Dobrý večer všem chovatelům.
Před cca 14-ti dny začali snášet křepelky , máme jich 40 a také denně 40 vajíček.
Pročéítal jsem si na internetu celikosti křepelčích vajíček , všude píšou 10-12 gramů. Nevím nevím , ale já mám asi abnormální slepičky. Každé vajíčko má 13-14 gramů , dnes mi jedna snesla 20-ti gramové , viz foto v porovnání 13-ti gramové a 20-ti gramové. asi se jí musel protrhnout zadek nebo co , nezávidím jí toto vytlačovat
Také nevím jestli je to vůbec možné. Krmím granule N1, písek , trávu , zeleninu , skořápky , tvaroh,jogurt bílí , pšeničný šrot , vodu a plastin. Jestliže máte také fotku abnormálních velikostí vajec , ať už křepelčích nebo slepičích , dejte sem foto.
Taky se nám nedávno jedna křepela zbláznila a snesla maxi vejce, hmotnosti si nepamatuju, vím že to byl trojnásobek toho normálního, ale fotku mám. Žloutky tam byly 2
nemám sice nafocené "nadrozměrné", ale za to hezké porovnání s ostatními druhy. (již jsme to sme dávala, tak pokud jste to již někdo viděl, omlouvám se).
1,křepelčí, 2. od rousné zakrslé, 3.perličí, 4. slepičí (myslím, že vlaška), 5. páví a 6.husí.