V létě mi slepičky občas snesly vajíčko se slabší skořápkou. Tak jsem koupila Plastin a Roboran , abych jim dodala minerály do stravy. Dávkování je na obalu.Ale nikde jsem se zatím nedočetla ,jak často jim to mám dávat. Tak nějak jsem to střídala. Spotřebovala jsem od každého 1 balení. Vajíčka jsou už delší dobu v pořádku . Ale ráda bych se dozvěděla ,jak to má být správně.Mám jim to dávat preventivně pořád?
Mohu poprosit o zkušenosti, jak často to dáváte slepicím ?
A dáváte je společně nebo střídáte?
A pokud bych si pořídila kachny nebo husy , dáváte jim Roboran a Plastin preventivně taky?
Tiez ma velmi zaujima davkovanie Plastinu, chcel by som ho kupit. Na posilnenie skrupiny my dávame nasim sliepkam skrupiny (skorabky) z vajec. Ale tak aby boli vysusene, skratka take starsie, tie rozdrvime a pridáme ku krmivu. Nesiemete vsak davat cerstve lebo by im zachutili vajcia. My to takto robime uz niekolko rokov a skrupiny mame pevne :)
David
dávám drcené mušle,vapenný grit co je pro holuby,vápenou drcenou starou omítku ať si zobnou co potřebují..samozřejmě že plastin a roboran jen na špičku nože
Oba prípravky sú min. krmné doplnky. Nie sú to liečivá, takže sa môžu v predpísaných dávkach pokial Vám to peňaženka dovolí dávať celoročne všetkým druhom hydiny a všeobecne vtáctva. Ja ho dávam občas i kozám/Plastin/ a králikom, psom, mačkám, morčatám a primiešavam ho i do zmesy pre múčne červy. Ročne spotrebujem niekolko kg/minimálne 10/.
lenkape
napsal(a):
V létě mi slepičky občas snesly vajíčko se slabší skořápkou. Tak jsem koupila Plastin a Roboran , abych jim dodala minerály do stravy. Dávkování je na obalu.Ale nikde jsem se zatím nedočetla ,jak často jim to mám dávat. Tak nějak jsem to střídala. Spotřebovala jsem od každého 1 balení. Vajíčka jsou už delší dobu v pořádku . Ale ráda bych se dozvěděla ,jak to má být správně.Mám jim to dávat preventivně pořád?
Mohu poprosit o zkušenosti, jak často to dáváte slepicím ?
A dáváte je společně nebo střídáte?
A pokud bych si pořídila kachny nebo husy , dáváte jim Roboran a Plastin preventivně taky?
NA SKOŘÁBKY SE POUŽÍVA DOLOMITICKÝ VÁPENEC (JE TO TEN STEJNÝ KTERÝ SE POUŽÍVÁ NA HNOJENÍ V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NE NEHAŠENÉ VÁPNO.) V DÁVCE 8-9 PROCENT .DÁLE JE MOŽNO DÁT DRŮBEŽI VYSCHLÉ HRUDKY VYHAŠENÉHO VÁPNA SLEPICE SE NAZOBOU SAMY DLE POTŘEBY.VÝBORNÝ JE DOPLNĚK MIKROPRVKŮ KTERÝ SE DÁVKUJE DO VODY IBEMIN TEN SE DÁVKUJE DO VODY ALE SAMOSTATNĚ PROBLÉM NEŘEŠÍ.