Kto chová tieto plemená sliepok?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.11.2011 13:36
luxdkas

XXX.XXX.1.102

Hodvábničky prírodne sfarbené , divoko sfarbené ; zdr.wyandotky biele kolumbijské , biele a ďalšie farebné rázy alebo iné plemená.
Alebo rovno , čo kto chová...? aj s týchto menovaných , aj s nemenovaných...chcel by som si na jar podsadiť nejake iné vajíčka , než od klasických hybridiek...:-))
A ešte toto Ja mám hodvábničky striebornošedé...:-)
A na jar ešte možno budem mať aj zdr.wyandotky oranžové vlnité sa mi zdá...=)

23.11.2011 15:31
oskar222

XXX.XXX.93.3

a ja bych se rad zeptal co treba delat ČSCH proto, aby se v Čr chovala další - nova plemena, ktera tu chybi, nevim, zda se chovaji, ale nejak o nich neslycham - napr.španělky, též andalusek je malo a mnoha jina...

23.11.2011 15:59
milošditrich

XXX.XXX.182.49

oskar222 napsal(a):
a ja bych se rad zeptal co treba delat ČSCH proto, aby se v Čr chovala další - nova plemena, ktera tu chybi, nevim, zda se chovaji, ale nejak o nich neslycham - napr.španělky, též andalusek je malo a mnoha jina...

to by museli mit vic členu a nesměli by vybirat člověka ktery dostane kroužek a ktery NE když jednou plati poplat ČSCH a zamluvi 60 kroužku na konec od nich krožky nedostane a to je tam registrovanej asi 5 rok a za 5 let dostal 14 kroužku aby se neřeklo tak u nich skončil a ted si dava svoje kroužky a neni regnutej koupil na burze a ted ho chtěji z5t a to jim řekl už ne .přitom chova zakrsla rousna a hybridy u hybridu jsem myslel že ma vystavni a tak nadherny vlašky jsem na žadny vystavě neviděl a rousny to sami

23.11.2011 16:01
chovatelpodluzi

XXX.XXX.134.10

Zadavatel článku je ze Slovenska, tedy asi nebude řešit naši situaci... A nevím, ale nevím o tom, že by někdy ČSCH dělal něco pro to, aby zde bylo víc plemen či škála. Dnes mi spíš přijde, že i tak u toho co tu máme je málo lidí, co se jim věnují, aby jich bylo na výstavách více vidět. Většinou, když někdo něco nového přiveze je to otázka lidí ze ZO, kamarádů co si udělají výlet a něco dovezou. Nebo věříte, že byste napsala na sekretariát a na rok 2012 by Vám dodali násadová vejce ze zajhraničí? :-) Promiňte mi, že se tomu směji. Ale až budeme řešit takovéto "problémy", budeme mít dokonalý svaz.

23.11.2011 16:29
oskar222

XXX.XXX.93.3

No v rámci EU by to jit konecne mohlo, na oplatku by ČSCH mohl ,,dodávat'' napr.Šumavanky a ČZK do zahraničí, myslím, že by to bylo ku prospěchu :-|

23.11.2011 21:06
luxdkas

XXX.XXX.1.102

No , takže pôvodne som sa chcel dozvedieť , či je tu niekto zo Slovenskasmajlík , či by mi o týchto plemenách , a znáške presnejšie niečo povedal , prípadne by som sa opýtal , či nemá na predaj sliepky alebo násad. vajcia...:-)

24.11.2011 09:34
chovatelpodluzi

XXX.XXX.134.10

oskar222 napsal(a):
No v rámci EU by to jit konecne mohlo, na oplatku by ČSCH mohl ,,dodávat'' napr.Šumavanky a ČZK do zahraničí, myslím, že by to bylo ku prospěchu :-|

Ano, bylo by to fajn. Jde ale o to, že Vám nebude nikdo nic shánět, když se nebudete zajímat. Já tady nabízel dost dlouho možnost dovézt násadová vejce ze severu Německa, cca 20 plemen. Potřeboval jsem aby se dohromady složilo několik set vajec, abych měl zaplacenou alespoň cestu. Pár vážných zájemců jsem měl, ale většina lidí mi akorát sprostě nadávala a klepala si na čelo, když jsem uvedl cenu. Přitom jsem si pro sebe jako příspěvek na dopravu dal necelých 5Kč! Prostě ceny ani za násadová vejce nejsou v zahraničí jako u nás. Navíc nikdo nikomu nebrání si již dospělý chovný materiál dovézt z některé větší zahraniční výstavy. Teď máte v Chovateli jejich termíny uváděny. Jinak jsou k dohledání na internetu. Nakonec - cenově by to bylo neudržitelné, já jako chovatel si jednou za rok, dva, udělám výlet se ztrátou několik tisíc za dopravu, atd. Ale když se import chovných kusů povede, vydělám na tom na odchovu. Čistě z dovozu se u nás vyžít nedá. Podívejte se na moderované forum holubářů. Teď tam probírali srovnání cen krátkozobých holubů u nás a v Polsku! Ten rozdíl je tak velký, že ano. Dovážet holuby do Polska se vyplatí. Ale dovážet cokoliv do ČR, kde se jsme schopni zhádat do krve o blbou stovku, všechna odvětví chovatelství máme výrazně pod cenou i oproti zemím jako Polsko a Slovensko. Tak tady to fakt nepůjde. Minimálně dokud chovatelé nepochopí, že za chovné kusy nemohou chtít stejnou cenu jako za kus masa, a že ne vždy může fungovat naše oblíbené levně koupit draho prodat. Omlouvám se, že je to mimo název tématu, ale tak se vyvinula celá diskuze...
P.S. Jestli chcete něco dovézt, zeptejte se v okolí, či se nebojte napsat na Kluby a někde už seženete nějakého ochotného chovatele, co si udělá takový sváteční výlet a třeba se mu povede Vám dovézt nějaké to zvíře.

24.11.2011 13:25
oskar222

XXX.XXX.93.3

s tema cenami to clovek netusi-aspon ja ne, diky za vysvetleni, chapu, ze cenove to muze byt drazsi, ja jsem si ted poridil kohouta pres 600kč a kazdej se divil, ze jsem byl ochotny za nej dat tolik...kazdy hned: za to bys mel i krocana... nicmene doufam, ze mi to kohout na potomcich vynahradi, myslim, ze u nas v republice je vse uz dost pribuzne, maximalne se neco dotahne ze Slovenska a to je vse...
Nova plemena by byla jiste velkym ozivenim a samozrejme, ze cim vetsi vyber cistokrevnych plemen tim vetsi moznost eliminace hybridek, ke kterym nemam moc vrely vztah.
Jinak dekuji za zprávu

Přidejte reakci

Přidat smajlík