Vyštepenec z hempširiek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.11.2011 17:18

Takáto sliepka sa vyštepila z křdľa čistokrvných hempšírok, podotýkam, že sliepky sú z A chovu a kohút mal 95 bodov. Kuriatko sa narodilo klasické a v 6 týždňoch ešte nebolo poznať, že má zábely, vo veku 4 mesiacov mala po sebe zopár bielych bodiek a teraz vo veku 7 mesiacov vyzerá takto.

25.11.2011 17:25

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Takáto sliepka sa vyštepila z křdľa čistokrvných hempšírok, podotýkam, že sliepky sú z A chovu a kohút mal 95 bodov. Kuriatko sa narodilo klasické a v 6 týždňoch ešte nebolo poznať, že má zábely, vo veku 4 mesiacov mala po sebe zopár bielych bodiek a teraz vo veku 7 mesiacov vyzerá takto.

:-)

26.11.2011 09:52
deaf lukas

XXX.XXX.125.1

Kříženec?

26.11.2011 17:15

deaf lukas napsal(a):
Kříženec?

Nie, je to čistorkvná hempšírka po výstavných rodičov, len sa jej vyštepila biela farba. :-)

26.11.2011 17:23
dorm

XXX.XXX.64.242

prapraprapředci..to se stane smajlík...někdy je to albín,jindy směs barev použita ke šlechtění

26.11.2011 18:11
danurba

XXX.XXX.40.197

Já jsem jednou koupila starší čistokrevnou minorku. Už je tomu asi 3 roky, pořád jí mám, původně byla celá černá, ale po přepeřování se na ní začaly objevovat bílé skvrny a bylo jich stále víc. Momentálně je prakticky bílá, až na pár našedlých skvrn. Zkusím jí vyfotit, až budu mít čas.

26.11.2011 20:13
deaf lukas

XXX.XXX.125.1

A co s tím kohoutkem dál? Na zabití? smajlík
pup

26.11.2011 20:41

deaf lukas napsal(a):
A co s tím kohoutkem dál? Na zabití? smajlík
pup

Je to sliepka, a dokonca aj farba škrupiny je svetlešia ako u ostatných hempšírok:-)

27.11.2011 02:54
mysak

XXX.XXX.46.80

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Dobrý den, vskutku zajímavé, no na vejce bude asi dobrá, ne?
Juraj Kafka

27.11.2011 08:26
marysh

XXX.XXX.146.76

dorm napsal(a):
prapraprapředci..to se stane smajlík...někdy je to albín,jindy směs barev použita ke šlechtění

Myslím,že to nebude v praprarodičich a take neee ve směsi barev použitých ke šlechtění.Hempširka ,jak píše autor,je geneticky čistá,takže praprarodiče odpadají a zbarvení je vlastně redukovaná čerň v žluté kolubbijské kresbě - takže bílá odpada. Podle struktury opeření,které je na fotce velmi uvolněné,s náznakem zkadeření a rozpadle struktury jednotlivych praporů bych to typoval na buď nějakou " nemoc " nebo "anomálii ",kterou by stalo zato zachovat a proskoumat.Takovým způsobem vzniklo zpoustu nových plemen jako hedvábničky,kadeřavé slepice,japonky,chocholaté plemena..........:-)

27.11.2011 19:11
mysak

XXX.XXX.46.80

marysh napsal(a):
Myslím,že to nebude v praprarodičich a take neee ve směsi barev použitých ke šlechtění.Hempširka ,jak píše autor,je geneticky čistá,takže praprarodiče odpadají a zbarvení je vlastně redukovaná čerň v žluté kolubbijské kresbě - takže bílá odpada. Podle struktury opeření,které je na fotce velmi uvolněné,s náznakem zkadeření a rozpadle struktury jednotlivych praporů bych to typoval na buď nějakou " nemoc " nebo "anomálii ",kterou by stalo zato zachovat a proskoumat.Takovým způsobem vzniklo zpoustu nových plemen jako hedvábničky,kadeřavé slepice,japonky,chocholaté plemena..........:-)

Myslíte něco jako pestrobarevné květy tulipánů? - ty jsou také prý nemocné.
Mě tahle zbělela (trochu míň) minorka po dvou letech, taky čistá, s ničím nekřížená, ale po nárůstu bílých per ještě nenese. Tak uvidíme co to je za nemoc.-)Vyfotím někdy příště.
Juraj Kafka

27.11.2011 19:45
danurba

XXX.XXX.40.197

mysak napsal(a):
Myslíte něco jako pestrobarevné květy tulipánů? - ty jsou také prý nemocné.
Mě tahle zbělela (trochu míň) minorka po dvou letech, taky čistá, s ničím nekřížená, ale po nárůstu bílých per ještě nenese. Tak uvidíme co to je za nemoc.-)Vyfotím někdy příště.
Juraj Kafka

Mě taky zbělela minorka, kterou jsem u vás koupila, teď je jí asi 5 let a už je úplně bílá jen s pár šedými pery.

Přidejte reakci

Přidat smajlík