Sasexka x rousná trojbarevná

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.12.2011 11:28
st.toman

XXX.XXX.32.219

Zdravím. Tak jsem dneska nafotil toho křížence sasexky trojbarevné a rousné trojbarevné. Docela zajímavé až na ty rousy. Jak je to s dědičností?

2.12.2011 11:37
st.toman

XXX.XXX.32.219

No a poslední. Teď jsem dostal zprávu, že tam jede jedna chovatelka a že by kohouta přivezla. Tak se s ní spojím a uvidíme. Zatím vše a Zdravím St. Toman
:-) :-) :-)

2.12.2011 17:30
zbosace

XXX.XXX.215.55

Aké plemeno sú tie biele pipky? Sú to zd.plymutky?

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.12.2011 18:32

st.toman napsal(a):
Zdravím. Tak jsem dneska nafotil toho křížence sasexky trojbarevné a rousné trojbarevné. Docela zajímavé až na ty rousy. Jak je to s dědičností?

Zdravím příteli,

odšlechtit jeden znak nemusí být až tak velký problém. V případě rousu se Vám bude stále u určitého procenta odchovu objevovat opeřený nárt a meziprstí. Stanovit ale s matematickou přesostí, u jakého procenta odchovu to bude, nelze kvůli těžko odhadnutelnému genetickému pozadí trojbarevných Sa. Myslím tím, jaké plemeno respektive plemena a barevné rázy byly použity při jejich vzniku. Nezbývá než to zkusit.

Pozor ještě při použití Rousných– zejména na zkrácení trupu a nízké nesení křídel. To jsou další znaky, které se u potomstva vedle rousů tvrdě prosazují.

přeji hodně úspěchů
M Harčarík

2.12.2011 18:41
mysak

XXX.XXX.46.80

st.toman napsal(a):
No a poslední. Teď jsem dostal zprávu, že tam jede jedna chovatelka a že by kohouta přivezla. Tak se s ní spojím a uvidíme. Zatím vše a Zdravím St. Toman

ahoj Stando, no, mě taky není 20 takže jaký pak copak. A ve dvaceti tě může zajet auto a kde jsi byl... Takže takhle vůbec nepřemejšlej a pracuj. I když ode mne jako zaměstnance tetno příkaz směřovaný k Tobě - osobě samostatně výdělečně činné zrovna nezní to pravé ořechové. Ale tady ten kohoutek není vůbec na začátek špatný, uchvátil mě teda jeho pravidelný hřeben s uceleným praporkem, jo. Je pravda trochu štíhlejší a ocasatější po rousných. Ale má už bílé nohy a docela se vpředu už pěkně kulatí. Takže já bejt Tebou tak ho properu ještě jednou sasexkama. A už by se měl zakulacovat ten typ víc. Rousy budou o selekci, tzn. z kuřat necháš jen ta, která budou mít nohy hladké. Jistě je to kohout živé letory, takže mu na konci nasazovací sezony svěř celé hejno sasexek. Za dva tejdny to nasbíráš a uvidíš co to hodí. Nemůžeš šlápnout vedle protože víš co můžeš čekat, buď chlupatý nohy a nebo ne. A pak, Vietnamci ve Strakách to berou šmahem. Já bych to nevzdával hned v první generaci. To nemůže bejt hned ten úspěch, vždyt jsi podnikatel, tak to znáš. Tenhle kohout je jakýmsi přemostěním k další generaci zvířat, která teprv budou použitelná. Vem to v procentech poměru krve. Víš že je v tom kohoutovi půl krve sasexky, v dalším spojení se sasexkami už to bude 3/4 krve sasexky v těch jeho kuřatech a v další generaci ještě víc. :-)

2.12.2011 18:46
mysak

XXX.XXX.46.80

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zdravím příteli,

odšlechtit jeden znak nemusí být až tak velký problém. V případě rousu se Vám bude stále u určitého procenta odchovu objevovat opeřený nárt a meziprstí. Stanovit ale s matematickou přesostí, u jakého procenta odchovu to bude, nelze kvůli těžko odhadnutelnému genetickému pozadí trojbarevných Sa. Myslím tím, jaké plemeno respektive plemena a barevné rázy byly použity při jejich vzniku. Nezbývá než to zkusit.

Pozor ještě při použití Rousných– zejména na zkrácení trupu a nízké nesení křídel. To jsou další znaky, které se u potomstva vedle rousů tvrdě prosazují.

přeji hodně úspěchů
M Harčarík

Přesně tak, nevíš z čeho byly vlastně ty trojbarevný sasexky kdysi vytvořený, takže k tomu kohoutovi dej ty v trupu nejdelší a nejobdélníkovitější slepice co máš. smajlík

2.12.2011 18:51
mysak

XXX.XXX.46.80

zbosace napsal(a):

nene to jsou z. bílé barneveldky, a vypadají na tom zeleným trávníku úchvatně! A jak jsou čistý, to je jako kdyby je Standa jednou tejdně pral v Pervolu:-), ale fakt parádní chov!:-)

2.12.2011 20:39
st.toman

XXX.XXX.32.219

zbosace napsal(a):

Zdravím. Teď mě odjela návštěva a tak na něco odpovím. Ty bíle slepičky jsou bílé barnaveldky. Taky u nás málo chované plemeno a proto ma to tak vzrušuje. . St. Toman
:-):-) :-)

2.12.2011 20:46
st.toman

XXX.XXX.32.219

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zdravím příteli,

přeji hodně úspěchů
M Harčarík

Zdravím Miroslave. Díky za vyjádření. Určitě pro příští rok nechám tohoto kohouta něco udělat. Dnes jsem se zkontaktoval s jednou paní chovatelkou, která jede do Lipska a tam jsou asi 4 kohouti na prodej. Slíbila, že bude-li to k tomu, tak kohouta přiveze. Je také od nás z Jižních Čech a to je teda dobré znamení. Body ti kohouti teda nic moc, ale bude to jiná krev. Dík za reakci. St. Toman

2.12.2011 21:00

st.toman napsal(a):
Zdravím Miroslave. Díky za vyjádření. Určitě pro příští rok nechám tohoto kohouta něco udělat. Dnes jsem se zkontaktoval s jednou paní chovatelkou, která jede do Lipska a tam jsou asi 4 kohouti na prodej. Slíbila, že bude-li to k tomu, tak kohouta přiveze. Je také od nás z Jižních Čech a to je teda dobré znamení. Body ti kohouti teda nic moc, ale bude to jiná krev. Dík za reakci. St. Toman

není zač ...

body nedělají kohouti, ale posuzovatelé =)

důležité je, jak dokáží geneticky navázat na stávající chov a co se po nich dá použít.

hezký večer
MH

Přidejte reakci

Přidat smajlík