Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.8.2011 10:59
britanka

XXX.XXX.136.77

Dobrý den, potřebuji poradit co se slepicemi, které nesnáší, koupila jsem si morky, asi po 14 dnech přestaly snášet. Nikdy jsem se s tím nesetkala. Jedinná změna, co u nás je, že jsme si i pořídili kohouta. Mám pocit, že je nějak zarazil, slepice nekvokají a ani nesnáší, jediný kdo kvoká je kohout? Kdyby nebyl tak pěkný, tak už neni.smajlík

12.8.2011 11:46
marysh

XXX.XXX.146.76

Koupila jste si "morky " - to je slovenský název krůty a krůty vam v 8 měsici už nebudou snášet.Kvokat znamena vydávat specificky zvuk jen u slepice ( ne u kohouta )která chce nebo se chystá zasednout na vajíčka. :-)

12.8.2011 14:25
janahol

XXX.XXX.60.169

Já tedy nevím, ale náš dvouměsíční kohout se taky napřed naučil kdákat jako slepice, když snese vajíčkosmajlík a pak asi ve třech měsících začal kokrhat. (také jsem se tady na to ptala viz. kohout - ostruhy ) Ale ty první pokusy nás vážně bavili, byl jak mutující puberťák smajlík Tak možná záleží na tom jak starého kohoutka jste pořídili. Jana

13.8.2011 20:25
marysh

XXX.XXX.146.76

Možná bude dobré upřesnit pojmy : kdákat,kvokat a kokrhát,:-)

13.8.2011 23:04
jeroným

XXX.XXX.3.153

Já teda nevím jaké máte zkušenosti,ale kohout dva měsíce není kohout a určitě nekdáká..... Je to kuře které má osm týdnů. Většinou ve třech měsících ještě většina plemen neprojevuje dominantní postavení v hejnu a tedy nezačíná kokrhat. Z vlastní zkušenosti pubertální stav jeví kohoutci až kolem čtvrtého měsíce. Ještě jednou si zkontrolujte,jak máte drůbež starou......

Přidejte reakci

Přidat smajlík