Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.2.2012 16:35
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den chtěl bych se zeptat na kohouta rousného zakrslého. Kohoutek byl venku a když začaly mrazy tak jsem jej schoval do chléva kde sice taky mrzlo ale alespoň tam tak nefoukalo ale kohoutovi nejspíše omrzl hřeben ty hroty má bílé i když jsem mu hřeben natíral vazelínou, chtěl bych se zeptat jestli je to opravdu omrzlé popřípadě co tet s tím mám dělat mám mu to něčím potírat?

15.2.2012 16:42
mysak

XXX.XXX.226.194

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den chtěl bych se zeptat na kohouta rousného zakrslého. Kohoutek byl venku a když začaly mrazy tak jsem jej schoval do chléva kde sice taky mrzlo ale alespoň tam tak nefoukalo ale kohoutovi nejspíše omrzl hřeben ty hroty má bílé i když jsem mu hřeben natíral vazelínou, chtěl bych se zeptat jestli je to opravdu omrzlé popřípadě co tet s tím mám dělat mám mu to něčím potírat?

Dobrý den
jo je to omrzlé, ted už to nezachráníte, ted už je tam zánět a nekroza, takže zuby po vyhojení zčernají, seschnou a odpadnou.
Při takových mrazech věřím, že i taková plemena s menšími hřebeny jako je rousná zakrslá letos omrzla. Můj minorák je na tom ještě hůř, tomu omrzly i laloky. A věřím tom,u že to bylo hned z kraje ty první dny, kdy začal foukat mrazivý vítr a slepice stály pod valníkem venku celý den a nešly se schovat. Neboť v noci jsou zabezpečené.
Kohout v takovémto stavu zpravidla nepojimá dokud se mu omrzliny neodhojí.

18.2.2012 19:23
mysak

XXX.XXX.46.80

Tak toto je odstrašující příklad, jak omrzne kohout při preventivním neošetření tukem. Kohout omrzl hned v prvním týdnu vpádu arktického větru. Původně byl hřeben rovný, laloky nezřasené dole zaoblené. Počítám s plemeníkem až tak v dubnu, jestli vůbec.

18.2.2012 19:25
mysak

XXX.XXX.46.80

ten samý jedinec před rokem v lednu.

20.2.2012 00:07
skodovak

XXX.XXX.63.249

Tak s tím odpadnutím jste mě přátelé nepotěšily,mám od podzimu nového rousného uplně přesného jako na první fotce,bohužel přesně i tak omzlého,druhý je méně ale je smajlík
Mazal jsem dělal seč mohl,ven moc nepouštěl a takto dopadl..to budou asi krasavci bez vršku kouhoutku smajlík

20.2.2012 10:27
dkup

XXX.XXX.111.163

mysak napsal(a):
Tak toto je odstrašující příklad, jak omrzne kohout při preventivním neošetření tukem. Kohout omrzl hned v prvním týdnu vpádu arktického větru. Původně byl hřeben rovný, laloky nezřasené dole zaoblené. Počítám s plemeníkem až tak v dubnu, jestli vůbec.

Juraji, stalo se mi něco podobného, jednomu rýnskému kohoutovi ošklivě omrzly laloky (kohouti byli odděleni od slepic v nezatepleném přístřešku, při -15 to bylo ještě dobré, ale pak značně přituhlo...). Měl celé laloky strašně oteklé, chudáka to bolelo, ani nežral (samozřejmě hned šli všichni do tepla). Teď už mu to splasklo, ale má na lalocích velké černé strupy. A včera jsem ho přistihla, jak pojímá slepice!!! Takže nezoufej, třeba ten tvůj taky bude mít už brzy chuť na sex!
Dana K.

20.2.2012 10:40
skodovak

XXX.XXX.63.249

Já tedy nevím,ale mě oba kohoutci pojímají také a jeden je na tom uplně stejně jako ten na první fotce+laloky :-) jen teda snad ani nechci vidět až mu to odpadá.. smajlík

20.2.2012 17:20
mysak

XXX.XXX.226.194

dkup napsal(a):
Juraji, stalo se mi něco podobného, jednomu rýnskému kohoutovi ošklivě omrzly laloky (kohouti byli odděleni od slepic v nezatepleném přístřešku, při -15 to bylo ještě dobré, ale pak značně přituhlo...). Měl celé laloky strašně oteklé, chudáka to bolelo, ani nežral (samozřejmě hned šli všichni do tepla). Teď už mu to splasklo, ale má na lalocích velké černé strupy. A včera jsem ho přistihla, jak pojímá slepice!!! Takže nezoufej, třeba ten tvůj taky bude mít už brzy chuť na sex!
Dana K.

Jj to oteče, no. Napadlo mě ještě použít a poradit mast z rakytníku, a je na spáleniny a jiné vady kůže.
Juraj Kafka

20.2.2012 17:21
mysak

XXX.XXX.226.194

dkup napsal(a):
Dana K.

Jj to oteče, no. Napadlo mě ještě použít a poradit mast z rakytníku, a je na spáleniny a jiné vady kůže.
Juraj Kafka

20.2.2012 18:32
ildika

XXX.XXX.1.30

Mohou odpadnuté části hřebene ještě dorůst?

20.2.2012 18:46
mysak

XXX.XXX.226.194

ildika napsal(a):
Mohou odpadnuté části hřebene ještě dorůst?

ne, proces je nevratný.

20.2.2012 23:06
ildika

XXX.XXX.1.30

Děkuji za odpověď. :-)
Mým kohoutům češek také letos omrzly hřebeny (konečky zubů) a okraje laloků. Teď se jim to začíná hojit, a pod omrzlou, zčernalou tkání, která odpadává, je vidět zachované zuby (i když jsou světlejší barvy). Ale pravděpodobně to omrznutí nebylo tak silné, vzhledem k tomu, že se celou dobu velmi aktivně pojímali. smajlík

7.3.2012 20:30
oskar222

XXX.XXX.93.3

Rád bych se zeptal na to, zda je kohout plodný, když má omrzlý hřeben nebo je to tak, že nemá určitou dobu chuť, ale s plodností to nemá nic co dočinění?

7.3.2012 20:59
list

XXX.XXX.181.50

Na plodnost to určitě nebude mít vliv. Ale kohout "nemusí mít náladu", ale mě omrzlej kohout vesele pojímásmajlík

7.3.2012 21:02
mysak

XXX.XXX.46.80

oskar222 napsal(a):
Rád bych se zeptal na to, zda je kohout plodný, když má omrzlý hřeben nebo je to tak, že nemá určitou dobu chuť, ale s plodností to nemá nic co dočinění?

no když tě bolí zuby tak taky moc neskáčeš (radostí) ne?:-)

7.3.2012 21:06
oskar222

XXX.XXX.93.3

no chut mit nebude, ale ta plodnost me zajima

7.3.2012 21:43
list

XXX.XXX.181.50

ale omrzlý hřeben vskutku s plodností nesouvisísmajlík Když tě bolí zub, tak taky nejsi neplodný, jen tam nebude ta chuť:-)

26.12.2012 22:38
hudos00781

XXX.XXX.146.114

ja nášmu kohútovi natieram hrebeň sádlom a poriadne hrubu vrstvu vždy večer ked su vonku mrazy a do rána nie je po nom ani stopy asi to všetko vsiakne ale aj tak mu potom trochu laloky aj hrebeň trošku sčernejú ale len trošku su to take ako pigmenotve škvrny potom mu to natriem hrubou vrstvou indulony (modra indulona) má hojivé účinky a všetko sa mu to zahojí ale to je len teraz kým su mrazy tak -5 až -10°C ale neviem či to bude stačiť keď prídu oveľa väčšie mrazy bol by som veľmi nerád pretože máme nádherného kohúta z nádherným hrebeňom

11.1.2017 23:17
Mamča

XXX.XXX.16.71

Zdravim!
Potrebuji radu na toto tema.
Staram se asi ctvrty den o dedovo slipky (bohuzel nas nahle opustil) a hned druhy den jsem si vsimla, ze kohout tak nejak postava, polehava, nezere a nevyleze z kurniku. Poradne jsem si ho prohledla a vsimli jsme si, ze ma silne omrzliny. Par dni pred tim tu byly velke mrazy, kurnik je zatepleny, mozna se mu to stalo predtim spis venku. Od te doby mažu sadlem napuchly lalok i hreben a pro jistotu i nohy. Ven stale nevychazi, ale kdyz mu dam zradlo doslova az pred zobak tak si sem tam zobne. Totez s vodou (to mu predtim pomazu laloky a podrzim je, aby se pokud mozno zas nenamacel). Proste kdyz mu pomuzu, tak si da, je videt, ze zizen uz mel a hlad asi uz celkem taky.
Nekde jsem cetla, ze neni od veci davat mu taky acylpyrin, ale jako naschval uz to nemuzu najit. Muzete poradit s davkovanim?
Pripadne dalsi rady, jak mu ulevit? Diky.

11.1.2017 23:28
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Mamča napsal(a):
Zdravim!
Potrebuji radu na toto tema.
Staram se asi ctvrty den o dedovo slipky (bohuzel nas nahle opustil) a hned druhy den jsem si vsimla, ze kohout tak nejak postava, polehava, nezere a nevyleze z kurniku. Poradne jsem si ho prohledla a vsimli jsme si, ze ma silne omrzliny. Par dni pred tim tu byly velke mrazy, kurnik je zatepleny, mozna se mu to stalo predtim spis venku. Od te doby mažu sadlem napuchly lalok i hreben a pro jistotu i nohy. Ven stale nevychazi, ale kdyz mu dam zradlo doslova az pred zobak tak si sem tam zobne. Totez s vodou (to mu predtim pomazu laloky a podrzim je, aby se pokud mozno zas nenamacel). Proste kdyz mu pomuzu, tak si da, je videt, ze zizen uz mel a hlad asi uz celkem taky.
Nekde jsem cetla, ze neni od veci davat mu taky acylpyrin, ale jako naschval uz to nemuzu najit. Muzete poradit s davkovanim?
Pripadne dalsi rady, jak mu ulevit? Diky.

Je to vlákno www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3036176/kohut-opuchnuty-hreben a hledejte příspěvky od bodlinky.

11.1.2017 23:34
Mamča

XXX.XXX.16.71

Dekuju!

12.1.2017 22:45
ladd

XXX.XXX.84.16

Petro, jestli ještě budete číst. Někdo dává do vody rostlinný olej. Kohouti si tak při pití laloky namastí. - To pro případ, kdyby jste u chovu vydržela.

14.1.2017 17:30
Pupča

XXX.XXX.54.33

Zdravím, chtěla bych se zeptat ohledně laloku kačera pižmovky...konec laloku se mi zdá divný, má trochu pozměněnou barvu, jakoby světlejší...zkusila jsem to vyfotit. Jedná se o omrzlinu? Dá se mu nějak pomoci?
Děkuji.

14.1.2017 17:37
peparazak

XXX.XXX.162.50

Kacet je v pohode, muzete mu bradavice namazat nejakym tukem ale namrzle je nema.

14.1.2017 17:46
Pupča

XXX.XXX.54.33

Uff :) super děkuji moc...já se právě o něj hodně bála...loni měl 100% oplozenost a potomstvo po něm bylo veliké, tak bych o něj nerada přišla.

Přidejte reakci

Přidat smajlík