Najlepšie by bolo foto aby boli z toho múdrejší. Nejaká anomália v živočíšnej ríši je vždy v tolerancii. Možno je to prípad Vašej bažantice. U bažanta kolchidského sa stáva jav kedy z hormonálnej poruchy môže sliepka získať znaky kohúta ale nie je to preukázané u tak mladých zvierat ako je to Vaše. Po tejto metamorfoze je zviera neplodné. Malý náznak ostrohy môže byť a nemusí nič znamenať, je to niekdy aj u sliepok. Nepíšte či je klasicky zbarvená alebo mutačná.
wert
napsal(a):
Je to normalni slepice bažanta obecneho bez žadne abnormality
Sfarbenie je evidentne samičie ale u 6 mesačnej sliepky som takýto konár ešte nevidel. Choval som dlhé roky klasické lovecké kolchidy a tri sezony čisté červené bielokrídle mongoly ale toto som tam nikdy u sliepky, vlastne kurčaťa nevidel. Budete musieť sliepku otestovať s plánovaným nakúpeným kohútom. Odporúčam však ešte minimálne jednu sliepku.
lavacca
napsal(a):
Takovéhle ostruhy mají naše slepice (obyč. na snášku) běžně. Dle fotek to slípka bude, v téhle době už se mladí bažanti začínají trochu probarvovat na prsou. A většinou už mají i delší ocas. :)
Ocas by už měla pěkný (i když ne jako kohout), ale zatím jí ho zastřihujeme, jelikož ji občas bereme domů - aby tolik nelétala. Je to náš mazlíček.
V oblasti v ktorej žijem znášajú sliepky polných bažantov od mája do augusta. Čiže V.-VIII. Pred rokom som našiel sliepku s asi 5 dňovými kuriatkami v septembri -IX.. To či má vplyv prítomnosť kohúta alebo nie je individuálna záležitosť, ale všeobecne jaro a prísun biologicky hodnotnejšej bielkovinovej potravy aktivuje u volne žijúcich nedomestikovaných živočíchov rozmnožovacie orgány a riadia sa podla prirodzeného biorytmu. Je možné že sliepočka ak bude volne pustená na záhrade a bude počuť tokajúceho kohúta tak neodolá volaniu divočiny....