Soužití více druhů drůbeže.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.9.2011 18:29
patrikf

XXX.XXX.73.229

Dobrý den, chovatelé. Chtěl bych se zeptat, zda je možno v jednom výběhu chovat spolu slepice, krůty, kachny, husy a perličky?
A jestli ne, tak která zvířata mohou být spolu a která oddělena. Předem díky za Vaše odpovědi.

3.9.2011 22:17
deko

XXX.XXX.226.66

ak je ten vybeh dostatocne velky (5 arov a viac), tak ano.

Michal H.

3.9.2011 23:16
ildika

XXX.XXX.1.30

Problém by mohl být hlavně s husami - mohou napadat ostatní kusy.
Jinak my míváme přes zimu párek hus společně se slepicemi ve výběhu cca 12x4 m. Žádné zvláštní problémy se zatím nevyskytly.

4.9.2011 00:06
erino

XXX.XXX.214.109

O morkách a perličkách Vám povedať neviem. Sám chovám sliepky, kačky a husi. Sliepky a husi sa znášajú. V noci sú spolu v chlieviku. No to je taký väčší chliev. Husi stále držia pri sebe, tvoria taký kŕďeľ. Husi a kačky sa veľmi nemusia. Keď som ich dal k sebe, tak husi kačky začali štípať. Kačky a sliepky, tak ako ktoré. Vlašky robili kačkám zle, stále im trhali pierka a nedovolili nažrať sa. Isa brown, Lenghorn brown, no tak tie v pohode, keď dám kačkám jesť, bežne k nim preletia a jedia spolu bez akejkoľvek nevraživosti. Kalimera normálka, tie som často pri kačkách videl, dokonca spolu bežne aj spali. Klasické brojlerové sa mi pre istotu ku kačkám presťahovali nastálo. Tiež bez akýchkoľvek problémov.

4.9.2011 01:42
ildika

XXX.XXX.1.30

Brojlerové morky se s husami a slepicemi také snášejí velmi dobře, perličky jsem nikdy nechovala.

4.9.2011 09:16
masak

XXX.XXX.253.239

perličky a krůty budou přelétavat a udějají sisvůj vlastní rajon mimo označené území:-))

4.9.2011 12:20
petrvyoralcz

XXX.XXX.167.96

Mám pohromadě velké i zdrobnělé slepice, kačeny - běžce, perličky i husy, krůty. Vše , ale vyrustalo spolu od uplných mládat pod lampou. Vyjímkou jsou 2 husy ty jsem dovezl velké, ale také od chovatele kde byl mix.
Kupujte tedy tam kde jsou zvyklá na jiné zvířata.
Nezapomnte že se nejedná o ulechčení, ale je to složitejší, každé zvíře má i jiné naroky na krmení.
Hlavně ta voda ....Vodu zašpiní kachny během několika minut a slepice to nechtějí pít. Mnohokrát denně nosíme vodu četsvou.
Petr

5.9.2011 16:47
katjuschka

XXX.XXX.236.166

My máme momentálne husy, zdrobnelé kačičky, brahmanky s potomstvom, kalimera a hodvábničky na jednom dvore a všetci spolu vychádzajú dobre. Škriepky o jedlo nie sú, pretože ráno rozhadzujem pšenicu po celom dvore a hydina má pasienok. Všetci spia v jednej časti výbehu pohromade (nezatvárame), až na hodvábničky, ktoré sme si priniesli len prednedávnom. Problémom bola i u nás voda - pijú z nej aj psy (zdieľajú s hydinou ten istý dvor) a ako na just musia piť zrovna z tej najšpinavšej vody. Preto sme kačičkám urobili súkromnú pláž s jazierkom, pričom otvor v oplotení je taký malý, že tam prejdú len kačičky. Husy nám do vody ísť nechcú. Takže týmto sa problém vyriešil.

28.10.2011 18:16
metinka

XXX.XXX.76.13

Zdravím! U nás spolu bydlí dohromady husy německé, husy české, kačeny pižmovky, perličky a slepičky zakrslé rousné. Když jsme přivezli perličky jako úplně první obyvatelé, byly stále zalezlé v rohu a hrozně se bály (měli jsme je zavřené ve slepičárně. Pak jsme si přivezli tři husy německé. S perličkami se snášely spíše ignorovaly. Pak dorazily kačeny pižmovky a naše husy si moc nerozumí s kačerem, ale zatím k bitkám nedochází. Perličky stále zalezlé v rohu a jsou jeden uzlíček nervů... Husy mám ochočené nejvíc, nechají se hladit a chodí za mnou jako pejsci a tak jsem možná vytvořila problém, když jsme přivezli dvě husičky české. Husy německé je štípou, když se dostanou do jejich blízkosti (když jsou české husičky tak cca 3 metry od nich, tak si jich nevšímají). České husy by se s nimi ale stále kamarádit chtěly a stále za nimi "lezou" :-). Zatím ale vztah vyhrocený není, takže to prozatím oddělením neřešíme. Teď naposledy jsme přivezli rousné zakrslé a hle! perličky najednou mají kamarádky :-))! Spolu se slípkami hřadují, zahřívají se, chodí spolu pít, zobat, hrabat :-)). Vypadají spolu hodně vtipně smajlík kvůli jejich rozměrovým rozdílům :-). Slípky jsou u nás krátce, takže venku ještě nebyly, perličky jsou u nás nejdéle, ale pustím je ven až se slípkami, jinak mi asi zdrhnou :-)). Kačeny i husy spolu chodí normálně ven a až na kačera jsou vzorné a nesnaží se přelétat plot :). Takže asi tak k soužití více druhů drůbeže. Určitě je to hrozně individuální asi tak jako u lidí smajlík

28.10.2011 18:42
janazlesa

XXX.XXX.28.191

petrvyoralcz napsal(a):
Mám pohromadě velké i zdrobnělé slepice, kačeny - běžce, perličky i husy, krůty. Vše , ale vyrustalo spolu od uplných mládat pod lampou. Vyjímkou jsou 2 husy ty jsem dovezl velké, ale také od chovatele kde byl mix.
Kupujte tedy tam kde jsou zvyklá na jiné zvířata.
Nezapomnte že se nejedná o ulechčení, ale je to složitejší, každé zvíře má i jiné naroky na krmení.
Hlavně ta voda ....Vodu zašpiní kachny během několika minut a slepice to nechtějí pít. Mnohokrát denně nosíme vodu četsvou.
Petr

Já mám společně slepice a běžce. Soužití je v pohodě. Kurník a kachník mají zvlášť, večer jdou spát kam mají. Běžci mají malé jezírko na koupání a i z něj pijí, slepice mají napáječku, které si naštěstí běžci nevšimnou. Ale nevím, jak to mám řešit s krmením. Zatím je krmím stejně a nevím jestli je to dobré. A hlavně jestli to nebude vadit na jaře, když budu chtít odchovat slepice i běžce :-| . Může mi někdo poradit? Díky Jana

Přidejte reakci

Přidat smajlík