nebo ne. smajlík

Musíte nechat přeložit originální standard zeme původu do češtiny a upravit ho do formátu na jaký jsme zvyklí u nás. Dodat na výstavu před posuzováním, nebo se nejlépe předem domluvit s rozhodčím. Nejlépe mu i jeden výtisk nechat. I s originálem poslat na ČSCHDZ a hlavně získat dostatek chovatelů a vytvořit životaschopný základ chovu. Ve finále to musí projít školením rozhodčích. Dlouhá cesta :-)

21.5.2012 14:19
cervik

XXX.XXX.165.46

rate napsal(a):
Musíte nechat přeložit originální standard zeme původu do češtiny a upravit ho do formátu na jaký jsme zvyklí u nás. Dodat na výstavu před posuzováním, nebo se nejlépe předem domluvit s rozhodčím. Nejlépe mu i jeden výtisk nechat. I s originálem poslat na ČSCHDZ a hlavně získat dostatek chovatelů a vytvořit životaschopný základ chovu. Ve finále to musí projít školením rozhodčích. Dlouhá cesta :-)

Díky moc za odpověď. Už jsem se ptala jednoho posuzovatele a ten mi odpověděl stejně. Takže jdeme do toho smajlík Snad se bude dařit. Jinak - taky jde o francouzské plemeno :-)

3.6.2012 12:39
lukyb

XXX.XXX.27.235

tak 4 kuriatka som si zaobstaral aj ja :) viac sa nedalo ale hadam sa to zmeni a rozsirim toto plemeno aspon trosku

a vy ste na tom ako ?? mate kuriatka ?? a pripadne nadejneho kohutika ? ktoreho budem mozno potrebovat :-))

3.6.2012 12:41
lukyb

XXX.XXX.27.235

cervik napsal(a):
Díky moc za odpověď. Už jsem se ptala jednoho posuzovatele a ten mi odpověděl stejně. Takže jdeme do toho smajlík Snad se bude dařit. Jinak - taky jde o francouzské plemeno :-)

o ake plemeno ide ?? :-)

3.6.2012 15:47
cervik

XXX.XXX.252.226

lukyb napsal(a):
o ake plemeno ide ?? :-)

Francouzská faverolka :-)

3.6.2012 21:15
lukyb

XXX.XXX.27.235

cervik napsal(a):

:)) oni maju operene aj nohy ze ?? ak teda dobre myslim :D

3.6.2012 22:23
lacewings

XXX.XXX.228.17

cervik napsal(a):

To je ten lonský import ?

3.6.2012 22:44
lacewings

XXX.XXX.228.17

Zdravím,
tak po delší době několik novinek.V současné době se nalíhlo 12 kuřat z importovaného kmenu a další se budou líhnout.Mám nasazeno celkem 32 vajec.Z původního zakládajícího kmene je líhnutí v očekávání tento týden.
Vzhledem k tomu,že dostávám řadu emailů na odprodej kuřat,sděluji,že odchovy vesměs budou poukázány zdarma k rozšíření chovu plemene a upřednostněni budou chovatelé,co se již chovem zaobírají.Na tento rok jsem měl domluven další nepříbuzný kmen,bohužel chovatel vážně onemocněl a nevím jak to dopadne.
Průběžně dostávám i kusé zprávy o plemeni ze země původu , nejnovější info je ,že plemenem se začal zaobírat i jeden řád mnichů .
Miloš

4.6.2012 07:04
rate

XXX.XXX.170.45

lacewings napsal(a):
Zdravím,
tak po delší době několik novinek.V současné době se nalíhlo 12 kuřat z importovaného kmenu a další se budou líhnout.Mám nasazeno celkem 32 vajec.Z původního zakládajícího kmene je líhnutí v očekávání tento týden.
Vzhledem k tomu,že dostávám řadu emailů na odprodej kuřat,sděluji,že odchovy vesměs budou poukázány zdarma k rozšíření chovu plemene a upřednostněni budou chovatelé,co se již chovem zaobírají.Na tento rok jsem měl domluven další nepříbuzný kmen,bohužel chovatel vážně onemocněl a nevím jak to dopadne.
Průběžně dostávám i kusé zprávy o plemeni ze země původu , nejnovější info je ,že plemenem se začal zaobírat i jeden řád mnichů .
Miloš

Huráá ..... "Afričan" je naživu a nezanevřel na plemeno smajlíksmajlíksmajlík nová a cizí krev je v republice , tak doufám ,že nepříjde kuna,liška či nemoc a vše se odchová a použitelné se zapojí i do chovu. Dobré je i to ,že i na Slovensku se objevilo několik kusů , tak držím palce.

4.6.2012 15:52
cervik

XXX.XXX.156.15

lukyb napsal(a):
:)) oni maju operene aj nohy ze ?? ak teda dobre myslim :D

Ano, mají stejně jako německé. Letos očekávám novou krev z Francie, tak snad se podaří. Jinak držím pěsti plemenu Gournay - je to líbivé, tak snad se podaří ho rozšířit a zařadit do vzorníku :-)

4.6.2012 22:29
lukyb

XXX.XXX.27.235

lacewings napsal(a):
Zdravím,
Miloš

prevažne su to skor dobre správy pre chovatelov tohto plemena hádam sa podarí a na další rok budem moct aj ja nieco taketo pisat :) len to je este daleko ale ubehne to ako voda ...

4.6.2012 22:31
lukyb

XXX.XXX.27.235

cervik napsal(a):
Ano, mají stejně jako německé. Letos očekávám novou krev z Francie, tak snad se podaří. Jinak držím pěsti plemenu Gournay - je to líbivé, tak snad se podaří ho rozšířit a zařadit do vzorníku :-)

nech sa aj tebe darí ;)

31.7.2012 19:14
lukyb

XXX.XXX.27.235

Dobry den nejako sa na tuto temu zabuda preto by som chcel na nu poukazat a pripadne chovatelov tohto plemena poziadak o informaciu alebo pridania foto do temy. A chcel by som sa opytat ci toto plemeno bude aj niekto vystavovat na Slovensku. smajlík

8.9.2012 22:56
frikmon

XXX.XXX.197.182

Dobrý den všem, vkládám několik fotek odchovů Gournayů. Celkově jsem letos vylíhl 163 kuřat vše pod kvočnama. Na fotkách je focena jen jedna skupina o 32 kuřatech aktuální věk 13 týdnů:-)

8.9.2012 22:59
frikmon

XXX.XXX.197.182

Připletená cizinka červená orpingtonka:-)

8.9.2012 23:01
frikmon

XXX.XXX.197.182

Zpozornění podávájí se přezrálá rajčata:-)

8.9.2012 23:15
frikmon

XXX.XXX.197.182

Mladá kuřička, vše je nakroužkováno a rodokmeně líhnuto, proto ten žlutý kroužek. Vím přesně které kuře je od které slepice a jelikož si pro sebe dělám kontrolu užitkovosti tak i vím která slepice kolik nese a kolikati gramové vejce má. To je důležité vědět pro to kterého kohouta po které nosnici zařadit do chovu jako nositele genu pro všechny své potomky. Stejně tak se dá selektovat i tělesná hmotnost a další znaky které potřebujeme, za předpokladu že je kohout přenese na co nejvíce svých potomku:-) Mým cílem je udržet u plemena jak dobrou hmotnost tak zároveň výbornou snášku velkých vajec ale pár let to ještě potrvá, je však našlápnuto:-|:-)

10.9.2012 13:03
vasilka

XXX.XXX.13.211

Pohodový den všem,
sleduji tuto diskuzi už od samého začátku a musím říct, že jsem nadšená krásou tohoto plemene. Přeji všem chovatelům jen samé chovatelské úspěchy, i když i ten občasný neúspěch nás může posunout vpřed. Opravdu nádherné plemeno a já doufám, že na našich "dvorcích" zdomácní. Byla by opravdu škoda, kdyby ne.

7.2.2013 21:45
frikmon

XXX.XXX.197.182

Dobrý den přiložím nějaké foto jak se mají fancouzsky po půl roce. Přepeřily zesvětlily-pro mě zkrásněly, nesou jak o život a kohouti se činí. Tak snad se brzy dočkáme prvních odchovůsmajlík
První foto dvouletý kohout.

7.2.2013 21:49
frikmon

XXX.XXX.197.182

7.2.2013 21:52
frikmon

XXX.XXX.197.182

8.2.2013 20:51
george.kyncl

XXX.XXX.65.254

Dobrý den, mohl bych si zamluvit alespoň 1kohoutka na zmenu krve pro tento rok?Kynclsmajlík

8.2.2013 23:05
frikmon

XXX.XXX.197.182

george.kyncl napsal(a):
Dobrý den, mohl bych si zamluvit alespoň 1kohoutka na zmenu krve pro tento rok?Kynclsmajlík

Dobrý večer, váš kohout je velice pěkný to je loňský? Jinak u mě si nepříbuzného kohouta zamluvit určitě můžete! Zrovna dnes jsem dovezl nepříbuznou krev takže nebude problém. Přeju v sezóně hodně kuřat, gurnejek je u nás pořád velice málo spíše nejsou skoro vůbec - jen špetkasmajlík Tak množit, množit, množit krásné a příjemně užitkové plmeno, já držím jen pěstismajlík

12.2.2013 12:54
george.kyncl

XXX.XXX.65.254

Jo to je rok 2011 a letos mi da snad mnoho kurateksmajlík momentalne mi zacala i jedna slepise sedet ale radeji ji to dam az zacne po druhe.S kohoutem bude pocitat Dekuji Kyncl

českázlatáslepice01

12.2.2013 18:30
českázlatáslepice01

XXX.XXX.219.2

dobrý den měl bych také zájem o kmen 1.2

6.4.2013 10:25
frikmon

XXX.XXX.197.182

Dobré poledne, tak přidvám foto mých letošních prvník kuřátek. Bohužel letošní zima se podepisuje na všem takže jedno hnízo pod kvočnou bylo uplně zachlazené a to i v teplém kurníku, no a druhá hned vedle sedící droboučká kvočna má pouze 8 kuřátek. Jak říkám první vlaštovkysmajlík Kuřátka jsou letos konečně po nepříbuzném kohoutu tak jsou pěkně buclaté tak uvidíme jak porostou. Pěkný den Všemsmajlík

6.4.2013 10:28
frikmon

XXX.XXX.197.182

A ještě přidám foto kde je vidět rodokmené označení barevnými gumičkami na rovnátkasmajlík

6.4.2013 11:48
pupik

XXX.XXX.51.81

hmmmsmajlík
mam zaujem o nasadove vajicka len som
zo slovenska a tuno ich asi nezozeniem posielate vajicka aj postou
smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
mate nadherne kusy pozeram asi takto smajlík na obrazovku

6.6.2013 22:32
pajakrejcirikova

XXX.XXX.140.21

Dobrý večer,moc krásné kuřátečka.Neměl by jste na prodej násadové vajíčka?Stačí málo,jen pro potěšení a ozdobu na dvůr.Budu dávat do líhně přidala,bych si je tam.Děkuji za inf.Ať se Vám daří.smajlík

7.6.2013 08:47
dupacka

XXX.XXX.0.73

Moje první prdelka smajlík z 11 co prošlo 18.dnem po prosvícení 9 kuřátek

27.6.2013 18:09
frikmon

XXX.XXX.197.182

Dobrý den, právě jsem vložil na faunu inzerát na násadová vejce. Mám jich teď cca 40 kusů a jak píši vážným zájemcům a osobní odběr.
Jinak krásný den všemsmajlík

20.11.2013 18:00
hempsirky

XXX.XXX.168.20

ahoj....chtěl bych se stát chovatelem těchto nádherných slepiček, je zde nějaký chovatel, který by mi mohl na jaře 2014 prodat vajíčkasmajlík?

12.1.2014 14:38
rumbaba

XXX.XXX.219.2

Dobrý den neměl by někdo nádadová vejce gournay děkuji za nabítky
Pište na maila:jawamocho@seznam.cz

17.4.2017 10:04
frikmon

XXX.XXX.160.19

Dobrý den je milou povinností oživit toto vlákno. Velkou zásluhou chovatele pana Jiřího Kyncla za což mu paří velký dík se v neděli v noci přivezla čerstvá, mladá a nepříbuzná krev k nám do Čech. Jedná se o mladá zvířata jak kohouty tak slepice a díky tomu budou složeny dva nepříbuzné kmeny. Takže co dodat, radost veliká a hurá chovat krásná, silná a zdravá kuřata posléze dobrých nosnic s bílými velkými vejci a krásných masných a v troubě výborných kohoutů

17.4.2017 13:01
rate

XXX.XXX.127.224

frikmon napsal(a):
Dobrý den je milou povinností oživit toto vlákno. Velkou zásluhou chovatele pana Jiřího Kyncla za což mu paří velký dík se v neděli v noci přivezla čerstvá, mladá a nepříbuzná krev k nám do Čech. Jedná se o mladá zvířata jak kohouty tak slepice a díky tomu budou složeny dva nepříbuzné kmeny. Takže co dodat, radost veliká a hurá chovat krásná, silná a zdravá kuřata posléze dobrých nosnic s bílými velkými vejci a krásných masných a v troubě výborných kohoutů

Jsem rád, že ohýnek ještě doutná . Přeji hodně úspěchů a trpělivosti v dalším chovu
Vzpomínka...

19.8.2017 14:30
george.kyncl

XXX.XXX.43.212

Dobry den, rad bych jel znovu do Francie pro dalsi slepice Gournay. Jsou tu nejaci zajemci kteri by take neco chteli. Cesta tam cca 1300 km. Takze cesta neni nejlevnejsi a kus vychazi na 30 €. Tak se popripade ozvete at mohu neco domluvit popripade pri vetsim zajmu vzit karu za auto. Diky Kyncl.

5.11.2017 18:21
oskar222

XXX.XXX.103.236

Má tu někdo vyfocená vejce tohoto plemene? Jsou nějaká úskalí při chovu?

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.6.2018 08:15

Chovu zdar, chová ešte niekto toto plemeno v ČR? Kupil by som kurence, alebo kmeň.

17.9.2020 13:20
george.kyncl

XXX.XXX.99.66

V 17-18. října 2020 jedu do Francie pokud nezavřou hranice pro novou krev tak pokud někdo chcete slepice nebo kohouty Gournay stačí napsat koupil bych Vám je tam. Ceny tam mají 30€/kus

17.9.2020 18:27
peter z bratislavy

XXX.XXX.225.243

george.kyncl napsal(a):
V 17-18. října 2020 jedu do Francie pokud nezavřou hranice pro novou krev tak pokud někdo chcete slepice nebo kohouty Gournay stačí napsat koupil bych Vám je tam. Ceny tam mají 30€/kus

Ak by boli kohúty La Fleche (čierne, modré, alebo krahulčie)
-mal by som záujem o fr. krv

28.3.2022 06:53
george.kyncl

XXX.XXX.8.242

Pán od kterého jsem bral chovný materiál tak byl bohužel zasažen ptačí chřipkou tak přišel o veškerou drůbež byl to 2. největší chovatel Gournay ve Francii, nicméně jsem sehnal ve Francii jiného chovatele který mi posílá 24 vajec tak pokud se vylíhnou tak budu mít pro případné zájemce nepříbuzné kohouty. Kdyžtak mi napište ať s Vámi počítám

28.11.2022 15:41

Zdravím, ako sa Vám podarilo naliahnuť kuriatka a čo nového viete ohľadne chovu tohoto plemena?

Přidejte reakci

Přidat smajlík