Dobrý den, navazuji na téma z nemoderky a vkládám fotografie. Lépe se mi to nepovedlo
sigimaus90
napsal(a):
Dobrý den, navazuji na téma z nemoderky a vkládám fotografie. Lépe se mi to nepovedlo
Foto 2, trošku rozmázlé
Foto 3 - tak přeci jenom kohoutek? Asi jsem byl při popisu na nemoderce npřesný
sigimaus90
napsal(a):
A snad ještě jedna poslední otázka. Jde o žlutou formu ?? Děkuji všem za diskuzi.
Já tedy nejsem odborník a s hedvábničkama začínám ale comám vypozorováno tak kohoutci mají širší hřebínek a pokud máte s čím porovnat tak jsou i o dost statnější a na nožkách mají takové peří jako by dozadu, mě to připomíná ostruhy ale ostruhy to nejsou je to pouze přeží, které trčí vzad. Aspoň takto já rozeznávám kohoutka od slepiček. Ale je pravda, že ti moji jsou asi o dost starší než máte vy na fotce.
A tady celý hejnečko i s jednou vyandotkou, kohoutek by měl být čistě teoreticky ten bílý(nejsem si stím zatím jistá je od ostatních mladší) a druhý z leva je kohout na 100%, bohužel není moc vidět.
No právě, ten můj žádný hřebínek nemá, a chocholka mi přijde docela mohutná do stran. Na nemoderce mi psali, že by měl mít chocholku jakoby dozadu. Na vašich fotkách bych řekl, že s určením pohlaví máte pravdu. To "moje" je staré 4-5 měsíců a hrozně prťavý, Vy máte asi většího vzrůstu. Já koupil to "ono" protože mám násadu vajíček pod kvočnou, tak abych měl cizí krev. Ale nevím jestli nezůstane panic, s vajíčkama mám problémy, příští čtvrtek budu moudřejší.
Uživatel s deaktivovaným účtem

sigimaus90
napsal(a):
Foto 3 - tak přeci jenom kohoutek? Asi jsem byl při popisu na nemoderce npřesný
Podle mne taky slepice. Tohle jsou moje žluté, když jim bylo cca 4,5 měsíce. Vpravo kohout. M. PS: Jinak je to žlutá barva
Já mám hedvábničky bezvousé, a u těch má slepička jednoznačně kulatější a hustější chocholku než kohoutek.
Ale je dost možné, že u vousatých takový rozdíl není.
Zde je vousatý kohout s hustou a kulatou chocholkou - http://faranda.websnadno.cz/lysa_n.l./236_hedvabnicka.jpg
Vzadu mu sice z chocholky trčí pírka, ale je také očividně o dost starší, než ten váš.

sigimaus90
napsal(a):
Děkuji za typy a ani se příliž nezlobím. Na nemoderce mi nikdo neporadil k otázce, jestli občasné škubání hlavou, něco jako tiky, je normální. Např. při rozhlížení nebo jen tak. Pokud dostanu odpověď, již nebudu otravovat a všem děkuji za pomoc.
Neotravujete, všichni "nováčci" se ptáme a zjišťujeme, co se dá od zkušenejších. Moje pipky mají občas "trhavé" pohyby, přes husté šošolky moc nevidí, je sranda je pozorovat, když dojdou až k vám a potom se "zděsí", co že to před nimi náhle stojí
. Je to někdy jak v animovaném filmu, jen ty oči jim hrůzou nelezou z důlků
.
sigimaus90
napsal(a):
Děkuji za typy a ani se příliž nezlobím. Na nemoderce mi nikdo neporadil k otázce, jestli občasné škubání hlavou, něco jako tiky, je normální. Např. při rozhlížení nebo jen tak. Pokud dostanu odpověď, již nebudu otravovat a všem děkuji za pomoc.
samorřejmě že děkuji tipy.
sigimaus90
napsal(a):
P.S. nechci to komplikovat, ale ten 3 z leva je dle mého taky pěkný kohoutek a teď mi napíšete, že to je slepička
Takto vemem popořadě v popředí: slepička vyandotky lososové zbarvení, z leva: prvnív elká slípka, pak hedvábnička slepička, pak kohoutek hedvábničky (oba černí), třetí je taky slepička divoce zbarvená, za ní slepička černá a pak nakonec v pravo asi kohoutek, každopádně bílej.
moje první kuřátko bohužel nepřežilo - těžká slepice? Navíc mě zaujal nepoměr tělíčka a hlavičky
S těmi dalšími to vypadá lépe, odebírám je dle rady z nemoderkyUvidíme zítra

Koukám, že jste se rozjel a Jiřinka bude mít o zábavu postaráno. Držím palce!

sigimaus90
napsal(a):
Děkuji, nebudete věřit, ale na inzerát ohledně kohoutka jsem dostal jen 1 nabídku na 2měsíčního kohoutka
Asi došli. Já si pořídil 1 zdrobnělou bílou slepičku, ale domácí družstvo ji zatím nevzalo mezi sebe, tak chudinka bydlí vedle v kleci, snad se ještě sžijou, musel bych jí jinak dát pryč
sigimaus90
napsal(a):
Děkuji, nebudete věřit, ale na inzerát ohledně kohoutka jsem dostal jen 1 nabídku na 2měsíčního kohoutka
Ak by Vám stačil biely fúzatý, tak v nedelu beriem do Přerova asi 10-15 dospelých tohoročných fešákov . Keby Vám ho tam mal kto prevziať alebo osobne Vy, určite by ste si vybrali.
zbosace
napsal(a):
Ak by Vám stačil biely fúzatý, tak v nedelu beriem do Přerova asi 10-15 dospelých tohoročných fešákov . Keby Vám ho tam mal kto prevziať alebo osobne Vy, určite by ste si vybrali.
Děkuji mnohokrát za nabídku, ale mám to trošku z ruky, jsem z MB. Asi nemám štěstí - když potřebuji slepičku, tak není. A když sháním kohoutka /prý jich je přehršle/ tak taky nic
Držím se přísloví - dočkej času ajko husa klasu.

sigimaus90
napsal(a):
Děkuji mnohokrát za nabídku, ale mám to trošku z ruky, jsem z MB. Asi nemám štěstí - když potřebuji slepičku, tak není. A když sháním kohoutka /prý jich je přehršle/ tak taky nic
Držím se přísloví - dočkej času ajko husa klasu.
Teď jsou tady v inzerci nějaké nabídky, tak to zkuste a neklesejte na mysli:-) Navíc líhnete, tak uvidíte, třebas tam kohoutci budou
zbosace
napsal(a):
Dobrý den - hledám do chovu nového kohouta. Pokud je máte kroužkované a pěkné, tak bych si určitě nějakého vybrala. Od koho máte původně chov? Jen aby nebyli příbuzní s mými slepicemi. Jedeme v neděli do Přerova, tak to by bylo paráda. Můžete napsat na email: sisi079@seznam.cz
Jinak na fotkách je to na sichr slepička.
cervik
napsal(a):
Dobrý den - hledám do chovu nového kohouta. Pokud je máte kroužkované a pěkné, tak bych si určitě nějakého vybrala. Od koho máte původně chov? Jen aby nebyli příbuzní s mými slepicemi. Jedeme v neděli do Přerova, tak to by bylo paráda. Můžete napsat na email: sisi079@seznam.cz
Však už se jmenuje Jiřinka
cervik
napsal(a):
Bohužial, krúžkované je už všetko preč. Sliepočky sú z môjho chovu a kohútika som kúpil z Maďarska. Rodičovský materiál tiež nemôžem doložiť, ten išiel do Polska.
sigimaus90
napsal(a):
Však už se jmenuje Jiřinka
Jiřinky noví kámoši, já jsem z nich nadšený myslím, že to bude slušný základ pro další chov
sigimaus90
napsal(a):
Jiřinky noví kámoši, já jsem z nich nadšený myslím, že to bude slušný základ pro další chov
Tak přikládám foto všech mých hedvábniček ti na oji by měli být kohoutci a dole slepičky.

sigimaus90
napsal(a):
To jsou ti sportovci na rozdíl od HE jiných chovatelů? Oj vysoko min. 40cm.Máte hezký kmen, ať Vám dělají radost
P.S. těžké srovnání,ale asi nejsou zdrobnělé, nebo?
Toužíte-li ještě po zdrobnělých, tak tu byl inzerát od p. Hlíny z Hradištka u Davle, od kterého mám tu svoji bílou zrdobnělou slepičku. Prodával kmen 1,2 loňských červených a je to moc pěkná barva, taková do čokoládova, ukazoval mi slepičku. Vzal bych je, ale neměl jsem nachystaný prostor.
napsal(a):
Toužíte-li ještě po zdrobnělých, tak tu byl inzerát od p. Hlíny z Hradištka u Davle, od kterého mám tu svoji bílou zrdobnělou slepičku. Prodával kmen 1,2 loňských červených a je to moc pěkná barva, taková do čokoládova, ukazoval mi slepičku. Vzal bych je, ale neměl jsem nachystaný prostor.
prosím o kontakt - josef_hajek@centrum.cz. Děkuji

sigimaus90
napsal(a):
prosím o kontakt - josef_hajek@centrum.cz. Děkuji
605561832, hlinarom@email.cz
napsal(a):
Dobrý den, odkud se dovím, jak velká má zdrobnělá hedvábnička být? nemám v tom stále jasno, i když se tady o tom už psalo. :-(

inbezka
napsal(a):
Dobrý den, odkud se dovím, jak velká má zdrobnělá hedvábnička být? nemám v tom stále jasno, i když se tady o tom už psalo. :-(
Nejlépe snad ve vzorníku drůbeže, zkusím dnes doma udělat srovnávací foto "normální" letošních lednových hedvábek a loňské zdrobnělé.

inbezka
napsal(a):
Podle německých stránek klubu chovatelů zdrobnělé drůbeže kouhout váha 600 g, slepice 500 g, kroužek velikosti 12. U normálních uvádějí kohout 1,4 - 1,7 kg, slepice 1,1 - 1,4 kg, kroužek velikosti 16. http://sv-silkies-polands.de/

inbezka
napsal(a):
Tak pro srovnání, bílá zdrobnělá, žluté "normální".

napsal(a):
Tak pro srovnání, bílá zdrobnělá, žluté "normální".
2

sigimaus90
napsal(a):
To jsou ti sportovci na rozdíl od HE jiných chovatelů? Oj vysoko min. 40cm.Máte hezký kmen, ať Vám dělají radost
P.S. těžké srovnání,ale asi nejsou zdrobnělé, nebo?
No já nevím ejslti jsou to sportovci, ale kromě toho že klasicky nelítaj, srandovně běhaj a vypadaj roztomile a přitahují pozornost okolí, jsou to normální slepice a i ostatní slepice se k nim tak chovaj. Chvilku trošku odstrkují oni zdr. velsumky, chvilku je odstrkují zdr. wyandotky a tak zase pak velký slepice a tak to jde dokola.
No a kmen bych tomu neříkala, jsou krapet příbuzní takže, vajíčka od nich nejspíš nasazovat nebudu, pokud to příroda za mě nerozhodne jinak. JInak oj se pod tíhou dvou kohoutků trošku přiblížila zemi, takže nejspíš budou normální velcí, žádní zdr., ale uvidíme na jaře kam až dorostou.
PS: kluci v akci

sigimaus90
napsal(a):
Dobrý den frufru, nemáte tam na doplnění pro nás začátečníky i zakrslou formu?děkuji za kontakt, již funguje
zdrobnělá=zakrslá

sigimaus90
napsal(a):
Tak myslím že máme novou linku
dneska jsem nějakej natvrdlej......

sigimaus90
napsal(a):
To nic, já taky teď vstával. Večer si rád přečtu Vaši polemiku, ale osobně si myslím, že Vaše tvrzení není správné. Nechám se rád poučit.
Podle Českého svazu chovatlů je při řazení drůbeže na výstavy uvedeno "hedvábnička zdrobnělá", jako "zakrslé" jsou uvedena jiná plemena. Myslím si, že jde pouze o pojmosloví a "terminus technicus", fakticky jsou podle všeho jenom 2 velikosti hedvábniček - ty normální, klasické a potom menší forma, tedy zdrobnělé/zakrslé. Německé chovatelské weby a kluby mají rovněž poze dvě velikostní formy (tedy alepoň podle toho, co jsem si zjistil), klasické a tzv. zwerg, tedy "zakrslé", resp. doslovn přeloženo "trpasličí". A třeba nás nakonec rozsoudí nějaký letitý chovatel
napsal(a):
Podle Českého svazu chovatlů je při řazení drůbeže na výstavy uvedeno "hedvábnička zdrobnělá", jako "zakrslé" jsou uvedena jiná plemena. Myslím si, že jde pouze o pojmosloví a "terminus technicus", fakticky jsou podle všeho jenom 2 velikosti hedvábniček - ty normální, klasické a potom menší forma, tedy zdrobnělé/zakrslé. Německé chovatelské weby a kluby mají rovněž poze dvě velikostní formy (tedy alepoň podle toho, co jsem si zjistil), klasické a tzv. zwerg, tedy "zakrslé", resp. doslovn přeloženo "trpasličí". A třeba nás nakonec rozsoudí nějaký letitý chovatel
Pokud to zužujete pouze na HE, mohl bych souhlasit, jedná se skutečně o zdrobnělou formu již existujícího "normálního" plemene. ale až po proštudování přísl. literatury, zejm. německé. Ostatně všimněte si, jak si musíme pomáhat úvozovkami, abychom byli všichni v obraze.
Ale jak si poradíte se zakrslými rousnými, tak to fakt nevím. Aspoň nemusíme koukat na politiku
Přátelé, nezlobte se, ale vracím se k původnímu tématu. Jak jsem již shora psal, koupil jsem si k mé "transexuálce" Jiřince kohoutka a slepičku. A nastal problém. Při pojímání obě slepičky vyvádí, kdákají a melou sebou tak, že kohout nebyl ani jednou úspěšný.
Tak mě napadlo: může být kohout na kluky ? Co když přes všechna podpůrná stanoviska nejde o slepičky? Ale že by kohout byl gay, tomu se mi nechce věřit. A jestli nemůže být, tak mám definitivně slepičky, ale frigidní

sigimaus90
napsal(a):
Přátelé, nezlobte se, ale vracím se k původnímu tématu. Jak jsem již shora psal, koupil jsem si k mé "transexuálce" Jiřince kohoutka a slepičku. A nastal problém. Při pojímání obě slepičky vyvádí, kdákají a melou sebou tak, že kohout nebyl ani jednou úspěšný.
Tak mě napadlo: může být kohout na kluky ? Co když přes všechna podpůrná stanoviska nejde o slepičky? Ale že by kohout byl gay, tomu se mi nechce věřit. A jestli nemůže být, tak mám definitivně slepičky, ale frigidní
Ale... Ty moje taky zpočátku vyváděly, navíc pojímal pouze jednu, a nakonec si zvykly. někdy by měl Fredy chuť, ale holky nechtějí, takže se mu podaří je jenom chytnout za šošolku a ony "ječí" a melou s sebou, takže je to chvilkama jak soutěž v hodu "hedvábničkou"...
Buďte trpěliv a zase tak moc to neprožívejte, ikdyž Vás chápu, taky jsem byl "akční", když jsem si je dovezl domů.
Takže hnedka to svádět na homosexualitu (byť jsou tyto styky u zvířat, některých, vědecky popsány) bych asi nezkoušel.
napsal(a):
Ale... Ty moje taky zpočátku vyváděly, navíc pojímal pouze jednu, a nakonec si zvykly. někdy by měl Fredy chuť, ale holky nechtějí, takže se mu podaří je jenom chytnout za šošolku a ony "ječí" a melou s sebou, takže je to chvilkama jak soutěž v hodu "hedvábničkou"...
Buďte trpěliv a zase tak moc to neprožívejte, ikdyž Vás chápu, taky jsem byl "akční", když jsem si je dovezl domů.
Takže hnedka to svádět na homosexualitu (byť jsou tyto styky u zvířat, některých, vědecky popsány) bych asi nezkoušel.
Děkujiteď jenom aby mě zase nenapadla nějaká ptákovina....
sigimaus90
napsal(a):
Nejsou ty slepičky třeba ještě moc mladé? Jinak si na sebe opravdu potřebují zvyknout (a to není hned).

ildika
napsal(a):
A kohoutek je asi starší? Pokud by je příliš obtěžoval, asi by bylo lepší ho odhánět (nebo ho přinejhorším nějak šetrně oddělit, aby na sebe viděli, ale on k nim nemohl ) - aby se ho potom nebály.
Pokud to ale není tak hrozné, nechte je samozřejmě spolu, lépe si tak na sebe zvyknou.
Mě začal pojímat jednu slepičku a teprve potom začala snášet, druhá se také roznesla až poté, co ji začal pojímat, ale to mohla být i náhoda, byť rozdíl byl skoro 3 neděle. Je ale pravdou, že 100% nevím, zda jsou holky líhnuté ve stejné várce, byť jsou od jednoho chovatele. Tak vydržte

Z jiného soudku - kdáčou vám hedvábky po snesení vajíčka? Možná hloupá otázka, ale ty moje totiž zarytě mlčí, možná je to u nic obvyklé. Kohout kokrhá o 106, budík by se podle něj dal nařizovat, ale holky, kupodivu, jenom sem tak zakrákorají.
napsal(a):
Z jiného soudku - kdáčou vám hedvábky po snesení vajíčka? Možná hloupá otázka, ale ty moje totiž zarytě mlčí, možná je to u nic obvyklé. Kohout kokrhá o 106, budík by se podle něj dal nařizovat, ale holky, kupodivu, jenom sem tak zakrákorají.
Moooc dobrá otázka, kohoutek mi také neskutečně kokrhá, ale u slepiček neporadím, ještě nenesou

Chci se zeptat, máte nakonec ty zdrobnělé červené hedvábky? A co drobotina, nemáte nějaké nové foto?
napsal(a):
Chci se zeptat, máte nakonec ty zdrobnělé červené hedvábky? A co drobotina, nemáte nějaké nové foto?
Dobrý den, nemám, ale do budoucna snad budouděláme na tom. Pokud jde o kuřátka, tak se nakonec vylíhlo 14 kuřat, z nichž jednou bylo ušlápnuto kvočnou nebo přizabito kozou či ovcí. Ostatní se mají čile k světu, makám rychle na odchovně, čekám ještě pár dalších.
Přikupuji ještě 3 slípky, takže Jiřinka to nakonec dotáhne na šéfovou 1,5
Pokud jde o kvočnu, brahmanky se osvědčily jako velmi dobré a trpělivé kvočny, potřebují klid a to pobíhání mezi tolika havětí ji příliž nesvědčí.

Krása, držím palce, aby to zdárně všechno dorostlo, případně na jaře uděláme směnu kohoutů

sigimaus90
napsal(a):
Dnes musím nechat zlikvidovat celý chov, kvůli výskytu jedné virové choroby. Vše po dohodě s veterinářem. Takže na jaře žádná kuřátka, nic. Holt budu muset zjara podstoupit novou anabázi vyhledávání chovných jedinců, snad budu mít štěstí. Jo, i takový je život chovatele.....
napsal(a):
Dnes musím nechat zlikvidovat celý chov, kvůli výskytu jedné virové choroby. Vše po dohodě s veterinářem. Takže na jaře žádná kuřátka, nic. Holt budu muset zjara podstoupit novou anabázi vyhledávání chovných jedinců, snad budu mít štěstí. Jo, i takový je život chovatele.....
Tak to je vražda, napsala... Vy jen tak napíšete - kvůli výskytu jedné virové choroby. Vet musí přece vědět o co jde!!! A jaké testy dělal??? Jinak by mě fakt omývali kdyŽ si představím tu námahu dát dohromady kloudný chov!!!
DRŽÍM PALCE, NA JAŘE URČITĚ HELFNU

sigimaus90
napsal(a):
Tak to je vražda, napsala... Vy jen tak napíšete - kvůli výskytu jedné virové choroby. Vet musí přece vědět o co jde!!! A jaké testy dělal??? Jinak by mě fakt omývali kdyŽ si představím tu námahu dát dohromady kloudný chov!!!
DRŽÍM PALCE, NA JAŘE URČITĚ HELFNU
Markova choroba.

sigimaus90
napsal(a):
Žádná sranda odkaz pro ostatní na přečtení Wikipeda Markova nemoc. Pouze pro ponaučení, nedá se s ní nic dělat, ale dodržování karantény a zpřísněné hygieny nás lépe ochrání.
Jenže já denně čistil výběh voliérky, co 14 dnů až 3 neděle vnitřek kurníku (hobliny), krmítka rovněž prakticky denně. Jeden den to bylo aktivní zvíře, druhý den po návratu z práce už kulhala na jednu nohu, další už jen seděla, takže cesta k veterináři, nechal si jí tam a druhý den diagnoza a verdikt. Co nadělám, vakcinace se pro takový malochov nedá sehnat. Takže jsem je dnes odvezl k vetovi na utracení....vydezinfikoval savem celou voliéru a ještě ji přestěhuju na jiné místo. No a na jaře začnu znovu, snad nebude takový problém sehnat kmen, jako letos. Už mám kontakty na chovatele, tak to snad bude O.K.
napsal(a):
Jenže já denně čistil výběh voliérky, co 14 dnů až 3 neděle vnitřek kurníku (hobliny), krmítka rovněž prakticky denně. Jeden den to bylo aktivní zvíře, druhý den po návratu z práce už kulhala na jednu nohu, další už jen seděla, takže cesta k veterináři, nechal si jí tam a druhý den diagnoza a verdikt. Co nadělám, vakcinace se pro takový malochov nedá sehnat. Takže jsem je dnes odvezl k vetovi na utracení....vydezinfikoval savem celou voliéru a ještě ji přestěhuju na jiné místo. No a na jaře začnu znovu, snad nebude takový problém sehnat kmen, jako letos. Už mám kontakty na chovatele, tak to snad bude O.K.
Takto je mazec, já jak to kulhá tak to šoupnu do hrnce, veterináře neřeším a oni jsou mi vděční že neotravuju s něčím tak pitomým jako je slepice ale pouze s kravama a koňma. A nemám pocit že bych to tu měla nějaký zanedbaný a co chce chcípnout tak chcípne, většinou věkem.

ambra
napsal(a):
Takto je mazec, já jak to kulhá tak to šoupnu do hrnce, veterináře neřeším a oni jsou mi vděční že neotravuju s něčím tak pitomým jako je slepice ale pouze s kravama a koňma. A nemám pocit že bych to tu měla nějaký zanedbaný a co chce chcípnout tak chcípne, většinou věkem.
Jenže u Markovy choroby je to poměrně dost velikej problém, takže jsem musel oželet celý kmen 1,3, je to virové herpetické onemocnění. Náš vet je v pohodě, je to celá klinika, ochotní a byli vcelku rádi, že tam nejdu zase "jenom" se psem nebo kočkou.
sigimaus90
napsal(a):
Žádná sranda odkaz pro ostatní na přečtení Wikipeda Markova nemoc. Pouze pro ponaučení, nedá se s ní nic dělat, ale dodržování karantény a zpřísněné hygieny nás lépe ochrání.
ne,ne, vůbec jsem tímto nechtěl naznačit, že bylo cosi špatně. Když to přijde, tak to přijde. Ale aspoň se pokusit minimalizovat ztráty. A kvituji s povděkem, že s novým osazenstvem počítáte až na jaře.
napsal(a):
Jenže u Markovy choroby je to poměrně dost velikej problém, takže jsem musel oželet celý kmen 1,3, je to virové herpetické onemocnění. Náš vet je v pohodě, je to celá klinika, ochotní a byli vcelku rádi, že tam nejdu zase "jenom" se psem nebo kočkou.
Noto věřím, já tím jenom chtěla říct že ikdybych tu něco takovýho měla tak na to nejspíš nepřijdu jelikož to skončí v polívce a ikdyby ne tak by asi nebyli zrovna veterináři v okolí rádi, že jdu na návštěvu s něčím jako je slepice a není to "jenom" pes, kočka popřípadně co trošku většího.

ambra
napsal(a):
Noto věřím, já tím jenom chtěla říct že ikdybych tu něco takovýho měla tak na to nejspíš nepřijdu jelikož to skončí v polívce a ikdyby ne tak by asi nebyli zrovna veterináři v okolí rádi, že jdu na návštěvu s něčím jako je slepice a není to "jenom" pes, kočka popřípadně co trošku většího.
Však já taky netušil, že to bude Markova nemoc, prostě mi jedna hedvábka přestala chodit a já spíše myslel, že má něco s nohou, tak jsem jel na veterinu, kam normálně jezdím jenom se psem a domácím králíčkem, a ono se z toho vyklubalo tohle. Kdybych choval normální slepice nosnice (hybridky třeba), tak bych to asi taky řešil rovnou sekerkou, ale tohle byl hobby chov, dost dlouho jsem sháněl chovný materiál, takže cesta k veterináři byla pro mě samozřejmostí. Jo, to je holt život.
Dobrý den, dnešního dne jsem rozšířil kmen o 2 slepičky HE žluté. Po zkušenostech s Jiřinkou prosím o posouzení, jestli jsem si náhodou nevybral kouhoutky. Pokud ne, mám 1.4
sigimaus90
napsal(a):
Dobrý den, dnešního dne jsem rozšířil kmen o 2 slepičky HE žluté. Po zkušenostech s Jiřinkou prosím o posouzení, jestli jsem si náhodou nevybral kouhoutky. Pokud ne, mám 1.4
A ještě jednou foto. Děkuji za názory.

Jak já Vám závidím.....podle mě to jsou slepičky, ale bylo by dobré zkusit lépe vyfotit z profilu
Holky se na modelky necítí, furt se ke mně točily zády, tak ty dvě zprava, v pozadí kohout, vlevo Jiřinka

sigimaus90
napsal(a):
Holky se na modelky necítí, furt se ke mně točily zády, tak ty dvě zprava, v pozadí kohout, vlevo Jiřinka
Ta vpředu mi přijde jako jasná pipka, ta se skloněnou hlavou není vidět, no, kdyby to byl nakonec kohout, tak si ho u Vás na jaro zamlouvám!!!!

werunka1
napsal(a):
Zdravím vás tady chtěla bych se zeptat když bílá hedvábnička má modré líčka je to kohoutek ? děkuji za radu.
Ne, bílá hedvábnička má modré/tyrkysové ušnice bez ohledu na pohlaví.

werunka1
napsal(a):
A mohu se tedy zeptat jak rospoznám u těchto hedvábniček kouhoutka a jak slepičku ? děkuji.
A jak jsou stari? Nemuzete vlozit fotky? Bylo by to jednodussi. Jinak kohout ma vetsi hrebinek a v chocholce peri rostouci dozadu, slepicky jsou vice celkove kulate. Chovam je nekolik let, ale 100%rozpoznam u kurat kohouty od slepic az tak mezi 3-4 mesicem.

werunka1
napsal(a):
Děkuji všem za radu dnes přítel zahlídl jak obje kuřata stojí proti sobě a snaží se bojovat oba nají velke chocholky takže jsou to kohoutci a to jsem čekala a modlila se aby aspon jedno byla slepičtak to nakonec dopadlo dobře
Dejte raději ještě tu fotku.
Tady jsou aspon nějaké fotečky jde to špatně vydět protože pořád někam pobýhají kdyžtak skusím pak lepší.

werunka1
napsal(a):
Tady jsou aspon nějaké fotečky jde to špatně vydět protože pořád někam pobýhají kdyžtak skusím pak lepší.
Jestli jim je skutečně 3/4 roku, tak dle mého názoru je na té fotce vpravo slepice. Fotka vlevo nic moc. Jinak obcas spolu v "kohoutím" postoji bojují i slepice. Takže nevěšte hlavu, třeba Vás za čas překvapí vejcem

werunka1
napsal(a):
Tak tedy děkuji byla bych moc ráda kdyby bylo aspon jedno slepička protože máme jen jejich kvočnu co nám majitelka dávala snimi tak uvidíme každopádně děkuji za radu.
Zkuste jeste jinou fotku, kazdopadne ve veku 3/4 roku (9 mesicu?) by uz kohout kokrhal, zvlaste, pokud nemate doma jineho kohouta.

werunka1
napsal(a):
Skusím je odchytnout a nafotit ještě neco máme hedvábníčkového kouhoutka a ani jedem s bylích nekokrhá když už je možno aby hedvábníčkoví kohoutek pojímal normální slepičku ? máte někdo skušenost nebo nevíte nahodou ?
Kohout hedvábník bude pojímat jakoukoliv slepici, pokud se na ní dostane je to jeho přirozené chování.
Dobrý večer ve spolek.
Chci se Vás tu zeptat, jestli nevíte o žlutém zdrobnělém kohoutkovi?
Dopadl jsem podobně jako zadavatel, pořídil jsem kmen 1:3 a čekal až začne kohoutek pojímat. Mimo jiné dostal u nás jméno "Champion" a k našemu velkému překvapení nám dnes snesl první vajíčko, takže máme Championku.
Za případný tip předem dík, Libor.

lz150
napsal(a):
Dobrý večer ve spolek.
Chci se Vás tu zeptat, jestli nevíte o žlutém zdrobnělém kohoutkovi?
Dopadl jsem podobně jako zadavatel, pořídil jsem kmen 1:3 a čekal až začne kohoutek pojímat. Mimo jiné dostal u nás jméno "Champion" a k našemu velkému překvapení nám dnes snesl první vajíčko, takže máme Championku.
Za případný tip předem dík, Libor.
Http://www.ifauna.cz/drubez/inzerce/r/detail/2456422/prodam-hedvabnicky/.