Dvadsaťpeť malých čiperkov. Dúfam že ich rodičia budú spolupracovať a tiež sa nechajú vyfotiť.
Sú tam sebritky zlaté, bantamky čierne, milflerky modré porcelánové, asi dve vajka karolinky, dva kmene japonských prepelíc, vajka od troch párov čínskych prepeličiek, od troch párov viržiniek a jarabíce polnej- koroptve. Pokial je liaheň naplnená okrasnými sliepkami, tak na nich bývajú naukladané japonky. Je to zvláštna liaheň. Ten kto mi ju predal uviedol že je nefunkčná. U mňa ide tretí mesiac bez prestávky.
Viržinky mi predošlé roky niesli obdeň vyše dvoch mesiacov. Znášku som nezaznamenával- teda počet. Oplodnenosť nízka. Tento rok som kúpil kohútov z PL a oplodnenosť dobrá ale liahnivosť slabá, zatial jedno kura aj to bude tuším strieborné. Pritom matka je prírodne sfarbená a otec je Red Tennesy. Teoreticky by sliepočky mohli zniesť pri idealnej výžive polovičné mn. ako japonské ale pri intenz. znáške mávajú často niekolko dňové prestávky. Ako som zistil sú náročnejšie na množstvo vápnika v potrave. Časté sú u nich ,,gumovky,,.