Zdravím kolegov chovatelov.
Mám dotaz ohladne čistenia napájačiek pre hydinu.Aj napriek takmer dennému čisteniu a umiestneniu mimo priame slnečné žiarenie sa mi v nádobách tvorí zelený povlak,zrejme nejaké riasy.Máte nejaký účinný tip ako toto odstránit na dlhší čas prípadne ako mu predíst? Ďakujem ...p3k...
Jako napáječky používám kanystry (5l) kde mám ve dně malý otvor aby se voda doplňovala. Řasy se mi tam taky dělají ale mám jich více takže vždy vemu a nechám to na den dva v sudu s hašeným vápnem pak opláchnu a ony odpadnou. Předejít tomu asi nejde ale nepozoroval jsem že by to mělo nějaký vliv na zdraví drůbeže.
Ja to riešim len mechanicky-teda nejaká kefa a vydrhnem to.Vraj sa tie riasy netvoria pri kyslom prostredí ale neviem či by stále okyslenie vody octom alebo niečím podobným nebolo hydine na škodu.A taktiež sa mi nezdá že by to malo vplyv na zdravie.Len sa mi to z estetického hladiska nepáči ![]()
pe3k
napsal(a):
Zdravím kolegov chovatelov.
Mám dotaz ohladne čistenia napájačiek pre hydinu.Aj napriek takmer dennému čisteniu a umiestneniu mimo priame slnečné žiarenie sa mi v nádobách tvorí zelený povlak,zrejme nejaké riasy.Máte nejaký účinný tip ako toto odstránit na dlhší čas prípadne ako mu predíst? Ďakujem ...p3k...
Ja to riešim pridávaním prípravku ACIDOMID D . Používa sa ako prevencia proti kokcidioze a s riasami je tiež pokoj,
nakoľko okyseluje vodu.