Jak poznat kvokající slepici

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.10.2011 08:22
mesič

XXX.XXX.182.1

Dobrý den, budu mít asi hloupý dotaz, na jaro plánujeme vlastní kuřádka pod hedvábničkou. Já ale vlastně nepoznám kvokající slepici. Projevuje se i zvukově nebo je to jen, že sedí na vajíčkách? Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.10.2011 09:29
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vážně amatér, projděte si tady forum, je tady dost témat, jinak se samozřejmě projevuje kvokáním, proto je to "kvokající" slepice, sám se ptáte, ne?, má načepýřené peří atd. Proč si, lidé, tyhle věci prostě jenom "negooglujete"?????

1.10.2011 10:40
erino

XXX.XXX.37.145

Kvokajúca sliepka vydáva taký zvláštny zvuk, také kvokanie, no neviem ako to popísať. A ďalej, ona keď zasadne na vajíčka bráni ich. Načuchorí perie a je dosť agresívna, bez váhania vás poďobe. Takže asi tak.

1.10.2011 12:45
janahol

XXX.XXX.60.169

Doplnila bych příspěvek nade mnou. Když kvokající slepici vyndáte z hnízda a vyženete ven, tak se většinou bude snažit co nejrychleji vrátit do hnízda.Takže mě dělala to, že než jsem já vyšla ven z kurníku dveřmi, tak slepice už byla průlezem zpátky a drala se do hnízda Jana

1.10.2011 21:46
deaf lukas

XXX.XXX.53.2

Raději tohle se řeš až na jaře. Je to čas... Za půl rok bude jaro!
pup

2.10.2011 09:57
chovatelalois

XXX.XXX.4.162

mám opačný problé..slepice kvokaj jak divé,někdy i dvě naráz a nikde sem nenašel radu jek tomu zabránit...ječmenem nekrmím tak nevím kde je chyba.

2.10.2011 14:16
micak

XXX.XXX.218.251

chovatelalois napsal(a):
mám opačný problé..slepice kvokaj jak divé,někdy i dvě naráz a nikde sem nenašel radu jek tomu zabránit...ječmenem nekrmím tak nevím kde je chyba.

Nabrus nůž

2.10.2011 14:48
ildika

XXX.XXX.1.30

Jak jsem už dříve zjistila, dost lidí shání kvočny - zkuste tak ty nejkvokavější někde v inzerátě nabídnout

3.10.2011 22:03
deaf lukas

XXX.XXX.44.5

Včera jsem šel zavřít kurník, tak jsem všiml, že jedna slípka sedící v hnízdě s vajíčkama. Já jsem ale tu slípku položil na hřady. Právě mě napadlo, že když nechci mít kvočnu, tak mám kontrolovat, jestli všechny slípky jsou v kurníku na hřazdech. Slípku, která začíná kvokat (začínající kvočna běhá přes den venku, přes noc sezení v hnízdě), dám na hřazdy, tak už kvočna nebude. Možná by to pomohlo, ale nemám zkušenost.
pup

4.10.2011 15:06
ildika

XXX.XXX.1.30

deaf lukas napsal(a):
Včera jsem šel zavřít kurník, tak jsem všiml, že jedna slípka sedící v hnízdě s vajíčkama. Já jsem ale tu slípku položil na hřady. Právě mě napadlo, že když nechci mít kvočnu, tak mám kontrolovat, jestli všechny slípky jsou v kurníku na hřazdech. Slípku, která začíná kvokat (začínající kvočna běhá přes den venku, přes noc sezení v hnízdě), dám na hřazdy, tak už kvočna nebude. Možná by to pomohlo, ale nemám zkušenost.
pup

Bohužel, nepomohlo - vleze tam znovu. Ale je pravda, že slepice, která se chystá sedět, bývá na hnízdě i v noci. Pomáhá ji zavřít do krabice s chladnou podložkou (aby si nemohla sednout) - třeba plechem, a nechat ji bez krmiva. Do 3 dní to většinou přejde.

4.10.2011 15:07
ildika

XXX.XXX.1.30

deaf lukas napsal(a):
pup

Bohužel, nepomohlo - vleze tam znovu. Ale je pravda, že slepice, která se chystá sedět, bývá na hnízdě i v noci. Pomáhá ji zavřít do krabice s chladnou podložkou (aby si nemohla sednout) - třeba plechem, a nechat ji bez krmiva. Do 3 dní to většinou přejde.
Ale já osobně to dělám zřídka, kvočny mi většinou přijdou vhod.

Přidejte reakci

Přidat smajlík