Pokračování z nemoderky - hádka s rodiči - foto poranění

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.8.2011 18:35
blboun

XXX.XXX.66.132

Dávám sem foto křepelky , která je poraněná. To samé co má na této straně má i na té druhé. Také když chodí , tak pořád jakoby třepe hlavou. Mohu jí nějak pomoci a příadně čím a kde to seženu ? Je mi jí strašně líto smajlíksmajlíksmajlík

2.8.2011 20:26
lavacca

XXX.XXX.1.3

Obávám se, že zde pomůže leda špalek. :-| Lépe řečeno tím ukončíte její trápení. Léčení by bylo dle mého hodně zdlouhavé a nevyplatilo by se (a to ani finančně a ani pro ni, jelikož by jí to zbytečně dlouho bolelo a nenesla by). Doufám, že pohled na ni vaše rodiče přesvědčí, aby upustili od toho "kamarádění" agresorů s nevinnými.

2.8.2011 20:54
blboun

XXX.XXX.66.132

Dobrý večer.
on se jí na tom udělal už strup a začala obíhat a žrát. Ona to vlastně nemá do masa , ale má to z toho , jelikož jí vytrhali na hlavě peří a z těch dírek po pírku začala vytékat krev.

2.8.2011 21:55
zbosace

XXX.XXX.110.138

Váš postup z odstraňovaním agresívnych jedincov bol správny. Pri rozhovore s velkochovatelom mi bolo povedané že je to chyba vo výžive. Ale podla mňa je to niečim iným. Ja mám prepelice pre zálubu, vlastné zásobenie vajičkami a prebytok odchovov na samofinancovanie chovu, rsp krytie aspoň časti nákladov na chov. Niektoré liahne sú bez problémov, ani jeden perožrút či kanibal. A v niektorých liahniach je to až na 100%. Liečba takto postihnutej prepeličky je bezproblémov, len ju treba na pár dní oddeliť. Mám taký dojem že je to sliepočka. To u kohútikov býva agresivita omnoho výraznejšia až s tragickými následkami.

3.8.2011 09:13
blboun

XXX.XXX.66.132

Dobrý den.
děkuji za odpověď.
Že bych dělal chybu ve výživě to nevím , posuďte.
Dostávají čerstvou vodu 2xdenně , granule N1, každý den 2x denně jemě nasekanou trávu , skořápky 1x denně smíchané s pšeničným šrotem , 3x do týdne bílý jogurt nebo tvaroh kvůli živočišným bílkovinám , každý den dostávají obrovskou misku s říčním pískem kvůli trávení. Jako podestýlku podávám hobliny , do zadní části nasypu hromádku pilin kvůli popelení.
Jinak všera jsme tu co to dělala zabili, a tadle s tím strupem je v kotci ještě s jednou slepičkou , aby jí nebylo smutno a ty jsou tydle holky solu sokojené. Nic si neudělají , slepičku vůbec nezajímá , co to má její kamarádka na hlavě, pořád žerou spolu .asi se hodně skamarádili.

3.8.2011 09:34
deaf lukas

XXX.XXX.56.200

Poznám, že je 100% slepička. Ta se dá pravděpodobně uzdravit. Mám taky zkušenost - zlatá slepička měla na hlavě velký strup , protože kohoutek ji kloval. Tak se uzdravila.
Jak velký kotec pro křepelky máte?
pup

3.8.2011 11:03
blboun

XXX.XXX.66.132

Velikost kotce je:
90cm hloubka , 70 cm šířka a 60 cm výška.
Mám to rozdělené v kotcích většinou po 8 nebo 7-mi křepelkách. Všechny křepelky krásně nesou 1 vajíčko denně.

3.8.2011 13:30
lavacca

XXX.XXX.1.3

blboun napsal(a):
Dobrý večer.
on se jí na tom udělal už strup a začala obíhat a žrát. Ona to vlastně nemá do masa , ale má to z toho , jelikož jí vytrhali na hlavě peří a z těch dírek po pírku začala vytékat krev.

tak to jo. Mě to připadalo, že ji vyklobla kus masa. V tom případě bych jí to zasypala pudrem na rány (žlutý prášek) a na chvíli oddělila. je totiž možný, že by je ten prášek lákal a pustily by se do ní.

4.8.2011 14:03
mysak

XXX.XXX.46.80

blboun napsal(a):
Dávám sem foto křepelky , která je poraněná. To samé co má na této straně má i na té druhé. Také když chodí , tak pořád jakoby třepe hlavou. Mohu jí nějak pomoci a příadně čím a kde to seženu ? Je mi jí strašně líto smajlíksmajlíksmajlík

oddělit a nechat deset dní mimo hejno, zastříknout desinfekcí a čekat. Ptáci se hojí překvapicě rychle a dobře pokud tedy nepřijou o plochu kůže. Problém je ten, že na jistých místech ptačí kůže je pohyblivá a snadno se po poranění jakoby stáhne k jednomu místu.
Juraj Kafka

Přidejte reakci

Přidat smajlík