V sobotu jsme už po několikáté byli na výstavě Lipsia - schau. No jako vždy - byla to krásná výstava, přes 40 000 vystavených zvířat (drůbež+holubi), slepice měly v klecích čisto (jak to dělají? snad musí každý den klece uklízet?), hygienické krmení i napájení v zavěšených miskách...., výborná organizace prodeje zvířat a 100% zabezpečení proti event. krádežím - u východu z haly vše pečlivě kontrolovala ochranka.
Můj muž fotil, tak přikládáme pár fotek. Více jich najdete na http://okup.rajce.idnes.cz/3.12.2011_Lipsko_-_vystava_slepic/
a něco pro Juraje - sumatránka VD93
Z velkých tam byly jen 3.
Na rajčeti (odkaz nahoře) jsou u všech zvířat uvedena i jména chovatelů
Němci uznávají u vlašek i bílou barvu. Tento kohout vlašky bílé s růžicovým hřebenem byl oceněn VD 95. Fotka je rozmazaná, ale alespoň postava je vidět - u klece nešla nadzvednout dvířka, tak to Olda musel fotit přes dráty.
Nejdřív fotil vše přes dráty, protože jsme se neodvažovali dvířka nadzvedávat. Ale pořadatelé, když si všimli, že fotí, sami mu přišli dvířka zvedat a vysvětlili nám, že klidně můžeme i sami. To nás dost udivilo.
tady je detail hlavy stejného kohouta - hlavně pro Bohouše Kaislera, který chová také vlašky s růžicovým hřebenem, ale porcelánové.
Ono dosáhnout jemného perlení u tohoto typu hřebene není jednoduché a podle mě je tento požadavek docela nelogický, protože vlaška s normálním listovým hřebenem ho má mít velký a silný. Ani např. u rýnských není snadné udržet jemné perlení a to má mít rýnská hřeben i laloky malé.
když už jsme u vlašek, tato mě zaujala zbarvením - zlatá, černě lemovaná
Portrét slepice minorky - V97.
Fotit ještě husy a kachny už nebyla síla, dokonce ani všechny slepice jsme neprošli a to jsme tam strávili více než 5 hodin.
Kdo jste tam byl, dejte sem také nějakou fotku nebo pokud jste nefotili, alespoň napište, co jste si přivezli za novou krev. Určitě jsme tam nebyli jediní Češi - nebo tam snad jezdí z Čech jen holubáři a drůbežáře zajímají jen ceny masa a vajec - viz Nemoderované fórum?
Příští rok je v Lipsku Evropská výstava.....
chovatelpepa
napsal(a):
Jestli se mohu zeptat kdy bude celostátní vystava v Lipsko
Vím že se bude konat příští rok¨, ale datum nemám
116. Lipsia Národní výstava
Evropa mládeže show pro holuby drůbeže,, králíků, Cavia-hnízdících ptáků a Kanárské ostrovy
Národní Bundessiegerschau
(Guest Event) 07.12.2012 - 09.12.2012
dorm
napsal(a):
116. Lipsia Národní výstava
Evropa mládeže show pro holuby drůbeže,, králíků, Cavia-hnízdících ptáků a Kanárské ostrovy
Národní Bundessiegerschau
(Guest Event) 07.12.2012 - 09.12.2012
116. Národní výstava, Evropská výstava, výstava mladých chovatelů(už je v německu tak nějak standardem) holubů, drůbeže, králíků, morčat, okrasných ptáků a kanárů. Překladač asi neumí vše:-)
Už jsem se přihlásil na na zájezd.
Díky za pochvalu fotek. Bohužel některé slepice se nenechaly přemluvit, aby zapózovaly - prostě slepice... a někdy zase holt foťák zaostřil mříže a na tom mrňavým displeji jsem to ani s brejlema nepoznal.
Zážitek to vidět na vlastní oči je, ale po pěti hodinách už mě to nadšení pomalu opouštělo - záda se odmítala pořád ohýbat při focení, koleno otlačený (kalhoty šly hned do pračky) a kokrhání mi znělo v uších i po cestě domů. Ale co bych pro svoji ženu neudělal.
olda.
Ještě pro chovatele a obdivovatele rýnských - jejich fotky z Lipska naleznete na http://www.faranda.websnadno.cz/--Lipsko-2011_-2009.html
dkup
napsal(a):
Němci uznávají u vlašek i bílou barvu. Tento kohout vlašky bílé s růžicovým hřebenem byl oceněn VD 95. Fotka je rozmazaná, ale alespoň postava je vidět - u klece nešla nadzvednout dvířka, tak to Olda musel fotit přes dráty.
Nejdřív fotil vše přes dráty, protože jsme se neodvažovali dvířka nadzvedávat. Ale pořadatelé, když si všimli, že fotí, sami mu přišli dvířka zvedat a vysvětlili nám, že klidně můžeme i sami. To nás dost udivilo.
náš vzorník také uznává bílou barvu u vlašek