Prosím o radu zkušenější. Pořádám spolu s kolegy z organizace místní propagační výstavu a nemůžeme se dohodnout, jaké veterinární předpisy platí pro které výstavy. Od KVS mám stanovení vet. podmínek, kde se píše, že zvířata musí být doprovázena potvrzením o provedených vakcinacích. Kolegové ale tvrdí, že na místní výstavu to není potřeba. Já po nich chci papír a razítkem a podpisem veterináře, že zvířata jsou zdravá a vakcinovaná. Je nějaká vyhláška, kde se upravují veterinární podmínky pro pořádání svodu a kde je napsáno, jaké potvrzení má být pro výstavy místní, okresní , krajské a národní. Je v tom vůbec nějaká rozdíl, nebo je to stejné. Kolegové argumentují tím, že když je to v okrese, tak nic nepotřebují. Mám nahlášenu kontrolu z okresní KVS a nechci aby nám to zavřela. Díky za rychlé odpovědi. Dana
Koukněte na svazové stránky, ale my i na místní musíme mít potvrzení o vakcinaci a stavu bez příznaků nemoci. Stejné podmínky byly i na CV Lysá. Každý chovatel za to většinou musí zaplatit okolo 100 kč a proto se jim asi nechce do toho jít. Je to taky o poctivosti, bude všem věřit, že očkují?? Do toho bych nešel, pokud pak někdo z výstavy přitáhne nemoc, příště vám tam nic nedá...JH
http://cschdz.eu/svazove-predpisy.aspx
Ve svazových předpisech nic konkrétního není, tam jsem již hledala. Našla jsem ale na KVS pro náš kraj konkrétní předpisy pro daný rok a tam se jedná o jakýkoli svod bez rozdílu (i třeba jen trh) a je potřeba potvrzení o provedeném očkování - očkovací průkaz, doklad o očkování, potvrzení veta o očkování a o tom, že zvířata jsou klinicky zdravá. Dana
přesně, v tom není žádný rozdíl co pořádáte. máte tam zvířata a šmitec. platí pro vás nařízení kvs. v zo je to dycky horší, dyt to ti chlapi pořádaj, tak jim tam nedat zvířata, ale ten papír mít musí. jinak můj vet mi to povelení dělá zdarma, tak nevím, ale přijde mi jen že sou líní si to zařídit či neočkují.
ovecka
napsal(a):
Prosím o radu zkušenější. Pořádám spolu s kolegy z organizace místní propagační výstavu a nemůžeme se dohodnout, jaké veterinární předpisy platí pro které výstavy. Od KVS mám stanovení vet. podmínek, kde se píše, že zvířata musí být doprovázena potvrzením o provedených vakcinacích. Kolegové ale tvrdí, že na místní výstavu to není potřeba. Já po nich chci papír a razítkem a podpisem veterináře, že zvířata jsou zdravá a vakcinovaná. Je nějaká vyhláška, kde se upravují veterinární podmínky pro pořádání svodu a kde je napsáno, jaké potvrzení má být pro výstavy místní, okresní , krajské a národní. Je v tom vůbec nějaká rozdíl, nebo je to stejné. Kolegové argumentují tím, že když je to v okrese, tak nic nepotřebují. Mám nahlášenu kontrolu z okresní KVS a nechci aby nám to zavřela. Díky za rychlé odpovědi. Dana
KVS Vám stanoví podmínky, vesměs - potvrzení o vakcinaci na . . . . ., na tomto potvrzení musí být číslo vakcíny, šarže, samozřejmě podpis s razítkem. Nic víc. Tato potvrzení si ve vlastním zájmu na cca dva měsíce uschovejte (reklamace úhynu nakoupených zvířat). Toto potvrzení musí mít všichni, kontrola probíhá namátkou. Je v pravomoci inspektora KVS, pokud najde zvířata bez tohoto potvrzení - uzavřít výstavu a předat Vás (organizátory) do správního řízení, pokuta od 10.000,-