Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.10.2011 21:53
dita73

XXX.XXX.238.244

Děkuji za tipy. Přikládám fotku hejna.
Dita

26.10.2011 21:44
iisaabeel

XXX.XXX.119.241

nádhera kde se dají koupit?

27.10.2011 08:20
dita73

XXX.XXX.238.244

Jsou od pana Žilince od Tachova. Byla jsem tam osobně, slepičky byly krásné, čilé, jen ještě nenesou (6 měsíců), snad se už každou chvíli dočkám.
Dita

27.10.2011 13:21
skodovak

XXX.XXX.63.251

Také na ně čekám,ale bohužel ještě mladší smajlík

30.10.2011 12:50
skodovak

XXX.XXX.63.251

Tak slepičky dorazily,s tou drobností je to pravda,oproti leghornům jsou o čtvrtinu menší. (foto později) jediné co mě mrzí,že zřejmě kohoutek nemá vůbec ocas celá záď je oklobaná do krve "ne z přepravy" a co je špatné chybí mu drápek,celou nožku má nějakou divnou.. :-) za zlé nikomu nic nemám stane se cokoly,ale tohle musel ten kdo to připravoval vidět..

30.10.2011 13:32
mysak

XXX.XXX.46.80

skodovak napsal(a):
:-(

Dobrý den, kohoutek byl zdarma? Jestli ne, tak je to na reklamaci. No je to žalostné, ale na druhou stranu pro kohoutka je pobyt u Vás jistě vysvobozením. Až dopeří bude pěknej, prst mu samozřemě bude chybět furt, ale funkci kohouta jistě splní. Není holt na osobní odběr. Já jsem měl to štěstí koupit od pana Žilince přímo a dobrý. Tehdy ani známka po kanibalismu. Vybral jsem si 6 kuřic a k tomu odpovídající dva kohouty(kdyby jeden nebyl k tomu) nakonec zůstal ten světlejší. Po opeření do dospělostního nádherná zvířata.
Juraj Kafka

30.10.2011 13:34
mysak

XXX.XXX.46.80

skodovak napsal(a):
:-(

Ještě jestli pozorujete oštipování dál, tak kohoutka oddělte do extra voliery a nechte mu aspoň zapeřit záda. Pokud mu to neklovou, tak nechat na volno, což je nejlepší varianta.

30.10.2011 17:20
skodovak

XXX.XXX.63.251

Zřejmě zdarma byl platil jsem o 150kč méně,ale stejně mě to zklamalo,peří bych pochopil,ale ta pochroumaná noha a padání na zadek? není to hezké.(je dost špatný celkově,pospává moc se nehejbe) Slepičky mu nedělají nic muselo se mu to stát v chovu p.Žilince ,odezva zatím žádná. Bohužel jsem si toho všiml "jelikož jsem měl rozdělanou práci "oheň" až když už byl dopravce pryč...Uvidíme zda napíšou,jednání bylo super tak snad i nadále.Honza

30.10.2011 18:53
skodovak

XXX.XXX.63.251

koukám taky že jsem si popletl téma,mělo to být do zkušeností s p.Žilincem,pokud to tu vadí tak se předem omlouvám.. :-)

30.10.2011 19:15
marysh

XXX.XXX.146.76

Takto zničené prsty jsou následkem mokré a zaneřáděné podestylky,kdy trus se obali okolo prstu a prst odumře a upadne ( je vidět tento " obal " na vedlejším prstě ) - toto pana Zelence moc nechváli !!!
Je vidět,že kohoutci pani Dity i pana Kafky jsou ze stejného chovu - mají stejnou ( bohužel výlukovou ) vadu,a to bílé peři kolem základny hřebene.Barevný ráz bílá tmavá kolumbie je velmi hezká ale dost náročna kresba a má přesný standard.:-)

30.10.2011 19:27
skodovak

XXX.XXX.63.251

ano máte pravdu,tyhle slepičky i kohout jsou všechny dosti špinavé a okousané,kohoutek má jak říkáte na té nemocné noze 2obalené prsty a má tu nožku celou jakoby zakrslou. :(( sem zvědav co z něj vyroste,je jak říkám celej divnej..

Naopak Legorny září bělostí a čistotou...

30.10.2011 19:43
mysak

XXX.XXX.46.80

Ano, kresba je to velice náročná a vím, že posuzovatelé toto trestají jak mohou. V chovu je nutno ovšem mít zvířata se slabší i přesílenou kresbou, aby se 3 až 5 kusů vybralo z kresbou ideální. Zlatá kresba kolubijská u sasexek. Tohle se posouvá na zvířeti jako posuvné měřítko, jednou dostanete bílé tělo ale zároveň probělené peří na hlavě a v závěsu, jindy dostanete černou hlavu ale bohužel také černý sedlový závěs a kropení na hrudi. Toto vše ještě komplikují různě silné bílé lemy v srpech ocasu a záběly v letkách. Někdy se změní kresba u dvouletých slepic z čistě bílé na trupu na naznačenou vločkovanou. Do toho ještě pročervenalé ušnice a masové běháky. To jsou prozatímní zkušenosti z asi 4letého chovu. Posuzovatelé by měli přihlédnout k chovné základně plemene a chovatelé by si zase neměli tolik brát k srdci jejich trestání. Naštěstí z fotky pani Dity se dá vybrat 3-5 slepiček, které mají kresbu ideální. Otázkou je zda setavením rodičovského kmene z ideálně kreslených zvířat se získá jenom ideálně kreslené potomstvo.
Kohouti z roku 2010 po přístřiku krve kohouta dovezeného z Lipska, který měl hlavu i kolem hřebínku černou. Bohužel zase je stvolová kresba v sedle. Správně by měla lakendfeldka vypadat jako když přes černou slepici přehodíte bílé prostěradlo. Tj. bílé tělo a jen černý krk a hlava a ocas - dost obtížně splnitelná představa.
Kohout vyfocený výše je z roku 2009. U něj jsem si cenil mohutnějšího rámce i když by měl splňovat lehké plemeno.

30.10.2011 19:50
marysh

XXX.XXX.146.76

Asi jsem to nepochopil,ale stvolová kresba v sedlovém závěsu u kohoutu u tmavé kolumbie je v pořátku,nechci se Vás nějak dotknout , ale poďme si přečist standart světle kolumbie,kolumbie a tmavé kolumbie - ja jdu čist.:-)

30.10.2011 19:50
mysak

XXX.XXX.46.80

kohout, který se vylíhnul v roce 2008 z kmene koupeného od pana Žilince, kohout splňuje iluzi bílého prostěradla s malou vadou - kolem základy hřebene je bílé peří, což je špatně. Cenil jsem si čistého sedlového závěsu bez kresby. Po improtu tmavšího kohouta z Lipska, kterého ukážu v zápětí, jsem už nidky sedlový závěs zcela nevyčistil. Lituji, že jsem tohoto plonkového kohouta v létě prodal někomu k hybridkám. No i chybama se člověk učí.

30.10.2011 19:52
marysh

XXX.XXX.146.76

mysak napsal(a):
kohout, který se vylíhnul v roce 2008 z kmene koupeného od pana Žilince, kohout splňuje iluzi bílého prostěradla s malou vadou - kolem základy hřebene je bílé peří, což je špatně. Cenil jsem si čistého sedlového závěsu bez kresby. Po improtu tmavšího kohouta z Lipska, kterého ukážu v zápětí, jsem už nidky sedlový závěs zcela nevyčistil. Lituji, že jsem tohoto plonkového kohouta v létě prodal někomu k hybridkám. No i chybama se člověk učí.

Ale no tak,tenhle kohout je úplně špatně !!!

30.10.2011 19:57
skodovak

XXX.XXX.63.251

Jinak já se ještě dovolím zeptat,ten drápek nevadí při pojímání? třeba u papoušků vím že je to špatné...

potom mi ještě poraďte nejlepš způsob krmení aby se to trochu zakulatilo,jsou hrozně mizerné...je mi jasný že na pšenici to nevyženu.. :-))

30.10.2011 20:04
mysak

XXX.XXX.46.80

marysh napsal(a):
Asi jsem to nepochopil,ale stvolová kresba v sedlovém závěsu u kohoutu u tmavé kolumbie je v pořátku,nechci se Vás nějak dotknout , ale poďme si přečist standart světle kolumbie,kolumbie a tmavé kolumbie - ja jdu čist.:-)

Mě se nedotýkáte já Vás jen doplňuji a vysvětluji jak to s tou kresbou v praxi je. Podle mého názoru je termín tmavá kolumbie špatný a zavádějící. I když je pravdou, že lakendfeldské zbarvení podléhá některým zákonitostem jako kolumbijská ale mělo by se i geneticky odlišovat, jinak by přeci nevzniklo takto svérázné plemeno. Já tu iluzi bílého prostěradla někde četl v na holandských stránkách, ale to už je dřív. Ted tedy ukázka kohouta, kterého jsem dotáhl z Lipska. Tmavá hlava ku spokojenosti mé i posuzovatelú pěkný typ i hřeben ale tak tmavá kresba v sedlovém zvěsu až je to zahnědlé. Navíc na hrudi černé fleky. Na výstavě když jsem ho kupoval byl hodnocen vysoko 96 b.

30.10.2011 20:06
mysak

XXX.XXX.46.80

skodovak napsal(a):
Jinak já se ještě dovolím zeptat,ten drápek nevadí při pojímání? třeba u papoušků vím že je to špatné...

potom mi ještě poraďte nejlepš způsob krmení aby se to trochu zakulatilo,jsou hrozně mizerné...je mi jasný že na pšenici to nevyženu.. :-))

Kohout si poradí i bez drápku, má ještě dva. Navíc se drží ještě zobákem. Směs pro kuřice a mlíko, tvrdej chleba a zelené.

30.10.2011 20:08
skodovak

XXX.XXX.63.251

ano a směs KZK? až do snůšky?...děkuji vám Juraji

30.10.2011 20:09
mysak

XXX.XXX.46.80

marysh napsal(a):

kohout, který mi vyrostl z kuřat od p. Žilince v roce 2007

30.10.2011 20:11
mysak

XXX.XXX.46.80

skodovak napsal(a):
ano a směs KZK? až do snůšky?...děkuji vám Juraji

jak jsou staré? od 16. týdne bych pomalu zařadil N.

30.10.2011 20:13
mysak

XXX.XXX.46.80

marysh napsal(a):

no a letošák jedinek kohout kterej pěkne narostl a má čistý sedlový závěs, bohužel hlava je celá špatná o hřebeni a ušnicích nemluvě.:-)

30.10.2011 20:14
marysh

XXX.XXX.146.76

skodovak napsal(a):

Nooo...v pojimání slepiček nejsem ani trochu zkušený :-))....Tak teť vážně - bude mu to vadit,bude mit problém se udržet na hřbetě slepičky,ale příroda je mocna a asi ten hendikep nějak překona.
Krmení je neustále téma na všech diskuzich,každý má nějaky svůj způsob,svoji recepturu.....Doporučuji třeba knížku "Chov drůbeže jako hobby" docela jednoduchá a přitom dobrá knižka.

30.10.2011 20:17
mysak

XXX.XXX.46.80

Ještě celkový pohled, ...takže mu tu hlavu asi useknu a bude.smajlík

30.10.2011 20:17
skodovak

XXX.XXX.63.251

u leghornů psal 17.týdnů, pokud budu vycházet z toho,že budou všechny +- stejné tak cca 18týdnů.. takže tydy N já si to polet.
Jinak tedy touto krmit až do takřka snůšky?.. jen tak pro zajímavost,pokud tuto směs náhodou dostanou i starší 7měsíční nebo i v 2 cyklu stane se něco?.. díky

30.10.2011 20:21
skodovak

XXX.XXX.63.251

asi tak,dost jsem toho pročetl tady a je to každej pes jiná ves,ale třeba u těch směsí co se ptám jde jen o tip tam to krom výrobce je stejné. Šlo mi jen o nějaké rady z vás zkušenějších co třeba opravdu funguje "jsme tedy zase tam kde jinde,ale je o důvěře a testech"

Co se týče udrží neudrží je to 1:1 budu rozumný a pokud přežije počkám a uvidím,ať se tu nemusíme dohadovat..

30.10.2011 20:33
marysh

XXX.XXX.146.76

mysak napsal(a):
Mě se nedotýkáte já Vás jen doplňuji a vysvětluji jak to s tou kresbou v praxi je. Podle mého názoru je termín tmavá kolumbie špatný a zavádějící. I když je pravdou, že lakendfeldské zbarvení podléhá některým zákonitostem jako kolumbijská ale mělo by se i geneticky odlišovat, jinak by přeci nevzniklo takto svérázné plemeno. Já tu iluzi bílého prostěradla někde četl v na holandských stránkách, ale to už je dřív. Ted tedy ukázka kohouta, kterého jsem dotáhl z Lipska. Tmavá hlava ku spokojenosti mé i posuzovatelú pěkný typ i hřeben ale tak tmavá kresba v sedlovém zvěsu až je to zahnědlé. Navíc na hrudi černé fleky. Na výstavě když jsem ho kupoval byl hodnocen vysoko 96 b.

Tak a teť jste mně uplně rozhodil, nějak jste to všechno překroutil. Tmavá kolumbijska krsba ( po staremu lakenfeldská ) je jiný ráz než kolumbijská a jiný než světla kolumbijská.Jsou rozdilné i geneticky i když se jevi jako postupně rozsvětlené.
U tmavé kolumbie je sedlový závěs s výraznou černou stvolovou kresbou charakteristický,žádaný,standartní....
Kohoutek s Lipska je jeden z nejkrásnějších jakeho jsem viděl ( i ve zbarvení ! ).

30.10.2011 20:39
mysak

XXX.XXX.46.80

marysh napsal(a):
Tak a teť jste mně uplně rozhodil, nějak jste to všechno překroutil. Tmavá kolumbijska krsba ( po staremu lakenfeldská ) je jiný ráz než kolumbijská a jiný než světla kolumbijská.Jsou rozdilné i geneticky i když se jevi jako postupně rozsvětlené.
U tmavé kolumbie je sedlový závěs s výraznou černou stvolovou kresbou charakteristický,žádaný,standartní....
Kohoutek s Lipska je jeden z nejkrásnějších jakeho jsem viděl ( i ve zbarvení ! ).

Aha:-ú a pak tedy kam se poděje ten krásný a ostrý kontrast? smajlík No já se taky pletu samozřejmě.-) ale já myslel že lakendfeldská kresba má být co nejvíc kontrastní! S tím počáraným závěsem to moc jako nejde:-)

30.10.2011 20:42
marysh

XXX.XXX.146.76

mysak napsal(a):

Vzornik země původu daneho plemene je směrodatný a vaše praxe i názor,že je termin špatný není na místě.Vzorník máte doma ,tak prosím přečist a porovnat - nenahybejte vzornik k tomu co se vám povedlo odchovat....asi mně teť smajlík

30.10.2011 20:53
marysh

XXX.XXX.146.76

skodovak napsal(a):
asi tak,dost jsem toho pročetl tady a je to každej pes jiná ves,ale třeba u těch směsí co se ptám jde jen o tip tam to krom výrobce je stejné. Šlo mi jen o nějaké rady z vás zkušenějších co třeba opravdu funguje "jsme tedy zase tam kde jinde,ale je o důvěře a testech"

Co se týče udrží neudrží je to 1:1 budu rozumný a pokud přežije počkám a uvidím,ať se tu nemusíme dohadovat..

V krmení Vám opravdu neporadim,je to takové naše tajemství,které chce hodně číst a učit se,zkoušet a porovnávat.......
Co se týče udrži,neudrži...tak to vlastně není duležité,duležitější je to,že je to bratr na sestry ( inces ) a to je fuj....

30.10.2011 20:53
mysak

XXX.XXX.46.80

marysh napsal(a):
Vzornik země původu daneho plemene je směrodatný a vaše praxe i názor,že je termin špatný není na místě.Vzorník máte doma ,tak prosím přečist a porovnat - nenahybejte vzornik k tomu co se vám povedlo odchovat....asi mně teť smajlík

nechápu proč bych Vás měl střílet:-) já myslím že se bavíme (akorád nevím s kým). Já se přeci nehádám, že mám nějaké šampiony. Já jen říkám že kohout s tmavou hlavou je celý moc tmavý. Mimo to, že takový kohout postrádá kontrast dochází u jeho dcer k prorážení černé na zádech. Což zase posuzovatelé trestají:-) Tak jak z toho ven?

30.10.2011 21:00
skodovak

XXX.XXX.63.251

Máte pravdu a já to dobře vím..byl hlavně z okrasných a hlídacích důvodů,s tím že cvičně zkusím kuřátka s jiným druhem,jen tak pro sebe a pro vyzkoušení..

30.10.2011 21:03
marysh

XXX.XXX.146.76

mysak napsal(a):
nechápu proč bych Vás měl střílet:-) já myslím že se bavíme (akorád nevím s kým). Já se přeci nehádám, že mám nějaké šampiony. Já jen říkám že kohout s tmavou hlavou je celý moc tmavý. Mimo to, že takový kohout postrádá kontrast dochází u jeho dcer k prorážení černé na zádech. Což zase posuzovatelé trestají:-) Tak jak z toho ven?

Adresu máte v profilu.Jinák jsme se před pár léty potkali v Nitře.Jak z toho ven ? Tak to je právě chovatelstvi,pokus a omyl,pokus a jiný omyl.....přece 100 bodove zvíře neexistuje.
Nevím proč mi nejdou vložit fotografie,škoda.

30.10.2011 21:08
marysh

XXX.XXX.146.76

skodovak napsal(a):
Máte pravdu a já to dobře vím..byl hlavně z okrasných a hlídacích důvodů,s tím že cvičně zkusím kuřátka s jiným druhem,jen tak pro sebe a pro vyzkoušení..

Odkud jste ? Na jaře by mohly byt nějake vajíčka i kuřátka ( nepřibuzne s panem Zelincem ):-)

30.10.2011 21:10
mysak

XXX.XXX.46.80

marysh napsal(a):
Adresu máte v profilu.Jinák jsme se před pár léty potkali v Nitře.Jak z toho ven ? Tak to je právě chovatelstvi,pokus a omyl,pokus a jiný omyl.....přece 100 bodove zvíře neexistuje.

ale to mi neříkáte žádnou novinu, že stobodové zvíře neexistuje. Ale zvíře s bílým obočím snad přece není na výluku. Nebo jo? ...No podle Krále asi jo:-)

30.10.2011 21:13
skodovak

XXX.XXX.63.251

radši popřípadě kuřátka,líheň nemám a s kvočnou by to byl trochu problém,časem teda chci líheň ale to nebude hned..

okres Chrudim Ronov nad Doubravou

doufám že nezapomenu :-))

30.10.2011 21:14
mysak

XXX.XXX.46.80

marysh napsal(a):

tak mi to pošlete na meil kefy@cetrum.cz

30.10.2011 21:19
marysh

XXX.XXX.146.76

skodovak napsal(a):
radši popřípadě kuřátka,líheň nemám a s kvočnou by to byl trochu problém,časem teda chci líheň ale to nebude hned..

okres Chrudim Ronov nad Doubravou

doufám že nezapomenu :-))

Ozvěte se počátkem února,v březnu Vám je vemu do Čáslavi.

30.10.2011 21:28
marysh

XXX.XXX.146.76

mysak napsal(a):
ale to mi neříkáte žádnou novinu, že stobodové zvíře neexistuje. Ale zvíře s bílým obočím snad přece není na výluku. Nebo jo? ...No podle Krále asi jo:-)

Nebudu komentovat pana Krále - je to přece náš nejvyžší - citují vzorník " ...hlava je černá,krční závěs je černý s kovovým leskem,bílá barva na skrytých částech per je přípustná,...." a tak bílá čepička není skryta a proto není přípustna a tim pádem je vyluková. ( doufám,že jsem si u nejvyžšího šplhnul )

Lakenfeldky mám v jiném kompu,pošlu později.Teť Vám pošlu jinou tmavou kolumbiji.

30.10.2011 22:18
mysak

XXX.XXX.46.80

marysh napsal(a):
Nebudu komentovat pana Krále - je to přece náš nejvyžší - citují vzorník " ...hlava je černá,krční závěs je černý s kovovým leskem,bílá barva na skrytých částech per je přípustná,...." a tak bílá čepička není skryta a proto není přípustna a tim pádem je vyluková. ( doufám,že jsem si u nejvyžšího šplhnul )

Lakenfeldky mám v jiném kompu,pošlu později.Teť Vám pošlu jinou tmavou kolumbiji.

Nojo, ale ve výlukových vadách píšou cituji:"více bílé barvy v krčním závěsu" co je ještě více a co je ještě méně? Takže já si myslím, že výlukový je akorád ten letošák a ten světlý od p. Žilince. Ale praxe je zelený strom a viděli jsme, že i výlukový jedinec tj. jedinec patřící s hlavou na špalek je schopen dát s přiměřenou partnerkou lepšího syna než je sám. Takže měl-li bych se striktně držet vzorníku, nebylo by toho kohouta (2008).

Na druhou stranu Vám dávám za pravdu, že píšou také ve výlukových vadách cituji:" u kohouta zcela chybějící kresba v sedlovém závěsu", pak ale nechápu proč mi to teda posuzovatelka potrestala, že tam je.

Čili závěr je takový, že, a to se opakuji, že by měli posuzovatelé přihlédnout k chovné základně a také k náročnosti kresby a citlivým ohodnocením doporučit zvíře k dalšímu chovu a nebo na špalek. A tohle je už potom v rukou chovatelů. Já nemluvím za sebe, prosím to, aby zase jak možná vyznělo, že chci ohýbat vzorník podle sebe, naopak. Vím dobře jak je to kresba těžká a proto by případní noví zájemci, kteří kupují třeba u pana Žilince se neměli nechat otrávit méně standartní kresbou. Ano, to byl asi prvotní záměr mé reakce, nenechat se otrávit poznámkami, nebo jinak toho ti lidé lehce zanechají a s vráskou na čele se raději vrátí k velkoprodukčním nosnicím. Zní to možná dětinsky, ale je to tak. Protože ono ani v tom slavném Německu není mnoho chovatelů tohoto černobílého plemene. Takže buďmě rádi za každého, kdo si je pořídí a třeba je začne i na vlastní pěst a ze zájmu ochovávat. smajlík
Juraj Kafka

31.10.2011 07:24
marysh

XXX.XXX.146.76

mysak napsal(a):
Nojo, ale ve výlukových vadách píšou cituji:"více bílé barvy v krčním závěsu" co je ještě více a co je ještě méně? Takže já si myslím, že výlukový je akorád ten letošák a ten světlý od p. Žilince. Ale praxe je zelený strom a viděli jsme, že i výlukový jedinec tj. jedinec patřící s hlavou na špalek je schopen dát s přiměřenou partnerkou lepšího syna než je sám. Takže měl-li bych se striktně držet vzorníku, nebylo by toho kohouta (2008).

Na druhou stranu Vám dávám za pravdu, že píšou také ve výlukových vadách cituji:" u kohouta zcela chybějící kresba v sedlovém závěsu", pak ale nechápu proč mi to teda posuzovatelka potrestala, že tam je.

Čili závěr je takový, že, a to se opakuji, že by měli posuzovatelé přihlédnout k chovné základně a také k náročnosti kresby a citlivým ohodnocením doporučit zvíře k dalšímu chovu a nebo na špalek. A tohle je už potom v rukou chovatelů. Já nemluvím za sebe, prosím to, aby zase jak možná vyznělo, že chci ohýbat vzorník podle sebe, naopak. Vím dobře jak je to kresba těžká a proto by případní noví zájemci, kteří kupují třeba u pana Žilince se neměli nechat otrávit méně standartní kresbou. Ano, to byl asi prvotní záměr mé reakce, nenechat se otrávit poznámkami, nebo jinak toho ti lidé lehce zanechají a s vráskou na čele se raději vrátí k velkoprodukčním nosnicím. Zní to možná dětinsky, ale je to tak. Protože ono ani v tom slavném Německu není mnoho chovatelů tohoto černobílého plemene. Takže buďmě rádi za každého, kdo si je pořídí a třeba je začne i na vlastní pěst a ze zájmu ochovávat. smajlík
Juraj Kafka

Krční závěs není hlava,jsou to zcela jiné dvě části těla.Škoda ,že jste se nedržel aspoň trošičku vzorníku,nemusel jste tady dávat fotografiji kohouta z roku 2008,který má jen ná první pohled až 3 vylukové vady - a to chybějicí stvolovou kresbu v sedlovém závěsu,bíle peří na hlavě a třeti je klopený hřeben.
...nenechat se otrávit poznamkami....nesouhlasim s Vámi,pane Kafka,( a to bych si neměl dovolovat ).Tim,že chcete benevolentní posouzení a schovivavost u posuzovatelu aby lidi neutikali od tohoto plemene , tak vlastně tomu plemeni a i těm novým chovatelům hodně ubližite.Vlastně tim dovolite,aby nějaky chovatel zařazoval do chovu kohouty jako ten váš v roce 2008 a následně prodával kuřátka se špatnou kresbou,novi chovatele pak dostanou výluky na výstavě a naštvani nechají chovu lakenfeldek.A tak nerespektování vzorníku,jeho nahybání a vymyšleni nějakych kontrastu,bílých závěsu,.....vede k znekvalitnění plemene a následovně k nechuti v jeho chovu.
Pan Zilinec je velkochovatel všeho co se akorát prodáva a co frčí,a tak nemůžeme po něm chtít aby dělal nějakou selekci na standart,pro něj je důležita kvantita a ne kvalita.Ale i tak,čest mu,že rozšířil toto plemeno po zemich českých.A teť je třeba toto plemeno vyčistit,doladit,zkvalitnit..... a toho určitě nedosáhneme benevolenci a měkkým posuzovaním a hlavně toho nedosáhneme zařazovaním do chovů výlukových zvířat !!! smajlík

31.10.2011 18:23
mysak

XXX.XXX.226.194

Ale já vím, že to myslíte s plemenem vážně a dobře:-), jen prostě lidi jsou lidi, jak už někdo moudrý řekl a snadno utečnou k pohodlnějšímu. A může se stát, že po poznámce "nemáte kvalitní zvířata" (záměrně přeháním) holt někdo do svědomí nepůjde a řekne si, že tak se ti na to vykašlu a támhle jede auto s tlampačem a nakoupí hybridky. Bohužel. Není tomu nakloněna doba a drůbežářů, co to myslí vážně, ubývá snad ještě víc než holubářů. Jestliže jste odborník, tak dobře víte, že každé zvíře i to podprůměrné tvoří populaci plemene. Každá populace je tvořena převážně jedinci průměrnými něco málo nadprůměrnými a opačně něco málo podprůměrnými. A i ti podprůměrní jedinci jsou někdy zapotřebí, když není kde brát. A vím o nich, že nejsou meziplemení kříženci, ale jen blbě kreslení jedinci. A co je lepší, aby se plemeno nechovalo anebo chovalo aspoň v těchto jedincích. Je to velmi křehké. Přísnost by příslušela v období, kdy se drůbež chovala čistokrevná na každém dvorku. Dneska je každá ZO ráda, že má dva tři drůbežáře, kteří kroužkují, pokud vůbec. To jsou mé názory, které v pozadí samozřejmě mají navědomí, že bez přísné selekce se ničeho nedosáhne. Ale můžem si to dnes dovolit? Sotva kdy se člověk vydá někam pro krev a když se vydá musí vzít to co je. Nebo má raději toto plemeno nechat vyspělejším a dělat českou slepici? Které jsou kilometrově dostupnější? Ale základnově taky nic moc? Řadový chovatel nakoupí kuřičky a má radost, že má něco zvláštního, co nikdo nemá, ale je třeba mu to hned sepsout? On každej neni splachovací, jo někdo to veme a půjde do sebe, začne-li jej to plemeno bavit a bude chtít dbát na standart. Buďme rádi, že se plemeno u nás vůbec chová. Chce to jen trochu všeho s mírou jak se říká.
Také dávám p. Žilincovi dík, že plemeno u nás rozšířil. Ono totiž jiná metoda asi není.

A jinak včera jsem studoval ještě ten vzorník a už vím, kde je také chyba, kromě mojí osoby, že neznám důkladně standard, na perokresbě kohouta žádný kreslený sedlový závěs není. Čemu mám věřit? :-)
Juraj Kafka

31.10.2011 19:46
marysh

XXX.XXX.146.76

Pane Juraji,Vy jste strašný pesymista,ono to vůbec neni tak špatné.Třebas u nás v ZO je drůbežářu asi 15 a chvalabohu všichni aktivní . Teť mně napada vyskoušená ČESKÁ hra -" nebudeme bojovat,co kdybychom prohrali " - snad ji nehrajete ?:-)

31.10.2011 19:53
skodovak

XXX.XXX.63.251

pánové celkem mě znepokojujete,tohle plemeno je nějaké moc nárokované :-)

31.10.2011 20:10
marysh

XXX.XXX.146.76

Myslel jste " náročné " ? No je pravda,že je těžké sehnat nepřibuzný a solidní material ( zvlašť když pan Kafka chce úlevy ) ale jinač ta krása za to opravdu stojí.

31.10.2011 20:19
skodovak

XXX.XXX.63.251

myslel jsem to jak to píšu.. že na něj každý klade moc nároků.. no mi to tu tak říkáme :-)

31.10.2011 20:30
marysh

XXX.XXX.146.76

Aha....tak jo. Myslim,že aš tak moc nároku to není - jen to co chce vzornik,nic víc.:-)

31.10.2011 20:32
skodovak

XXX.XXX.63.251

ok,snad se do toho dostanu alespoň trochu.Stejně musim čekat na kohoutka můj už není

31.10.2011 20:37
marysh

XXX.XXX.146.76

Už jsem četl tu smutnou pravdu,no jenom by se trápil.Bojim se,že asi nic nekoupite,ale zázraky se ději.:-|

31.10.2011 20:39
skodovak

XXX.XXX.63.251

čekám na vašeho..a nepotřebuji žádného zázračného,pro mě stačí zdravý přiměřeně pěkný,klidně i bez kroužku.Já ho nevyužiji stejně zatím tolik aby z něj byl užitek pro více lidí..

31.10.2011 20:43
skodovak

XXX.XXX.63.251

jinak kohoutek už se netrápí,teď se trápím já svědomím,ale hold chov není jen o líhnutí :(

31.10.2011 21:00
marysh

XXX.XXX.146.76

No nemám,opravdu nemám,před dvěma týdny jsem přemistil veškerý nadbytečný materiál do mražáku.Přišti rok v březnu Vám přivezu kuřátka do Čáslavi,ale se mi ,prosim, počátkem února připomeňte.Kdybych někde něco objevil tak Vám dam vědět.:-)

31.10.2011 21:04
skodovak

XXX.XXX.63.251

Ano tak to myslím,já vím že nemáte hned :-) děkuji

2.11.2011 16:54
mysak

XXX.XXX.226.194

marysh napsal(a):
Pane Juraji,Vy jste strašný pesymista,ono to vůbec neni tak špatné.Třebas u nás v ZO je drůbežářu asi 15 a chvalabohu všichni aktivní . Teť mně napada vyskoušená ČESKÁ hra -" nebudeme bojovat,co kdybychom prohrali " - snad ji nehrajete ?:-)

Pesimista ne spíš realista. Vycházím z toho co vidím v okolí. Takže když vidím ty zástupy k avii... A u nás v organizaci jsme spíš králíkáři. Drůbežáři jsme tak tří. A to se říká o jihočeském kraji, že je nejméně postihnutý průmyslem a zalidněním. Takže jsou tu chalupy s pozemky mnohem volněji uspořádané, kde se drůbež a holubi pořád dají chovat, jenže lidé už to nechtějí. Ještě tak toho králíka, aby byla čemu dát na mnoze přebytečná tráva a pak králík tiše čučí v kotci, nikam nepřelétá, nikde nehrabe nekokrhá nehudruje, nekálí po střechách. Je mi 30 let. Pamatuji doby, kdy ves měla svuj rybník a u něj byla hejnka hus, kachen, pižmovek a ukaždého stavení slepice, v chlívě prase. Pravda holubi už tu dobře 30let nejsou, míval je jen někdo, jinak ty prázndé podstření budníky jsou na tom samém místě jistě víc jak těch 30 let.
Je jen dobře, že vás je 15 drůbežářů a úpřímě to vaší ZO závidím, ale zároveň vám to přeju. To se hned jinak pracuje a hned je o čem povídat.
Jo takže pokud to pan Žilinec dělá ve velkým, je to možnost, jak k řadovým lidem ještě dostat něco čistokrevného. Protože jinak je to docela marnost.
Tu Vaši poslední větu jsem nepochopil, asi jsem natvrdlý. Jestli myslíte, že chci slevovat u svých zvířat, tak to byly řádky výše napsané zbytečné.. Nevím jak jste to myslel.
A jinak včera jsem byl u pana posuzovatele Štolby a ptal jsem se na tu kresbu, takže musím Vám dát za pravdu - jeho slova jsou: "v sedlovém závěsu u kohouta musí být výrazná stvolová kresba". Perokresba, na kterou už jste mi neodpovědě (už netřeba), je údajně špatně. Spokojen? :-)
Juraj Kafka

3.11.2011 18:06
marysh

XXX.XXX.146.76

Vy jste mi nevěřil ???...smajlík..... Ta perokresba není z hlediska kresby vůbec duležita,ona tam je z důvodu typu,postoje,"obrysu těla ",vzájemne harmonie jednotlivých části.......no nevím jak to napsat.Co se kresby a barvy týče je směrodatný popis v první části vzorniku - u každého plemene je odkaz.

4.11.2011 14:52
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

marysh napsal(a):
Vy jste mi nevěřil ???...smajlík..... Ta perokresba není z hlediska kresby vůbec duležita,ona tam je z důvodu typu,postoje,"obrysu těla ",vzájemne harmonie jednotlivých části.......no nevím jak to napsat.Co se kresby a barvy týče je směrodatný popis v první části vzorniku - u každého plemene je odkaz.

Potichu jsem pročetl celé téma, velice zajímavé. Škoda že si každý vezmete vždy jen půlku odpovědi toho druhého, co se zrovna hodí. Ale s tou perokresbou nemohu souhlasit. Kdyby nebylo potřeba kresby dokonalé, nebyla by perokresba vůbec a použila by se fotka. Její pořízení je jednodušší, levnější a věřím, že by se i více lidem líbila. Vychází totiž z reálu a jak případné nedokonalosti tak přednosti mohou ukázat zájemci či chovateli jak na tom v době vzniku vzorníku byla ta vyšší kvalita plemene. Takže proč nejsou fotky, ale perokresby? Protože na obrázek si autor namaluje co chce, tedy může takto vytvořit i "dokonalé" zvíře. Ale bohužel u tohoto se tak nezadařilo. AH

5.11.2011 17:18
megy

XXX.XXX.177.163

Dobrý deň,ja som si bola dneska pre ne sliepočka a 1 kohúta.Nestihla som nafotiť.Dufam že zajtra si najdem čas a potom pridám aj fotky..

5.11.2011 19:30
mysak

XXX.XXX.46.80

dorm napsal(a):
1

Díky za vložení vzorníku. Vidíte a takový kohout jako je na perokresbě by se mi moc líbil. Bohužel prý je tato perokresba chybně. Ono totiž dosáhnout takovéto kresby, kdy je černá hlava a zároveň čistě bílý trup, není reálné. Proto možná dali v popisu kresby lakendfeldského zbarvení do závěsu výraznou stvolovou kresbu. Protože jinak by nedosáhli černých hlav.
Tady je vidět, že kresba kohouta je podřízena kresbě slepic, u kterých naštěstí není(v ideálním případě) v zádovém opeření a na bocích nic černého. A i hlavu mají černou. Je to obdobný případ, jako tomu bylo na počátku šlechtění lososového zbarvení u faverolek, kde si stále dělali vrásky jak má vypadat lososový kohout a jak slepice. Takže to došlo k tomu, že se sestavovali rodičovské kmeny zvlášť pro kohouty a zvlášť pro slepice. Nakonec se kohoutí zbarvení podřídilo střednímu tónu losově zbarvených slepic. Přeci jen na dvoře je víc jedinců samičích a proto to vypadá pro oko lépe.
Jsem zvědavý na lakenfeldky pana Mariana Lipovského. Pro něj mám radostnou zprávu: dnes jsem zabíjel všechny nestandartně zbarvené jedince včetně kohoutka na fotce, nezbylo mi toho mnoho. Takže už nebudu dělat ostudu v česku lakenfeldkám, už budu dělat ostudu jen sám sobě :-). Ani byste nevěřili kolik má taková malá slepice masa. Jak je pěkně kulatá. smajlík
Juraj Kafka

6.11.2011 14:52
peter z bratislavy

XXX.XXX.237.55

Diskusia k lakenfeldkam tu už prebiehala. Pozrite dozadu na:
Lakenfeldky (Vložil: dado - 03.12.2007 14:53:25)

7.11.2011 11:57
marysh

XXX.XXX.146.76

chovatelpodluzi napsal(a):
Potichu jsem pročetl celé téma, velice zajímavé. Škoda že si každý vezmete vždy jen půlku odpovědi toho druhého, co se zrovna hodí. Ale s tou perokresbou nemohu souhlasit. Kdyby nebylo potřeba kresby dokonalé, nebyla by perokresba vůbec a použila by se fotka. Její pořízení je jednodušší, levnější a věřím, že by se i více lidem líbila. Vychází totiž z reálu a jak případné nedokonalosti tak přednosti mohou ukázat zájemci či chovateli jak na tom v době vzniku vzorníku byla ta vyšší kvalita plemene. Takže proč nejsou fotky, ale perokresby? Protože na obrázek si autor namaluje co chce, tedy může takto vytvořit i "dokonalé" zvíře. Ale bohužel u tohoto se tak nezadařilo. AH

Jak jsem se dozvěděl od autora vzorníku , tak fotografie by byly daleko drahší - autorská práva,tisk barvy,......:-|

7.11.2011 12:07
marysh

XXX.XXX.146.76

mysak napsal(a):
Díky za vložení vzorníku. Vidíte a takový kohout jako je na perokresbě by se mi moc líbil. Bohužel prý je tato perokresba chybně. Ono totiž dosáhnout takovéto kresby, kdy je černá hlava a zároveň čistě bílý trup, není reálné. Proto možná dali v popisu kresby lakendfeldského zbarvení do závěsu výraznou stvolovou kresbu. Protože jinak by nedosáhli černých hlav.
Tady je vidět, že kresba kohouta je podřízena kresbě slepic, u kterých naštěstí není(v ideálním případě) v zádovém opeření a na bocích nic černého. A i hlavu mají černou. Je to obdobný případ, jako tomu bylo na počátku šlechtění lososového zbarvení u faverolek, kde si stále dělali vrásky jak má vypadat lososový kohout a jak slepice. Takže to došlo k tomu, že se sestavovali rodičovské kmeny zvlášť pro kohouty a zvlášť pro slepice. Nakonec se kohoutí zbarvení podřídilo střednímu tónu losově zbarvených slepic. Přeci jen na dvoře je víc jedinců samičích a proto to vypadá pro oko lépe.
Jsem zvědavý na lakenfeldky pana Mariana Lipovského. Pro něj mám radostnou zprávu: dnes jsem zabíjel všechny nestandartně zbarvené jedince včetně kohoutka na fotce, nezbylo mi toho mnoho. Takže už nebudu dělat ostudu v česku lakenfeldkám, už budu dělat ostudu jen sám sobě :-). Ani byste nevěřili kolik má taková malá slepice masa. Jak je pěkně kulatá. smajlík
Juraj Kafka

Přestaňte už tady tvrdit svoje výmysly o tom co je reálne a co jde dosáhnout.Váš výklad o černých hlavach,podřizené kresbě kohoutu a.t.d. je nepodložený a vycucaný z prstu....Moje celé jméno i E-mail je na profilu,takže nevidím důvod proč ho tady dávate a ještě k tomu špatně....normálně jste mně nasral !!!smajlík

7.11.2011 13:57
dorm

XXX.XXX.64.242

Klííídsmajlík

7.11.2011 14:37
megy

XXX.XXX.177.163

megy napsal(a):
Moje lakenfeldky

č.2

7.11.2011 14:38
megy

XXX.XXX.177.163

7.11.2011 14:39
megy

XXX.XXX.177.163

7.11.2011 14:41
megy

XXX.XXX.177.163

7.11.2011 14:43
dita73

XXX.XXX.156.59

Krásné, jak jsou staré? Některá už má hřebínek a jiná ne, asi tak jako ty moje. Už Vám nesou?
Dita

7.11.2011 16:27
megy

XXX.XXX.177.163

Dobrý deň.prave že neviem ako sú stare priniesla som ich v sobotu a zabudla som sa spýtať.Ešte nenesú predavali ich ako pred znaškou.Musím tam zavolať a spýtať sa .Veľmi sa mi pačili a nemohla som ich zohnať až teraz.

7.11.2011 16:45
skodovak

XXX.XXX.63.254

zajímalo by mě jak vám tyhle slepičky průměrně nesou?.. když do toho nebudeme tahat literaturu smajlík

7.11.2011 18:32
megy

XXX.XXX.177.163

nenesú ako som písala priniesla som ich len v sobotu.Nakolko som zohaňala wyandotky velké a nezohnala som,tak som sa rozhodla pre lakenfeldky.

7.11.2011 21:11
megy

XXX.XXX.177.163

Dnes my odpovedali tak tie moje sliepočky majú 19 týždňov.

7.11.2011 21:11
megy

XXX.XXX.177.163

Dnes my odpovedali tak tie moje sliepočky majú 19 týždňov.

8.11.2011 17:23
mysak

XXX.XXX.226.194

marysh napsal(a):
Přestaňte už tady tvrdit svoje výmysly o tom co je reálne a co jde dosáhnout.Váš výklad o černých hlavach,podřizené kresbě kohoutu a.t.d. je nepodložený a vycucaný z prstu....Moje celé jméno i E-mail je na profilu,takže nevidím důvod proč ho tady dávate a ještě k tomu špatně....normálně jste mně nasral !!!smajlík

Vy jste také moje jméno jmenoval bez souhlasu, tak se uklidněte:-). Pokud jsem Vám jméno zkomolil tak se omlouvám, ani nevíte kolik lidí mě komolí jméno a kdybych se měl kvůli každýmu takhle nasíjat... :-)
Nevím proč se rozčilujete:-) já myslel, že budete spokojen s tím, že jsem výluková zvířata zlikvidoval a že mne pochválíte a Vy jste nasjanej, jděte mi někam...:-) Já čekám na ty Vaše lakenfeldky a furt nic:-) Jestli vůbec nějaké máte. Já tvrdím to, co jsem za pět let vyzkoušel. Do toho zapojuju teorii, kterou jsem četl (ono toho moc o lakenfeldkách není nikde). Hraju s kartama, které mám v rukou, co chcete víc? Až to budu dělat dýl, tak třeba přijdu na něco jiného a nebo dojdu k tomu co řákáte Vy. Myslíte si, že si z toho co Vy tvrdíte nic nevezmu? To ani nejde si neodnést. Aspoň vím jakého kohouta Vám napříště nabídnout a dobře tak zpeněžit...smajlík
Jo a já nepsal o podřízené kresbě kohoutu, já psal o kresbě podřízené slepicímsmajlík Přečtěte si to ještě jednou!
Juraj Kafka

8.11.2011 17:32
marysh

XXX.XXX.146.76

....PAX....:-)

8.11.2011 17:48
marysh

XXX.XXX.146.76

....http://www.feathersite.com/Poultry..... fotografie berte s rezervou.

9.11.2011 14:41
skodovak

XXX.XXX.63.254

kdyby měl někdo zájem,mám 3 volné kuřičky..

11.11.2011 22:32
zbosace

XXX.XXX.47.85

O tomto plemene je článok v tlačenej Faune, sú tam aj modré.

14.11.2011 17:34
rybka

XXX.XXX.201.155

Dlouho žádná fotografie lakenfeldek, tak něco přikládám. Nejsou mé, vlastní je má hodná tchýně :-)

14.11.2011 17:40
rybka

XXX.XXX.201.155

Kohoutek není zrovna ideální i když mě se moc líbí, ale nemá zcela černou hlavu pod hřebínkem tak jak někteří kohouti zde nafocení.
Jinak je na ně moc pěkný pohled, jenom jsou dost plaší a tak byly s focením trochu problémy. Nešlo se k nim přiblížit na menší vzdálenost. Hned se daly na úprk. :-|

14.11.2011 17:43
rybka

XXX.XXX.201.155

Ještě jedna. Jinak byly líhnuté 10 února a koncem září již počaly se snáškou :-)

14.11.2011 19:57
megy

XXX.XXX.177.163

Sú pekné.

16.11.2011 13:47
skodovak

XXX.XXX.63.254

Poprosím o radu,jak mám ty Lakenfeldky od Žilincových to je neskutečnej kanibalismus, krev omeji,namažu sádlem,nechám dopeřit,a dám ze samotky zpět a do maximálně rána zase,to jsem za dobu co slepice mám ještě nezažil.Co tím mám dělat zapilovat zobáky?..popřípadě jen vršek? smajlík

16.11.2011 18:14
mysak

XXX.XXX.46.80

Kanibalismus je zlozvyk proto, protože zlozvykem je. Takže doporučuji navštívit veternáře ať slepicím kauterizuje špičku zobáku. Jinak sádlem mazat je dost jako chyba. Zastříkejte rány fialovou genciánou desinfekcí nebo jinou, která vysušuje a znenápadní poraněné místo. Já si taky namažu chleba sádlem, aby mi ten chleba víc chutnal:-)
Juraj Kafka

16.11.2011 18:23
skodovak

XXX.XXX.63.254

DĚKUJI.. sádlem namazaná slepička byla na samotce a mazal jsem na radu starších smajlík

7.8.2012 14:32
vasilka

XXX.XXX.13.211

Pohodový den,
ráda bych se zeptala na pár věcí. Mám možnost koupit lakenfeldky 1,3 z loňského roku. Chci je pouze do hobby chovu. Zajímalo by mne však, jak je to s jejich létavostí, se snůškou, do kolika let cca snášejí a zda-li mají nějaké jiné krmné potřeby, než klasické slepice. Děkuji všem za odpověď a přeji samé chovatelské úspěchy. Vasilka

8.8.2012 14:15
pajda1

XXX.XXX.35.140

Lítají děsně - aspoň ty od Žilincových. Zastřižení křídlapovažují za povel, aby se naučily přidržovat drápkama plotu a tak se dostaly výš a dál:-) jinak ale žerou všechno a nesou krásně...mám je 3 roky a jsem na 100% spokojená.

8.8.2012 18:00
vasilka

XXX.XXX.13.211

Pohodový večer,
děkuji za Vaši zkušenost. Vasilka

10.8.2012 00:04
mysak

XXX.XXX.54.5

mě nelétaly ani od Žilincových ani od jiných. Mají k dispozici neomezený výběh. Tím nechci říct, že by to nezkusily a nebo neuměly. Ale chceteli slepice, které se neodlepí ze země, tak volte třeba sasexky. Mají pro laikaa s lakendfedkami podobnou avšak slabší kresbu.

15.11.2012 11:49
pavelpucholt

XXX.XXX.71.124

Dobrý den, nevíte o chovateli lakenfeldek, který má kmen nepříbuzný k jedincům od pana Žilince?

15.11.2012 18:13
mysak

XXX.XXX.226.194

jedině Lipsko 8. 12. a nebo Štraubing na Tři Krále.

15.11.2012 22:45
honzapm

XXX.XXX.29.18

Myslíte, že p. Žilinec ke svým slepicím, které mu nesou násadová vejce, pravidelně shání nové chovné kohouty?
Znáte ho někdo osobně, více, lépe?
Mě přijde, že ty jeho kusy jsou nedomrlé a kanibalistické částečně i pro možnou příbuzenskou plemenitbu.
Jinak si to neumím vysvětlit. Co vy na to?

5.12.2012 20:27
honzapm

XXX.XXX.29.18

Hm, nikdo nic. Tak se aspoň zeptám, jak jste spokojeni? Nějaké nové poznatky?
Barva vajec je bílá, že?

5.1.2013 00:12
hudos00781

XXX.XXX.146.114

naše cez plot nepreskakovali až kym im to morky neukázali ale ked sme im ostrihali krídla tak už nepreskočili kohutovy sme krídla neostrihali lebo je velmi krásny tak sme ho nechceli znehodnotiť tak on si preskakuje cez plot aj naďalej ale chodí iba po našom dvore preskočí cez bránu na záhrade a ide až úplne dopredu k autám ale k susedom nepreskočí dokonca neprejde ani cez otvorenu bráničku drží sa iba na našom dvore smajlík ale odkedy začala zima to už je mesiac tak nam sliepky nezniesli ani jedno vajce ostatne obyčajne hnede sliepky sa nesu dalej ale oni nič je to aj u vas tak alebo len u nas? smajlík

6.1.2013 17:56
hudos00781

XXX.XXX.146.114

nie je tu niekto kto by predal násadové vajcia

Přidejte reakci

Přidat smajlík