Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.1.2012 12:20
yetti

XXX.XXX.33.199

Dovolil som si založiť toto nové vlakno, nakoľko je to plemeno, ktoré si určite zaslúži pozornosť. Chcel by som v tomto vlákne, aby skúsenejší chovatelia, a samozrejme nielen oni, priložili zopár postrehov či skúsenosti s chovom s touto nenápadnou zdr. hrabavou hydinou. Za Vaše postrehyˇvopred ďakujem. A určite nielen ja.... :-). Nikde sa nemožem napríklad dopátrať vzorníka tohto plemena. Prikladám aj foto, sice len ilustračné, ale myslím si že určite renomovaného chovateľa tohto plemena. Ešte raz ďakujem.

17.1.2012 18:10
zbosace

XXX.XXX.59.77

Zdravím Vás. My sme asi včera spolu volali. Ak môžete, pridajte fotky tých Vašich krásavíc. Som zvedaví hlavne na tých kohútikov.

18.1.2012 14:17
jabalu

XXX.XXX.240.3

Ja som sa minulý rok rozhodol chovať čistokrvné plemeno sliepok. Veľa času som venoval zisťovaniu údajov o kráse a úžitkovosti rôznych plemien. Napokon som sa rozhodol pre zdr. velsumky hrdzavo-jarabičie a wyandotky jarabičie. Podarilo sa mi kúpiť 20 ks velsumiek a 15 ks wyandotiek.
Z trojdňových velsumiek bolo v dospelosti 11 sliepočiek a 7 kohútikov. (2 uhynuli) Od začiatku som im podával prípravky acidomid, amivit a optimin. Žiaľ kohúti neboli vhodní na výstavy z dôvodu zábeľu v letkách a neštandardných hrebienkov. Všetci skončili na pekáči. :-) Zostali po nich iba priesvitné kosti, nie ako z kupovaných. Sliepočky začali znášať až v 26. týždni, no ich vajíčka ma veľkosťou ozaj príjemne prekvapili. I v súčasnej dobe mám denne 5 až 6 vajec. V porovnaní s vajcami wyandotiek sú väčšie.Rozhodol som sa že im prikúpim nepríbuzného kohúta a snáď sa mi podarí v tomto roku odchovať vlastné kuriatka. smajlík

Prajem pekné chovateľské úspechy v tomto roku všetkým chovateľom. Štefan z Drietomy.

18.1.2012 16:27
milošditrich

XXX.XXX.23.230

yetti napsal(a):
Dovolil som si založiť toto nové vlakno, nakoľko je to plemeno, ktoré si určite zaslúži pozornosť. Chcel by som v tomto vlákne, aby skúsenejší chovatelia, a samozrejme nielen oni, priložili zopár postrehov či skúsenosti s chovom s touto nenápadnou zdr. hrabavou hydinou. Za Vaše postrehyˇvopred ďakujem. A určite nielen ja.... :-). Nikde sa nemožem napríklad dopátrať vzorníka tohto plemena. Prikladám aj foto, sice len ilustračné, ale myslím si že určite renomovaného chovateľa tohto plemena. Ešte raz ďakujem.

AHOJ a co tě ve vzorniků zajima ? smajlík vzorník drubeže mám .

18.1.2012 16:33
yetti

XXX.XXX.33.199

milošditrich napsal(a):
AHOJ a co tě ve vzorniků zajima ? smajlík vzorník drubeže mám .

konkretne standard tohto plemena s parametrami uzitkovosti.. napr... dakujem...:-)

18.1.2012 18:29
milošditrich

XXX.XXX.23.230

yetti napsal(a):
konkretne standard tohto plemena s parametrami uzitkovosti.. napr... dakujem...:-)

když tak mi pošli mejla a ja to okopiruju a pošlu ti to na mejla a dam semka : divokypotkan@seznam.cz

Přidejte reakci

Přidat smajlík