Dobrý den, již skoro 3 dny pozorujeme u jednoho našeho kachněte, že není tak čilé jako ostatní, prostě se na žrádlo nevrhalo tak jako ostatní. Dnes odpoledne ale nežralo vůbec.... sedí v rohu, ani napít se nešla. Přijde mi, že se jí špatně stojí na nožičkách... je taková vrávoravá. Zkoušela jsem se jí dívat do krku jestli tam nemá žabky, ale nemám s tím žádné zkušenosti, přijde mi podle starších příspěvků zde, že by to žabka být mohla, dívala jsem se na zobák i druhému kachněti a jazyky vypadají stejně. To žere naprosto v pořádku, roste, žádná změna chování. Problém je v tom, že i kdybych se odhodlala a jazyk mu řízla, tak na to nemám skalpel. Četla jsem zde o chlebu s česnekem? To se má nakrájet nebo rozmočit a smíchat? Doporučujete třeba mu udělat kaši ze šrotu a pečiva a "nakrmit ji"?? Dnes se bohužel do obchodu pro skalpel ani pro nějaký preparát nedostanu a zítra jsem celý den v práci... Prosím o radu, ať jí pomůžu, je mě jí tak líto...
Tak jsme kačenku "nakrmili" směsí namočeného chleba a šrotu, dala jsem tam špetičku cukru. Nabízeli jsme jí vodu,že jsme jí zobáček namočili, ale pít nechtěla, tak dostala i vodu. Pak jsme jí rozřízli kořen jazyka odlamovacím nožem, jen doufám, že dost hluboko. Začla jí téct trochu krev, zkusila jsme vymačkat hnis, ale nic tam nebylo. Ránu jsme posolili a kačenku dali do klidu do bedničky, má tam vodu i trochu namočeného žrádla, tak uvidíme. Bojím se, že se ale nedožije rána, má uplně vyhaslý očička. Divné je, že ty výrůstky na jazyku mají všechny kačeny, i ty, které jsou už v "porážkové váze" a prospívají skvěle...
Naštěstí jsou všichni ostatní v pohodě, sice teď méně žerou, protože jsme je přesunuly k poslední starší (2 šly už na porážku). Tak se zžívají a zvykají si. Bylo to hrozně nepříjemný, když člověk nevěděl, jak jí pomoct... to už bych nechtěla zažít
Byla pěkná zábava s kuřátkama v pokoji, akorát dělaly bordel