Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.11.2011 11:29
mesič

XXX.XXX.182.1

Dobrý den,
na jaře se chystám začít s chovem nosných křepelek. O tom jsem už hodně věcí nastudovala, ale nedaří se mi sehnat moc informací o chovu masných křepelek. Prosím zkušené chovatele o rady. Dají se chovat celoročně ve venkovním výběhu na zahradě? Jak je to s jejich kvokavostí? Dokáží odchovat mladé? Jaké váhy a po jaké době se dorůstají? A ještě jedna okrajová otázka, k jakému masu byste přirovnali to jejich? Děkuji

26.11.2011 11:47
mesič

XXX.XXX.182.1

Ta skloróza :-( ještě jsem se chtěla zeptat, faraon a ostatní je opravdu označení masných plemen nebo se jedná o jakoby brojlery? Děkuji

26.11.2011 20:10
deaf lukas

XXX.XXX.125.1

Křepelky nekvokají, tak potřebujete líheň.
pup

28.11.2011 06:23
mesič

XXX.XXX.100.81

Opravdu nikdo nechová masné křepelky?

28.11.2011 20:53
caco

XXX.XXX.232.139

mesič napsal(a):
Dobrý den,
na jaře se chystám začít s chovem nosných křepelek. O tom jsem už hodně věcí nastudovala, ale nedaří se mi sehnat moc informací o chovu masných křepelek. Prosím zkušené chovatele o rady. Dají se chovat celoročně ve venkovním výběhu na zahradě? Jak je to s jejich kvokavostí? Dokáží odchovat mladé? Jaké váhy a po jaké době se dorůstají? A ještě jedna okrajová otázka, k jakému masu byste přirovnali to jejich? Děkuji

masné plemeno a celoročne vonku,to si vyhodte z hlavy.to je čisto strátový spúsob.pozrite si :

http://www.greenfarm.szm.com/prepelice.htm
je v podstate jedno či máte nosné a lebo masné plemeno.podmienky a krmenie sú prakticky rovnaké.pri krmení sa používajú výkrmové zmesy.môže sa použiť aj zmeska pre nosnice ale výkrm sa predlži o 2-3 týždne.ak vám ide len o pár kusov pre vlastnú spotrebu,tak si tie náklady ani nevšimnete,ale ak o pár stoviek ako u mna,tak len zateplená miestnosť zo stálou teplotou.
já kúrim pilinákem,takže náklady mám jedine na dovoz piliny a za sirky :-) teplota 22-28 C,takže mesačné náklady kúrenia cca 50-70kc

29.11.2011 13:12
milošditrich

XXX.XXX.182.49

mesič napsal(a):
Dobrý den,

Ahoj ú dobry den křepelky chova a rozvaži : 606671239smajlík

8.10.2012 10:51
nasefauna

XXX.XXX.8.96

caco napsal(a):
masné plemeno a celoročne vonku,to si vyhodte z hlavy.to je čisto strátový spúsob.pozrite si :

http://www.greenfarm.szm.com/prepelice.htm
je v podstate jedno či máte nosné a lebo masné plemeno.podmienky a krmenie sú prakticky rovnaké.pri krmení sa používajú výkrmové zmesy.môže sa použiť aj zmeska pre nosnice ale výkrm sa predlži o 2-3 týždne.ak vám ide len o pár kusov pre vlastnú spotrebu,tak si tie náklady ani nevšimnete,ale ak o pár stoviek ako u mna,tak len zateplená miestnosť zo stálou teplotou.
já kúrim pilinákem,takže náklady mám jedine na dovoz piliny a za sirky :-) teplota 22-28 C,takže mesačné náklady kúrenia cca 50-70kc

Dobrý den,
piliňákem myslíte nějaké kamna na piliny? Něco konkrétního? nebo jde použít cokoliv? Předpokládám, že topidlo máte mimo onu místnost, jak to teplo pak rozvádíte? Již nějakou dobu také uvažuji o chovu křepelek, ale stále řeším problém, jak jim udělat stálou teplotu. :/. Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.10.2012 22:04
Uživatel s deaktivovaným účtem

nasefauna napsal(a):
Dobrý den,
piliňákem myslíte nějaké kamna na piliny? Něco konkrétního? nebo jde použít cokoliv? Předpokládám, že topidlo máte mimo onu místnost, jak to teplo pak rozvádíte? Již nějakou dobu také uvažuji o chovu křepelek, ale stále řeším problém, jak jim udělat stálou teplotu. :/. Děkuji

Něco je v cekci články, jinak to bude chtít se skontaktovat s některým chovatelem,mě by to také zajímalo.smajlík

9.10.2012 20:00
caco

XXX.XXX.96.141

nasefauna napsal(a):
Dobrý den,

je to v podstate dutý valec z dnom a na spodnej časti má otvor na podpalovanie, otváranie a zatváranie.radšej to odfotím aby ste mali prehlad.je to veľmi jednoduchá vec.vydrží top horieť 12-16 hodín a občas aj viac.záleží od pilín,hoblín a ich ubytí,vlhkosti.ja používam z píli kde pília čerstvá drevo,pilinák mám priamo v miestnosti kde sú prepelice. rozmer 5X3,5 m.teplota sa dá regulovať len tak zhruba,takže občas tam mám aj cez 30°C.piliny sú zadara.za den naložím 60 vriec a doveziem.takže ma to stojí nejaké 3 hodiny+ benzín do auta.cesta tam aj späť cca 5km.do malého auta narvem 14-16 vriec,potom ho ale musím povysávať :-))) .vydrží mi to cca 2 mesiace

11.10.2012 15:57
caco

XXX.XXX.96.141

a

11.10.2012 16:11
caco

XXX.XXX.96.141

ak budete mať otázky tak sa pýtajte:-)

12.10.2012 08:00
caco

XXX.XXX.96.141

kelim napsal(a):
No tak i já se s dovolením přidám
http://drubez.chovzvirat.com/diskuzni-forum/kategorie-5/tema-5072/

vypadá to skvelo,menej práce ako z pilinou,ale čo nechápem,že akým spôsobom ten olej kvapká dnu aby to horelo a nezhaslo.je tam len nejaká trubka a popis nieje čitatelný

12.10.2012 17:42
kelim

XXX.XXX.130.236

No je tam bokem nádrž z které to teče do kamínek právě tou trubkou

3.1.2014 16:54
westmangeorg

XXX.XXX.1.221

ano ja chovam masne krepelky a potrebuji vymenit kohoutky tc 603238380

6.1.2014 13:24
caco

XXX.XXX.189.108

nasefauna napsal(a):
Dobrý den,

jj je to obyčajný pilinák/pec/ v podstate roura na jednej strane uzavretá-dnosmajlík / mám ho priamo v miestnosti.zo začiatku vyhrieva odvodová rúra do komína a pak aj pilinák.v pohode to ide z čerstvými-vlhkými pilinami pri teplote vonku okolo 0°C mi vydrží horieť aj 24 hodín a teplota je vo vnútry 25°C

Přidejte reakci

Přidat smajlík