Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.2.2012 16:06
st.toman

XXX.XXX.32.219

Zdravím. Mám problém, teda vlastně můj páv. Včera večer zalez do maštale, kde spí jen když je mráz, vítr a nebo prší, jináč spí na stromě. Dneska se mu nechtělo ven a když jsem ho vyhnal, tak je nějakej smutnej,, přikrčenej a ani se nehnal moc do oblíbeného krmení. Nemám žádné velké zkušenosti, jak jsou pávi hajsaví na nemoce. Pávice je v pořádku, teda zatím a slepice taky. Může mít páv nemoci jako krůta?Dáváte nějaké léky preventivně? Prosím tímto o radu. Díky St. Toman
smajlík

26.2.2012 16:16
joginger

XXX.XXX.127.37

Někde jsem kdysi četla, že může mít tipec, ale jestli je pak i smutný to nevímsmajlík, ale to jste asi kontroloval, že ?

26.2.2012 19:04
ovecka

XXX.XXX.31.130

Jako první určitě odčervit. Zvláště pokud už chováte na stejném prostoru pávi delší dobu, dochází k promoření prostoru a odčervení hrozí více než v prvních letech. Poptejte veta, já bych dala Helmigal tablety podle váhy po dobu dní a po 14 dnech zopakovat. dana

26.2.2012 19:12
mysak

XXX.XXX.46.80

Stando, já měl něco podobnýho, náš páv po jednou začal chodit zpomaleně, postával a prostě bylo na něm vidět, že je smutný. Pak zmizel bůh ví kam. To jsem byl ještě školák. Přičítám vinu, že ho někdo přiotrávil a nebo bacil něčím, protože znal celou ves. Jenže tímhle jsem Ti neporadil. Moh něco sežrat.
JK.

26.2.2012 20:05
st.toman

XXX.XXX.32.219

Díky za informace. Hned ráno dám chemisole na odčervení. Taky jsem si to myslel, ale je mi divný, že ostatní slepice i holubi a i pávice jsou v pohodě. Teda zatím žádné příznaky. Myslel jsem, jestli taky mají pávi histomonózu, jako krůty. S.T.smajlík

26.2.2012 20:09
slajfo

XXX.XXX.185.2

Páv môže trpieť aj kokcidiózou, bolo by dobré skontrolovať trus. Ale ako tu už bolo napísané je dosť možné, že ho treba odčerviť.
Andrej.

26.2.2012 20:55
kamis

XXX.XXX.62.41

Zdravim, co páv ? Jestli to přišlo náhle tak koukněte jaký jsou pod ním hovínka, jestli z něj jde žluto bílo zelená srajra tak rychle zkusit METROSOLE, je to nějaká forma histomoniásy ( páv je příbuznej krůtám ), mě se to u mladých pávů objevilo několikrát, zvláště tak měsíc po přestěhování k novému majiteli, a odčervit, kokcidiosa teď zpravidla neútočí i když kdo ví....
Držim palce !
PS: ještě líp to působilo když jsem k metrosolu přimíchal nějaký anibiotika, sice se to nemá ale tenhle smrťák mi už pár pávů zachránil.
E.M.

28.2.2012 00:39
zbosace

XXX.XXX.111.229

Neviem či bude schopný dostať do seba potrebné mn. účinnej látky, vzhladom na ten prihrbený postoj. Viem si ho predstaviť. Ja by som podal niekolko dní po sebe pol tb. Entizolu priamo do zobáka a zakápnuť vodou. Skontroloval ste určite aj trus. Ak by tam bol náznak krve, podal by som aj nariedené malé mn. vit.K.

28.2.2012 07:00
st.toman

XXX.XXX.32.219

Zdravím. Přátelé děkuji za rady a snahu pomoci. Včera jsem mu dal ráno půl tablety entizolu a večer další půlku. To samé chci udělat dneska a ještě asi tři dny. Jeden kamarád veterinář říkal čtvrt tablety a drubý zase celou, tak jsem to udělal na půl. Snad to bude dobře. Netušil jsem, ale jak se dokáže bránit a řvát. Jak to dopadne rád se podělím o zkušenost. Díky zdraví St. Toman
:-) :-) :-)

28.2.2012 07:02
lydie

XXX.XXX.70.117

st.toman napsal(a):
Díky za informace. Hned ráno dám chemisole na odčervení. Taky jsem si to myslel, ale je mi divný, že ostatní slepice i holubi a i pávice jsou v pohodě. Teda zatím žádné příznaky. Myslel jsem, jestli taky mají pávi histomonózu, jako krůty. S.T.smajlík

Mají, http://cs.wikipedia.org/wiki/Histomon%C3%B3za_kr%C5%AFt

Loni podobný problém řešila sousedka, od té doby ošetřuje už malá pávata léky proti černohlavosti (histomonoze)

http://www.trewit.cz/web/cz/clanky.soucasne-moznosti-prevence-histomonozy-krut

28.2.2012 07:06
lydie

XXX.XXX.70.117

Páv patří totiž společně s krůtami do čeledě bažantovitých - proto ta černohlavost :-)

28.2.2012 07:47
pajda1

XXX.XXX.12.143

Bráněj se hnusně a řvou taky a pozor na prsty...já teď odčervuji, nějaký hnusák mi zastřelil jednu mladou pávičku a vet našel při pitvě parazity, kteří se prý u ostatní drůbeže nevyskytují, nebo jeb zřídka, takže pávům kapu jakousi šílenost do vody. Jenom to volně chované hejno zavřít byla práce pro vraha...

28.2.2012 21:06
kamis

XXX.XXX.62.41

Zdravim, jak to vypadá ? Jestli je to histomoniáza jak myslíme, tak do dvou dnů po entizolu by mělo nastat zlepšení a měl by začít žrát a výrazně ožít. E.M.

29.2.2012 07:05
st.toman

XXX.XXX.32.219

Zdravím. Tak jsem byl teď u páva a musím říci, že mě mile překvalil. Seděl už normálně na bidle a ani jsem ho nemohl chytit. Dostal zase půlku entizolu. Ještě večer dostane půlku a už ho pustím ven. Do vody jsem dal chemisole 1 ml na litr vody. Doufám, že jsem to zvládl, teda né já, ale ten páv. Díky ještě jednou za pomoc a rady . Zdravím St. Toman

29.2.2012 18:12
dorm

XXX.XXX.64.242

Zdravím,tak teď přesně jsem byl u pana Petrovického a to samé u páva.Postup byl stejný jako u Vás Stanislave,půlku entizolu a zavřeli jsme ho do voliéry..svěšená křídla,pootevřený zobák, urousaný ocas,flegmatický jinak by se nám ho nepodařilo odchytit....tak se uvidí ráno jak na tom frajer budesmajlík

1.3.2012 19:06
st.toman

XXX.XXX.32.219

dorm napsal(a):
Zdravím,tak teď přesně jsem byl u pana Petrovického a to samé u páva.Postup byl stejný jako u Vás Stanislave,půlku entizolu a zavřeli jsme ho do voliéry..svěšená křídla,pootevřený zobák, urousaný ocas,flegmatický jinak by se nám ho nepodařilo odchytit....tak se uvidí ráno jak na tom frajer budesmajlík

Zdravím. Tak snad je páv OK. Dneska se už zase stavěl a lítal po střechách a šel spát s pávicí na ořešák. Dostal celkem po půl tabletách tři tablety entizolu a do vody chemisole 1 ml na litr vody. Zdravím a děkuji ještě jednou. St. Toman

Přidejte reakci

Přidat smajlík