Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.7.2011 17:16
anmi

XXX.XXX.224.57

Dobry den
Prosim vas co je pravda na tom ze ked je sliepka kacica hus alebo iny druh hydiny vyliahnuty v liahni tak ma potlaceny pud sedenia ... rad by som liahol prirodzene ale takmer vsetko co mam je vyliahnute v liahni a preto zo strachu odoberam vsetky vajcia a liahnem v liahni dakujem za odpovede

7.7.2011 17:42
kelim

XXX.XXX.38.137

Je to blbost moje hybridka co jsem jí vylíhnul v líhni kvoka že jí to nemužu odnaučit. Kvokali dvě ,ale po dvou dnech zavěšených v koši si to jedna rozmyslela ta druhá ne a ne už nevím co s ní i do studený vody máčím. Podotýkám že kuřata nechci mám jich dost na jaře jsem si blbec vylíhnul v líhni smajlík

7.7.2011 18:36
lavacca

XXX.XXX.1.3

Pravda to je - ale záleží na konkrétním jedinci. Většinou ale mláďata vylíhnutá v líhni nenapadne sedět. Samozřejmě, že jsou výjimky. Pokud chcete, aby matky seděly, je dobré mít už je samotné z přirozeného líhnutí (tj. pod kvočnou).

U nás např. seděla husa labutí (vylíhnutá pod matkou), ale skoro nikomu nesedí. Takže vše putuje do líhně. Vlašky mají mít potlačený pud kvokání - každý rok nám sedí 4-5 kusů, i když první generace vylíhnutá v líhni a zaslána ČD tolik nekvokala.

7.7.2011 21:14
luxdkas

XXX.XXX.1.101

lavacca napsal(a):
Pravda to je - ale záleží na konkrétním jedinci. Většinou ale mláďata vylíhnutá v líhni nenapadne sedět. Samozřejmě, že jsou výjimky. Pokud chcete, aby matky seděly, je dobré mít už je samotné z přirozeného líhnutí (tj. pod kvočnou).

U nás např. seděla husa labutí (vylíhnutá pod matkou), ale skoro nikomu nesedí. Takže vše putuje do líhně. Vlašky mají mít potlačený pud kvokání - každý rok nám sedí 4-5 kusů, i když první generace vylíhnutá v líhni a zaslána ČD tolik nekvokala.

A Hodvábničky kvočia aj keď sú vyliahnuté v liahni...?

7.7.2011 21:35
caco

XXX.XXX.120.112

luxdkas napsal(a):
A Hodvábničky kvočia aj keď sú vyliahnuté v liahni...?

samozrejme že kvočia!!!otec ich furt musí vyhánať z hniezda a to ich mám vyliahnuté.
je to volovina-všetko je to len také strašenie z 20 storočia od pseudo odborníkov ktorí nikdy neliahli a nič nechovali.nekvočia druhy ktoré boli prešlachtené aby nekvočali.ešte nikdy sa mi to nestalo opačne

7.7.2011 21:48
anmi

XXX.XXX.224.57

diky za odpovede moc ste mi pomohli :-))

7.7.2011 22:54
ovecka

XXX.XXX.31.130

Musím odporovat. Mám hempšírky, sasexky a zdr. wyandotky. Každoročně líhnu v líhni, na kvočny nemám místo ani čas. Každým rokem mi kvoká 2-3 hempšíry, 6-8 sasexek a všechny vyandotky (i opakovaně).Přesně podle informacích o plemeni podle vzorníku. Nic na tom nemění, že jsou líhnuté již několik generací v líhni. Když jsem jednou nechala sasexku sedět, tak vylíhla i odvodila v pohodě. Tak se přikláním k názoru, že to co je dáno geneticky žádná líheň moc neovlivní. Dana

8.7.2011 09:36
luxdkas

XXX.XXX.1.101

caco napsal(a):
samozrejme že kvočia!!!otec ich furt musí vyhánať z hniezda a to ich mám vyliahnuté.
je to volovina-všetko je to len také strašenie z 20 storočia od pseudo odborníkov ktorí nikdy neliahli a nič nechovali.nekvočia druhy ktoré boli prešlachtené aby nekvočali.ešte nikdy sa mi to nestalo opačne

TAk Ďakujem len som to potreboval mať overené...:-)) Prosím Vás Dáte mi vyliahnuť pár tých vajec od hodvábničiek asi tak 7 - 11 do tej liahne...? Potom by sme si pre ne prišli kolko by ich bolo z tých 11 tolko by sme si ich vzali ale bolo by dobré keby to neboli krížence...:-)Tak Dáte do tej liahne...?smajlík už som Vám posielal aj mail...:-))

16.7.2011 11:44
matus111

XXX.XXX.111.75

anmi napsal(a):
Dobry den
Prosim vas co je pravda na tom ze ked je sliepka kacica hus alebo iny druh hydiny vyliahnuty v liahni tak ma potlaceny pud sedenia ... rad by som liahol prirodzene ale takmer vsetko co mam je vyliahnute v liahni a preto zo strachu odoberam vsetky vajcia a liahnem v liahni dakujem za odpovede

Je to uplne individualni zalezi na plemeni, kolik generaci bylo lihnuto kvocnou a kolik v lihni, od podminek zvirete ... Kdyz de o klasicka plemena ktere maji vice zachovany pud kvokavosti muzou sedet ale kdyz de o preslechtovane hybridy ( nosnice) tak jen zridka se mezi nima najde kvocna, pokud se ostatni predci lihli pod kvocnou a tohle jsou jenom 2 - 3 generace ktere se lihli v lihni a jsou tocista plemena, tak by mohla nejaka sedet. U kachen a hus je to jine protoze u tech nebyl pud kvokavosti natolik potlacovan co u slepic a jestlize nejde o nejaky brojlerovy hybridy myslim ze budou sedet, do urcite miry se da kvokavost podporid tim, ze jim zlepsite podminky, spestrite stravu zeleninou a ovocim, doprejte jim dlouhy pobyt na slunicku na pasi, neni to zpusob jak vyvolat kvokavost ,ale jak ji vzbudit u drubeze ktera ji ma nekde v genech zakodovanou, je to neco jako katalyzator reakce, bez ktereho jde reakce pomalu nebo vubec. Zkuste pozorovat vasi drubez zda kdyz nejaka sedi pri snaseni vejce na hnizde dil nez jine, zda se nejake nezmnenilo chovani, naprikad ze chodi po dvorku jen sama bez ostatnich, tise si pokvokava a kdyz je na hnizde, tak vydava krakoravý zvuk, kdyz se chcete priblizit, tehdy muze jit o kvocnu kdyz ale nechce zasednout, tak treba ji zlepsit podminky mozna zasedne, casto se taky setkavame s radou ze jecmen vyvolava kvokavost, jsou to sice reci starych materi ale nekdy se to osvedci, tohohle roku sem chtel aby mi zasedla kvocna ktera vysedela kuratka vloni, vzhledem nato ze ma drubez ma nadstandardni podminky, zkusil jsem jecmen, do mesice zasedla, preju hodne stesti a preju vam aby vam tedy neco kvokalo a taky vysedelo :-)) :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík