dobrý den příští rok bych jsi chtěl koupit 4 krůty a potřeboval bych poradit s jejich chovem někdo mi říkal že jim dáva kopřivy,jiný že pečivo,šrot,pšenici. tak bych se chtěl zeptat co je pro ně nejlepší třeba nějáká speciální směs?a jak je to s jejích kurníkem jak má být vybaven?a jak dlouho se mají chovat slyšel jsem 6 měsícu že potom je maso tučné jeto pravda?a taky že se má udělat ohrádka pro ně že pokud jsou na volno že maso je potom tuhé?a kolik zhruba stojí mladé krůťata ? díky moc za rady
Dobrý den příteli,
ne že bych chtěl moralizovat, ale je vidět, že vaše otázky jsou čistě začátečnické. Zkuste si nejdříve něco o chovu krůt přečíst a potom se zkuste zeptat na něco co Vám není jasné, protože zodpovězení na Vaše otázky by si vyžádalo tak odhadem stručnou 50ti stránkovou publikaci.
Chovu zdar
Tu sú základné info:
https://www.ifauna.cz/clanek/holubi/odchov-moriek-v-drobnochove/3212/
Dobrý den. Já se tedy zeptám. Na jaro se také chystám pořídit krůty a nejdřív jsem samozřejmě pročítal. Mám doma i půjčené některé tištěné publikace, bohužel už poměrně zastaralého data. Chtěl bych vedět. Když budu postupně po přivezení krůťat přecházet na směs asi takovouto: brambory, kukuřičný + pšeničný šrot, kopřivy, máčené pečivo + neustálá možnost pastvy ve výběhu, je potřeba jim přidávat ještě nějaké bílkoviny či vitamíny? Děkuji. Milan.