Dobrý den,
na jaře se chystám začít s chovem nosných křepelek. O tom jsem už hodně věcí nastudovala, ale nedaří se mi sehnat moc informací o chovu masných křepelek. Prosím zkušené chovatele o rady. Dají se chovat celoročně ve venkovním výběhu na zahradě? Jak je to s jejich kvokavostí? Dokáží odchovat mladé? Jaké váhy a po jaké době se dorůstají? A ještě jedna okrajová otázka, k jakému masu byste přirovnali to jejich? Děkuji
mesič
napsal(a):
Dobrý den,
na jaře se chystám začít s chovem nosných křepelek. O tom jsem už hodně věcí nastudovala, ale nedaří se mi sehnat moc informací o chovu masných křepelek. Prosím zkušené chovatele o rady. Dají se chovat celoročně ve venkovním výběhu na zahradě? Jak je to s jejich kvokavostí? Dokáží odchovat mladé? Jaké váhy a po jaké době se dorůstají? A ještě jedna okrajová otázka, k jakému masu byste přirovnali to jejich? Děkuji
masné plemeno a celoročne vonku,to si vyhodte z hlavy.to je čisto strátový spúsob.pozrite si :
http://www.greenfarm.szm.com/prepelice.htm
je v podstate jedno či máte nosné a lebo masné plemeno.podmienky a krmenie sú prakticky rovnaké.pri krmení sa používajú výkrmové zmesy.môže sa použiť aj zmeska pre nosnice ale výkrm sa predlži o 2-3 týždne.ak vám ide len o pár kusov pre vlastnú spotrebu,tak si tie náklady ani nevšimnete,ale ak o pár stoviek ako u mna,tak len zateplená miestnosť zo stálou teplotou.
já kúrim pilinákem,takže náklady mám jedine na dovoz piliny a za sirky :-) teplota 22-28 C,takže mesačné náklady kúrenia cca 50-70kc
mesič
napsal(a):
Dobrý den,
Ahoj ú dobry den křepelky chova a rozvaži : 606671239
caco
napsal(a):
masné plemeno a celoročne vonku,to si vyhodte z hlavy.to je čisto strátový spúsob.pozrite si :
http://www.greenfarm.szm.com/prepelice.htm
je v podstate jedno či máte nosné a lebo masné plemeno.podmienky a krmenie sú prakticky rovnaké.pri krmení sa používajú výkrmové zmesy.môže sa použiť aj zmeska pre nosnice ale výkrm sa predlži o 2-3 týždne.ak vám ide len o pár kusov pre vlastnú spotrebu,tak si tie náklady ani nevšimnete,ale ak o pár stoviek ako u mna,tak len zateplená miestnosť zo stálou teplotou.
já kúrim pilinákem,takže náklady mám jedine na dovoz piliny a za sirky :-) teplota 22-28 C,takže mesačné náklady kúrenia cca 50-70kc
Dobrý den,
piliňákem myslíte nějaké kamna na piliny? Něco konkrétního? nebo jde použít cokoliv? Předpokládám, že topidlo máte mimo onu místnost, jak to teplo pak rozvádíte? Již nějakou dobu také uvažuji o chovu křepelek, ale stále řeším problém, jak jim udělat stálou teplotu. :/. Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

nasefauna
napsal(a):
Dobrý den,
piliňákem myslíte nějaké kamna na piliny? Něco konkrétního? nebo jde použít cokoliv? Předpokládám, že topidlo máte mimo onu místnost, jak to teplo pak rozvádíte? Již nějakou dobu také uvažuji o chovu křepelek, ale stále řeším problém, jak jim udělat stálou teplotu. :/. Děkuji
Něco je v cekci články, jinak to bude chtít se skontaktovat s některým chovatelem,mě by to také zajímalo.
nasefauna
napsal(a):
Dobrý den,
je to v podstate dutý valec z dnom a na spodnej časti má otvor na podpalovanie, otváranie a zatváranie.radšej to odfotím aby ste mali prehlad.je to veľmi jednoduchá vec.vydrží top horieť 12-16 hodín a občas aj viac.záleží od pilín,hoblín a ich ubytí,vlhkosti.ja používam z píli kde pília čerstvá drevo,pilinák mám priamo v miestnosti kde sú prepelice. rozmer 5X3,5 m.teplota sa dá regulovať len tak zhruba,takže občas tam mám aj cez 30°C.piliny sú zadara.za den naložím 60 vriec a doveziem.takže ma to stojí nejaké 3 hodiny+ benzín do auta.cesta tam aj späť cca 5km.do malého auta narvem 14-16 vriec,potom ho ale musím povysávať :-))) .vydrží mi to cca 2 mesiace
No tak i já se s dovolením přidám
http://drubez.chovzvirat.com/diskuzni-forum/kategorie-5/tema-5072/
kelim
napsal(a):
No tak i já se s dovolením přidám
http://drubez.chovzvirat.com/diskuzni-forum/kategorie-5/tema-5072/
vypadá to skvelo,menej práce ako z pilinou,ale čo nechápem,že akým spôsobom ten olej kvapká dnu aby to horelo a nezhaslo.je tam len nejaká trubka a popis nieje čitatelný
nasefauna
napsal(a):
Dobrý den,
jj je to obyčajný pilinák/pec/ v podstate roura na jednej strane uzavretá-dno / mám ho priamo v miestnosti.zo začiatku vyhrieva odvodová rúra do komína a pak aj pilinák.v pohode to ide z čerstvými-vlhkými pilinami pri teplote vonku okolo 0°C mi vydrží horieť aj 24 hodín a teplota je vo vnútry 25°C