Začátečník a kvokající slepice

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.6.2011 14:20
janahol

XXX.XXX.60.169

Dobrý den,
v březnu jsem si pořídila své první slepičky, nosné hybridy 4ks sasex a 4ks isa brown red. Měla jsem k nim od kamarádky polozakrslého kohouta, ale skončil v papiňáku, protože útočil pokaždé, když někdo přišel do výběhusmajlík. Takže už asi měsíc jsou holky bez kohouta a jedna ze sasexek už třetí den i noc tráví ve snášečce a vyběhne vždy jen na chvilku. Znamená to že kvoká?smajlík A co s ní mám dělat aby jí to přešlo? Prosím, poraďte. A když s ní nic dělat nebudu, za jak dlouho by jí to mohlo přejít? Slyšela jsem, že se zavírají do bedynky, nebo je prý taky někdo máčí v sudusmajlík, do toho se mi moc nechce, mám je pro radost.
Jinak se mi poměrně dost snížila snáška, tak mám strach, aby nezačaly kvokat i ty ostatní. Měla jsem denně tak 6-7vajec a teď jich je tak 3-5. Mě to nevadí,ale zase nechci něco zanedbat.:-)
Všem děkuji za rady. Jana

18.6.2011 17:20
3333

XXX.XXX.62.124

Sasexky kvokaji celkem rádi.Letos se mi vystřídaly na hnízdě snad všechny.Měsíc voději kuřata ,pak snesou 20 vajec a znovu zasednou.Už mi odchovaly i housata.Nech ji chvíli sedět,pak ji zavři někam do králíkárny ,(ale bez hnízda)potom ji normálně pustit ven a ona začne znovu snášet.
Přeji hodně úspěc hů v chovu.:-)

18.6.2011 18:18
janahol

XXX.XXX.60.169

Děkuji za odpověď, kuřata zatím dělat nechci, ale možná k tomu taky dojde.:-) Prosím, napište mi, jak dlouho ji mám nechat sedět a na jak dlouho ji potom zavřít a když ji zavřu, má tam mít zrní a vodu? Děkuju, hrozně mě to baví, ale občas mě něco lehce vyděsí:-) Jana

18.6.2011 22:18
masak

XXX.XXX.253.239

Slepici nenechávejte sedět. Čím později jí budete odkvokovávat, tím ta doba bude delší. Když chytnu kvočku v začátku, tak jí stačí dva dny v drátěném koši s poklicí proti dešti a zavěšeném na lanku na stromě ve stínu, aby se pěkně houpala a pofukoval na ni větřík. Nedávám žrádlo ani pití.

18.6.2011 22:25
marysh

XXX.XXX.146.76

3333 napsal(a):
Sasexky kvokaji celkem rádi.Letos se mi vystřídaly na hnízdě snad všechny.Měsíc voději kuřata ,pak snesou 20 vajec a znovu zasednou.Už mi odchovaly i housata.Nech ji chvíli sedět,pak ji zavři někam do králíkárny ,(ale bez hnízda)potom ji normálně pustit ven a ona začne znovu snášet.
Přeji hodně úspěc hů v chovu.:-)

Hybritky saseks jsou normální hybritky v zbarvení světla kolumbie - plemeno saseks je uplně o něčem jiném.:-)

19.6.2011 07:56
deaf lukas

XXX.XXX.53.2

Já bych nenechal kvočnu do pytle... Mi přijde, že je to týrání smajlík
pup

19.6.2011 12:48
janahol

XXX.XXX.60.169

masak napsal(a):
Slepici nenechávejte sedět. Čím později jí budete odkvokovávat, tím ta doba bude delší. Když chytnu kvočku v začátku, tak jí stačí dva dny v drátěném koši s poklicí proti dešti a zavěšeném na lanku na stromě ve stínu, aby se pěkně houpala a pofukoval na ni větřík. Nedávám žrádlo ani pití.

A co večer, když ostatní slepice zavírám do kurníku,tu kvokající mám nechat na stromě? Aby mi jí ještě něco nesežralo smajlík Vážně má být bez vody třeba několik dní? To je mi celkem proti srsti smajlík Bez krmení si myslím, že to není problém, ale ta voda mi dělá starosti. Děkuji za odpověď :-)

20.6.2011 13:00
deaf lukas

XXX.XXX.56.200

Máte v kurníku hřad, ne? smajlík
pup

20.6.2011 13:07
janahol

XXX.XXX.60.169

deaf lukas napsal(a):
Máte v kurníku hřad, ne? smajlík
pup

Jo, to mám, ale taky mají v kurníku snášečku, takže logicky předpokládám, že když ji večer vypustím z bedynky na volno do kurníku, tak mi zas zalaze do kukaně a bude si vesle kvokat dál. No nic, hlavně, že vás to pobavilosmajlík

20.6.2011 14:39
lk

XXX.XXX.92.50

kuřata dělat nemusíte to udělá za vás slepice a bez strostí jen potom ji ohlídat. Sehnat vejce opojímaný ,udělat na nich znamínko ,třeba tužkou křížky kvůli tomu aby se vejce poznala kdyby pod ní nesla ještě jiná slepice apak už to jede samo. 20 den zkontrolovat hnízdo zda se klubou .A výsledek se dostaví zkrátka pastva pro oči to na ten dvůr patří.:-)

20.6.2011 15:44
deaf lukas

XXX.XXX.161.251

Mám ale na mysli, že dát kvočnu na hřad, když je tma. Kvočna nemůže vidět, proto nemůže jít do hnízda.
pup

20.6.2011 15:57
janahol

XXX.XXX.60.169

to pup: Chápu, ale přijde mi jednodušší ji i s tou bedynkou strčit do kurníku a ráno zase vynést, než ji po tmě dávat na hřad a ráno ji ve čtyři ještě za tmy zase cpát do bedynky, protože si jinak zase z toho hřadu zaleze do hnízda, když je chodím vypouštět v šest a to už je vidět :-)

to Ik: Chápu, že kuřata nedělám já, tak neinformovaná nejsemsmajlík, ale jako začátečník chci mít jistotu, že se pak o kuřata zvládnu postarat až trochu odrostou a už nebudou s kvočnou. Navíc teď nemám možnost kvočnu s kuřaty oddělit od ostatních (bylo mi řečeno, že když je nechám pohromadě s ostatními slepicemi, tak je budou štípat), na to nemám prostor.

20.6.2011 16:55
lk

XXX.XXX.92.50

já mám vlašky pohromadě s kuřatama od začátku a kvočna si vždy udělá respekt u ostatních slepic a i potom se sami naučí na hřad.
"co chovatel to názor popř . zkušenost"

20.6.2011 17:35
deaf lukas

XXX.XXX.161.251

Máma nechala kvočnu na hřad přes noc, pak přes den dělala co chce (klidně seděla přes den v hnízdě), ale na noc šup na hřad. TAk po pár dní už přestala sedět.
Jo, chvíli sezení v hnízdě nevadí. Nemusíš se bát, že kvočna se nepřestane kvokat, když po celý jen sedí jen dvě hodiny.
pup

20.6.2011 18:19
masak

XXX.XXX.253.239

janahol napsal(a):
A co večer, když ostatní slepice zavírám do kurníku,tu kvokající mám nechat na stromě? Aby mi jí ještě něco nesežralo smajlík Vážně má být bez vody třeba několik dní? To je mi celkem proti srsti smajlík Bez krmení si myslím, že to není problém, ale ta voda mi dělá starosti. Děkuji za odpověď :-)

Píši, že jí zavěsím v drátěném koši od brambor a shora je přikryta poklicí, takže jí nic nehrozí. Dva dny jí tam nechám a zpět na hnízdo již nesedne. Kvočka potřebuje chlad, nemít pod sebou žádnou teplou podestýlku , aby přestala kvokat a ne jí vracet zpět do kurníku. Pokud jí zavřete do králíkárny s pevnou podlahou tak vám bude trvat déle než jí odkvokáte.

20.6.2011 18:40
janahol

XXX.XXX.60.169

masak napsal(a):
Píši, že jí zavěsím v drátěném koši od brambor a shora je přikryta poklicí, takže jí nic nehrozí. Dva dny jí tam nechám a zpět na hnízdo již nesedne. Kvočka potřebuje chlad, nemít pod sebou žádnou teplou podestýlku , aby přestala kvokat a ne jí vracet zpět do kurníku. Pokud jí zavřete do králíkárny s pevnou podlahou tak vám bude trvat déle než jí odkvokáte.

Děkuji za radu, slepička už je ve velké přepravce, na kterou mi manžel shora udělal poklop a visí pod třešní. Když jsme ji tam dali, tak začala kdákat jak zjednaná, ale asi po 10minutách se uklidnila. Tak doufám, že tam nebude muset být moc dlouho. Venku je chladno, tak by jí to mohlo rychle přejít.:-)

22.6.2011 10:45
janahol

XXX.XXX.60.169

Tak vám všem děkuji za rady. Slepice po 24h v bedně pod stromem už normálně běhá s ostatními a vesle hrabe a shání kde co sežrat a na hnízdo si ani nevzpomene :-) Tak už jsem pro příště chytřejší.
Včera mi kamarád přivezl mladého kohoutka, je prý to vlašák stříbrokrký, ale protože je zatím menší než slepice, tak se jich bojí smajlík Bude si to chlapec muset mezi holkama nejdřív trochu vyboxovat, ale jinak je moc pěknej.smajlík

2.7.2011 12:16
luxdkas

XXX.XXX.1.101

Mal by som otázku ohľadom kvočky už asi 4 dni nám jedna sliepka sedí na hniezde a aj kvoká daj som pod ňu podkladky a sedí aj na nich ráno ju pustím to vybehne von nažere sa napije a za chvíľu je späť na hniezde...len je tu jeden problém asice taký že má perie na bruhu a prsiach a pritom by to mala mať holé ...môžem ju podsadiť alebo ju mám odkvokať...? prosím poraďte za rady vopred Ďakujem...:-)

2.7.2011 12:43
marysh

XXX.XXX.61.2

luxdkas napsal(a):
Mal by som otázku ohľadom kvočky už asi 4 dni nám jedna sliepka sedí na hniezde a aj kvoká daj som pod ňu podkladky a sedí aj na nich ráno ju pustím to vybehne von nažere sa napije a za chvíľu je späť na hniezde...len je tu jeden problém asice taký že má perie na bruhu a prsiach a pritom by to mala mať holé ...môžem ju podsadiť alebo ju mám odkvokať...? prosím poraďte za rady vopred Ďakujem...:-)

Kto vám nakukal že má mit hole prsa a břicho ?smajlík

2.7.2011 13:05
luxdkas

XXX.XXX.1.101

marysh napsal(a):
Kto vám nakukal že má mit hole prsa a břicho ?smajlík

tak u nás to väčšinou tak mávali...a ináč nemusí...?smajlík

2.7.2011 13:47
marysh

XXX.XXX.61.2

To vite ,že nemusí.:-)

2.7.2011 14:36
luxdkas

XXX.XXX.1.101

marysh napsal(a):
To vite ,že nemusí.:-)

Aha , pretože by som ju chcel podsadiť a dať jej vajíčka hodvábničiek a možno aj od klasických...a ten pán čo mi má poslať tie hodvábničie vajíčka mi písal že by tam nemali mať kvočky perie...ale veď každá sliepka je iná a ona kvočí po prvý krát tak možno ak bude ešte niekedy kvočieť tak potom možno nebude mať tam to perie...Tak Ďakujem...:-)

2.7.2011 17:30
luxdkas

XXX.XXX.1.101

Neviete mi náhodou povedať že čím ju mám kŕmiť aby ostala sedieť...? Dávam jej zatiaľ mokrý chlieb a obilie... mám ju v tme a sedí ... len ju potrebujem udržať na hniezde do stredy alebo štvrtku , majú mi prísť tie hodvábničie vajíčka...:-)) a potom už len aby sedela 3 týždne a bude...smajlík:-))smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík