Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.2.2012 14:27
rous

XXX.XXX.36.118

Dobrý den.Už vám snáší husy české? nebo i jiná plemena.

20.2.2012 19:59
krenzis

XXX.XXX.255.157

Mi ještě ne, ale vzhledem k mrazům které byly by to nebylo nic zvláštního. Doufám, že začnou co nejdříve nést.

20.2.2012 20:45
rous

XXX.XXX.36.118

nám dnes snesli češky první vejce,proto tá zvědavost.smajlík

21.2.2012 18:46
evzen

XXX.XXX.254.93

Dobrý večer, já už mám 5 vejec a jsem z Vysočiny:-)

21.2.2012 19:09
varšava

XXX.XXX.186.12

Dobry večer , mi už nesou 2 husičky landeske. Nachystala jsem přepravku, pěkně vystlanou slamou a představtesi . Ona slamu vytahla dala si ji vedle a sedla si tam asi ji to budu muset tak nechat když se ji to tak libi. Jedna husička ma 7 a druha 5 ,jedno to prvni zmrzlo. Doufam že pak zasednou a vysedi housatka. Chovam husy poprve a z každeho vajička mam obrovskou radost.

21.2.2012 19:25
evzen

XXX.XXX.254.93

Já už bedínku nedávám, pokaždé když jsem jí připravil hnízdo tak si stejně udělala vedle svoje :-)) , mám chovný pár 7 let a každý rok mají tak 11 housat, tak jsem zvědav kolik bude letos, už jim přece jen je nějaký ten pátek, ale mám je hrozně rád, nechají se pohladit a už je mám tak dlouho a nechtějí se mi měnit za mladší a na výstavách housata mají taky úspěch, každý rok máme čestnou cenu :-)

21.2.2012 20:43
rous

XXX.XXX.36.118

Tak to všem gratuluji,hlavně hodně pěkných odchovů,jinak v minulém roce mi snášela jedenáctiletá husička,bohužel mi ji zakousli psi.chtěl jsem si jí nechat jen ze zvědavostí,kolik roků je schopna se rozmnožovat.Máte někdo nějakou skušenost,ohledně plodnosti hus českých nebo jiných plemen děkuji.:-)

24.2.2012 21:26
matus111

XXX.XXX.21.81

rous napsal(a):
Tak to všem gratuluji,hlavně hodně pěkných odchovů,jinak v minulém roce mi snášela jedenáctiletá husička,bohužel mi ji zakousli psi.chtěl jsem si jí nechat jen ze zvědavostí,kolik roků je schopna se rozmnožovat.Máte někdo nějakou skušenost,ohledně plodnosti hus českých nebo jiných plemen děkuji.:-)

Husa v dobrých domácích podmínkach je schopna snášet i sedmnáct až dvacet let, dle toho kolik žije. Husa v dobrých domácích podmínkach se dožije dvaceti až dvacetipěti let. Vzhledem na sezónni a nízkou snůšku jsou schopny produkovat vejce téměř do neskorého "důchodu". Není to nijak zvláštni jev, u skoro všech divých ptáků je tomu tak , protože nesou jen sezónne a jen taký počet vajec, které jsou sami schopny vysedět. Takto pták nevysiluje svůj organismuz jako je toho u snáškových slepic které při nejlepším skončí v čtyřech letech. :-)

24.2.2012 21:36
rous

XXX.XXX.36.118

Děkuji,docela ste mě překvapilsmajlík stím věkem hus:-)

24.2.2012 22:04
mig21

XXX.XXX.213.55

Moje babička měla českou husu 26 let:-), dostala 2 když se vdávala a jednu měli na chov. Snášela do 23 let, poslední 3 roky už ne. Když umírala, asi týden měla prý položenou hlavu, všichni byli smutní, byla člen rodiny. Bydleli v Neratovicích na staré návsi, husy chodily na Labe ze všech domků. Když Labe zamrzlo u kraje a husy večer nevěděly jak domů, šla babička, zavolala svoji a ona led přeletěla a za ní ostatní husy. Mám české taky, husa přeletuje oplocení v chlévě a zatím ještě nenese i když jsem z Polabí a je tu poměrně teplo.

25.2.2012 09:34
varšava

XXX.XXX.186.12

Dobry den , chtěla jsem se zepta proč ta prvni husička ted nese co třeti den ? je to normalni nebo už přestava. ma jich 7. take prosim mi poradte jak ji mam naučit nest jinde jedna nese do bedinky a druha hned vedle na zem a ony přece nemaji byt pří sobě. Mam obětovat 1. vajičko a dat ji ho do bedinky? Když nechce bedinku tak na zem ale jinde? Mam husy prvni rok tak jsem z toho nervozni , ale jak všichni o husičkach pišete je to nadhera.

25.2.2012 09:38
varšava

XXX.XXX.186.12

Prosim myslite že to všechno plati i o husach landeskych?

25.2.2012 10:12
matus111

XXX.XXX.229.117

varšava napsal(a):
Prosim myslite že to všechno plati i o husach landeskych?

Ted nevím co myslíte zda li ten věk a snůšku nebo to jak sedí na vejcích ?! U landeských je te se snůškou rovnaké a téže se dožívají takového věku. Co se týče se sezením na vejcích na tom jsou hůř, protože byly natolik prošlechťovány a jejich pud kvokavosti je velice slabý, málokterá si zasedne a když už sedí tak je taky malá šance že se vylíhnu protože "sedět nestačí", tyto husi nevědí že vejce se musí taky ochladit aby se změnšil objem vzduchové komůrky a nabral se do ní nový vzduch, nevědí že by se měli počas sezení pravidelně koupat aby vejce taky vlhčili a někdy vůbec nevědí že je mají taky otáčet. Vejce se musí dát do líhně. :-)

25.2.2012 23:22
mig21

XXX.XXX.213.55

matus111 napsal(a):
Ted nevím co myslíte zda li ten věk a snůšku nebo to jak sedí na vejcích ?! U landeských je te se snůškou rovnaké a téže se dožívají takového věku. Co se týče se sezením na vejcích na tom jsou hůř, protože byly natolik prošlechťovány a jejich pud kvokavosti je velice slabý, málokterá si zasedne a když už sedí tak je taky malá šance že se vylíhnu protože "sedět nestačí", tyto husi nevědí že vejce se musí taky ochladit aby se změnšil objem vzduchové komůrky a nabral se do ní nový vzduch, nevědí že by se měli počas sezení pravidelně koupat aby vejce taky vlhčili a někdy vůbec nevědí že je mají taky otáčet. Vejce se musí dát do líhně. :-)

Mylím, že je to nesmysl, buď sedí nebo ne, to jo. Ale že by neobracelasmajlík,to je podle mě pudové, chladí se, když se jde nažrat a napít, taky mi husí vejce jednou vyseděla pižmovka, ta se vůbec nekoupala, každý den jsem ji vyhodila, ona se vykadila (žrádlo a vodu měla u hnízda, takže venku ani nežrala) byla viditelně naštvaná, že ji vyhazuju a okamžitě se jak na gumě vracela na hnízdo. Housata se normálně vylíhla, zas bych to koupání tak nepřeceňovala. Husa, se jedna koupala možná tak jednou, druhá vůbec. Jestli se nic nevylíhlo, bude to asi něčím jiným, třeba oplozenost,příbuzenská plemenitba, zachladnutí, nebo kdo ví.

Přidejte reakci

Přidat smajlík