Dobrý den všem, chci se jen zeptat zda u nás už tyto vlašky někdo chová, popřípadě je viděl někde na zahraniční výstavě, nebo nemá kontakt na chovatele-prostě najakou informaci o tomto barevném rázu. Ještě přidávám originální název z němčiny ,,Italiener perlgrau orangefarbig''
Na těchto stránkách se občas objevují netipické barevné rázy a u nás málo známé chované druhy.
http://www.deine-tierwelt.de/kleinanzeigen/huehner-c89366/
frikmon
napsal(a):
Dobrý den všem, chci se jen zeptat zda u nás už tyto vlašky někdo chová, popřípadě je viděl někde na zahraniční výstavě, nebo nemá kontakt na chovatele-prostě najakou informaci o tomto barevném rázu. Ještě přidávám originální název z němčiny ,,Italiener perlgrau orangefarbig''
Nema to bit ,,Italiener perlgrau orangehalsig ''?,lebo len takyto nazov som nasiel v katalogu Lipsko i Hannover.
Dobrý den, perlgrau je určitě pelově šedá!!! Perlově modrá se nepoužívá jelikož modrá kresba je jiná a to už od základu-způsob dědění na potomky. Jinak co se týče přídavného jména používají se běžně obě i orangenfarbig i orangenhalsig a není mi známo že by byly dva typy. Taky jsem našel že se u sousedů jmenuje jenom,, Italiener perlgrau-orange'' a už se nerozlišuje oranžovokrká nebo oranžovo zbarvená.
Ještě přidávám video tentokrát stejná vlaška ale s růžicovým hřebenem.
http://www.youtube.com/watch?v=wTVrOsB-HOs
Tak nevím kde jste toto četl, ale klub málo chovaných rázů má orange halsig a perlgrau orangehalsig. A klub zdrobnělých rázů vlašek uvádí orangefarbig a perlgrau orangefarbig. A vím to ,protože na speciálky obou klubů pravidelně jezdím a osobně se s některými chovateli těchto rázů znám, ale nechovám je . Chovám jiné málo chované rázy. Jirka
Ano máte pravdu to víte dobře ale nezaměňujme pojmy s dojmy. Orangen halsig neboli u nás oranžovokrká existuje ale taky existuje orangenfarbig-oranžově zbarvená. To jsou dva podobné běžne známé barevné rázy a obě jsou uznané i v našem vzorníku plemen. Ale tady se řešilo jestli je v zahraničí právě perlově šedá jenom oranžovokrká-orangenhalsig nebo jen oranžově zbarvená-orangenfarbig nebo jestli jsou obě. Vždy se ale jedná o podstatné slovo Perlgaru a přídavné orange halsig/farbig a to jsem psal. Mimochodem předpokládám že vlaška pelověšedá ať už oranžově zbarvená nebo oranžovokrká pochází z právě vámi zmíněné ,,obyčejné'' vlašky oranžovokrké nebo oranžově zbarvené kdy je základní černá barva redukováná na perlově modrou. Ale mohu se mýlit a taky mohla vzniknout křížením jedné z těchto,,obyčejných'' vlašek z vlaškou čistě perlově šedou která v zahraničí je.
http://leghornclubaustralia.webs.com/apps/photos/photo?photoid=110525127
tu som našiel tiež niečo a spomína sa tu farba izabelová....je tam rozdiel alebo sú to rovnaké farby?
Dobrý večer, u této vlašky jde o stejnou barvu, je to akorát anglické označení. Ale pozor i jiných plemen jako např. rousná zakrslá je izabelové zbarvení jiné ale podobné a stejně tak se může splést s barvou porcelánovou. U těchto barevný rázů se už opravdu liší jen trochu jiná kresba celého těla nebo jen nějaké tělesné partie nebo dokonce jen kresba jednotlivých per.
frikmon
napsal(a):
Dobrý večer, u této vlašky jde o stejnou barvu, je to akorát anglické označení. Ale pozor i jiných plemen jako např. rousná zakrslá je izabelové zbarvení jiné ale podobné a stejně tak se může splést s barvou porcelánovou. U těchto barevný rázů se už opravdu liší jen trochu jiná kresba celého těla nebo jen nějaké tělesné partie nebo dokonce jen kresba jednotlivých per.
ďakujem...a chová tieto skvosty niekto v ČR alebo SR? alebo sa dajú kúpiť iba na nejakej medzinárodnej výstave?
vlas
napsal(a):
Tak nevím kde jste toto četl, ale klub málo chovaných rázů má orange halsig a perlgrau orangehalsig. A klub zdrobnělých rázů vlašek uvádí orangefarbig a perlgrau orangefarbig. A vím to ,protože na speciálky obou klubů pravidelně jezdím a osobně se s některými chovateli těchto rázů znám, ale nechovám je . Chovám jiné málo chované rázy. Jirka
Jaké rázy chováte? Mám objednaná vejce z Německa žluté (ty se vidí i tady) a zlaté bíle lemované, k těm asi budu těžko shánět kohouta, tedy pokud ta vejce vůbec dojdou a vylíhnou se.
Kontakt na nemeckych chovatelov Mauersberger Alfred Hauptstr. 136 09387 Leukersdorf tel. 0371-3343575 Rothe Steffen Mildenauer str. 60 09471 Konigswalde tel. 0171-5268033 Neubert Enrico Weststr.54 09221 Neukirchen tel. 0371-2622182 Wirsching Martin Am Lerchenberg 7 97509 Stammheim Wagner Siegmund Grillenberger Weg 14 06526 Sangerhausen tel. 034775-80014 Preis Rene Buhl 11 35043 Marburg tel. 06421-15999
mig21
napsal(a):
Jaké rázy chováte? Mám objednaná vejce z Německa žluté (ty se vidí i tady) a zlaté bíle lemované, k těm asi budu těžko shánět kohouta, tedy pokud ta vejce vůbec dojdou a vylíhnou se.
prosím Vás nemáte fotky tých zlatých bielo lemovaných? moj mail je rockymu@centrum.sk ak by ste nejaké mali, ďakujem
vlas
napsal(a):
Mám doma velké, hlavně koroptví a červené po 5 kmenech, dále kmen žlutých, bílých černě kolumbijských a na hraní zlaté černě a bíle lemované. A zdrobnělé, 5kmenů oranžově zbarvených, 3kmeny žlutých a 3 kmeny červených. Celkem asi 80 slepic a 30 kohoutů vlašek. Jirka.
zdravim,vy nemáte nejaké foto hlavne tie zlaté čierne a bielo lemovane? rockymu@centrum.sk
diiky
jó a ještě odkaz
http://www.vhgw.de/index.php?option=com_content&view=article&id=97:sv-zur-erhaltung-der-zucht-der-italiener-seltener-farbenschlaege&catid=35:mitgliedsvereine-des-vhgw&Itemid=57/
jděte dolů, tam jsou obrázky málo chovaných rázů
cruyff
napsal(a):
prosím Vás nemáte fotky tých zlatých bielo lemovaných? moj mail je rockymu@centrum.sk ak by ste nejaké mali, ďakujem
1,0
Oranžově zbarvené vlašky (a oranžovokrké a stříbrné) jsem choval před lety. Ještě jako dítě.
Babička přinesla vajíčka o prázdninách od sousedky z druhého konce vsi, kvočnu nesla v podpaží.
Nasadili jsme skoro všechna vejce a vylíhly se nám právě stříbrné, oranžovokrké a oranžové vlašky.
Pěkně čisté, žádné barevné přechody mezi nimi. To jsem tenkrát ani nevěděl, co to máme za poklady.
Chtěli jsme "jen" bílá vajíčka na Velikonoce. Od té doby jsem bílá vejce nasazoval každý rok.
Povedlo se mi vyšlechtit dva úžasné barevné rázy. Jeden byl hodně podobný Popelavě šedému rázu
a druhý byl Popelavě černý, oba velmi skvostné. I proto, že se mi vylíhly tři slepičky od každého rázu
a byly jedna jako druhá. Chtěl jsem tenkrát tyto nové linie udržet, ale nejdřív k nám vtrhla liška a poté jsem
se odstěhoval. Nyní jsem ale zpět a tyto vlašky zcela jistě chci chovat. A když něco člověk hodně chce,
tak se to musí stát, no ne? :)
honzapm
napsal(a):
Oranžově zbarvené vlašky (a oranžovokrké a stříbrné) jsem choval před lety. Ještě jako dítě.
Babička přinesla vajíčka o prázdninách od sousedky z druhého konce vsi, kvočnu nesla v podpaží.
Nasadili jsme skoro všechna vejce a vylíhly se nám právě stříbrné, oranžovokrké a oranžové vlašky.
Pěkně čisté, žádné barevné přechody mezi nimi. To jsem tenkrát ani nevěděl, co to máme za poklady.
Chtěli jsme "jen" bílá vajíčka na Velikonoce. Od té doby jsem bílá vejce nasazoval každý rok.
Povedlo se mi vyšlechtit dva úžasné barevné rázy. Jeden byl hodně podobný Popelavě šedému rázu
a druhý byl Popelavě černý, oba velmi skvostné. I proto, že se mi vylíhly tři slepičky od každého rázu
a byly jedna jako druhá. Chtěl jsem tenkrát tyto nové linie udržet, ale nejdřív k nám vtrhla liška a poté jsem
se odstěhoval. Nyní jsem ale zpět a tyto vlašky zcela jistě chci chovat. A když něco člověk hodně chce,
tak se to musí stát, no ne? :)
Příteli vy jste nevyšlechtil,ale provedl jste tzv.křížení převodové(zušlechťovací,přetvářecí) nazývá se taky zatlačovacím nebo vyhlazovacím neboť staré znaky barvy jste nahradil novými.Když barvu dědičně neustálite dojde v dalších generacích k vyštěpování...
Vyšlechtění je ustálenost,neberte to zle to jen na upřesnění
dovolím si vám predstaviť moje vlašky perlovošedé oranžovo sfarbené, alebo izabelové
A toto moje izabelové. Jirko /vlas/ kúpim kohútov červených a žltých. A aj sliepky svetlé s kolumbijskou kresbou. Aspoň 1:2 - 10. Nedá sa?