Dobrý den, mezi násadou vajec hedvábniček se přimíchalo od chovatele 1 výrazně menší vajíčko. Po vylíhnutí se vůbec nepodobá hedvábničce, má hladké silně oranžové nožky a zobák. Je to takové poloviční kuře co do velikosti, velice rychle běhá a ve 3 dnech stáří vedle pípání vydává zvuky jako cvrlikání něco jako crrrr a má rádo, když mu prstem cvrkám do granulek a jáhlů, neboť za nimi běhá a hltavě konzumuje. Je barvy bílé, skoro růžové a na hlavě má náznak pruhů, jakoby ulíznutých hřebenem dozadu.Zadeček se rýsuje do kulata. Pán chová mimo jiné perličky, křepelky, bažanty a já nevím co všechno. Přikládám foto, snad mi někdo poradí s čím teď žiju v pokojíčku. Děkuji
perlíče můžete dát klidně zpět ke kuřatům ale bez kvočny, kvočna zvláště ta, která nikdy nic cizího neměla, by to mohla poznat a zabít. Jako mě to udělala bažantímu kuřeti, které se pod ní spolu s kuřaty vylíhlo. Doporučuji nakoupit ve zveráku živé moučné červy a budete vidět, že drobečka nestačíte zásobovat.
mysak
napsal(a):
perlíče můžete dát klidně zpět ke kuřatům ale bez kvočny, kvočna zvláště ta, která nikdy nic cizího neměla, by to mohla poznat a zabít. Jako mě to udělala bažantímu kuřeti, které se pod ní spolu s kuřaty vylíhlo. Doporučuji nakoupit ve zveráku živé moučné červy a budete vidět, že drobečka nestačíte zásobovat.
No mě to napadlo, když jsem viděl jak loví krmení ve vzduchu. Říkaj jsem si to chce mouchy nebo mušky. Ale červy budou lepší. A jak dlouho mám držet 37 - 38C? V pokoji mám okolo 21C. Na ty vaši vraždě něco bude, mě propadla násada hedvábniček na zem a zustalo tohle jediné vajíčko. A kuře, no toho prťavce jsem našel, když jsem si všimnul, že kvočna běhá sama po zahradě. Neměla zájem, naštěstí ho jsem našel včas.