Postavil jsem novou lihen a ted premyslim jake zvolim vytapeni?Jaky by ste vybrali vy?Vybiram topne telesa z www.lihne.czRozmer me lihne je 100x90x60cm a kolik byste dali ventilatoru?Budou stacit dva?
aropit
napsal(a):
Postavil jsem novou lihen a ted premyslim jake zvolim vytapeni?Jaky by ste vybrali vy?Vybiram topne telesa z www.lihne.czRozmer me lihne je 100x90x60cm a kolik byste dali ventilatoru?Budou stacit dva?
Také na líhni pracuji, ale na něčem o něco menším. Vzhledem k vytápění se uvádí výkon potřebný k vytápění jeden W na jedno vejce. Ventilace by měla být dimenziváná tak, aby dodala zhruba 9m^3 čerstvého vzduchu na 1000 vajec za hodinu a realizována tak, aby v líhni nebyla "hluchá" místa.
aropit
napsal(a):
obávám se že tam chybí mezistěna na proudění(výměnu) vzduchu...nebo kde budou větráky a topení??? jestli to bude jen takhle jak to vypadá na fotce,kam se bude tlačit vzduch od větráků,kde bude odcházet a pribírat čerstvý vzduch??????
aropit
napsal(a):
Na prisavani cerstveho vzduchu mam udelany stelovatelny otvor ve dverich a odvod mam resen dvoma dirymi na kazde strane nahore.Topeni a vetrak budy mit nad dolihni a pod lihni.
bez přepážky (buď na zadní stěně,nebo pod stropem)dude vznikat přetlak a hluchá místa v teplotě protože nebude stačit se vyměňovat vzduch,nebo naopak bude teplo odcházet a nestačí se čerstvý vzduch ohřát..podle čeho jste to dělal???