Začátečník - krmná směs

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.2.2012 21:20
petája

XXX.XXX.96.2

Dobrý večer,
přestěhovali jsme se za Prahu a budeme si pořizovat, teď na jaro, pět slepiček, chceme je mít jen na vajíčka, takže hybridy. S chovem nemám žádné zkušenosti, prostudovala jsem toto forum, ale přesto jsem, Vás tady zkušené chovatelé, chtěla poprosit o radu.
Jakou krmnou směs jim mám pořídit, kdy nejlépe a jak velkou krmnou dávku jim mám dávat (na slepici/na den), zda je lepší jim dávat směs ráno, či večer, počítám také s tím, že je budeme krmit zbytky z kuchyně ....a ještě dotaz, co nedávat slepcím vůbec (zde jsem vyčetla, že asi žito). Mám jim do jídla přidávat také vitaminy a jaké?
Chápu, že se zde tyto dotazy opakují, ale opravdu jsem to zde podrobněji nevyčetla...máme hodně rádi zvířata, takže už teď je jasné, že těchto pět slepiček v polívce neskončí...kurník už máme postavený, a co bedýnka s pískem k popelení? Z dětství si pamatuju, že babička nic takového pro slepice neměla a slepice se popelily v suché hlíně ve výběhu...přesto, stačí jim dát do bedýnky obyčejný písek?
Děkujeme za odpovědi :-)...............Petra.

1.3.2012 11:41
milan.g

XXX.XXX.200.117

rano 55g obilneho srotu, vecer 60g celej psenice na kus. K tomu v lete zelene krmenie, v zime 20g zemiakov na kus. Treba im dat grit na podporu travenia a ziskavanie vapniku (da sa kupit v predajniach), zaistit celodenne cerstvu vodu a do srotu pridavat vitamin pre nosnice - napr nutrimix. Ak k tomu pridate trochu zvysku z kuchyne, niest vam budu.

Renataaa

1.3.2012 17:16
Renataaa

XXX.XXX.105.225

Dobrý den,
to jste na tom podobně jako já....taky 5 slepiček na vajíčka. Dneska jsem se byla kouknout co nabízí Kavapo....když sem dojel měl už jen 7 slepiček....musí se to objednat předem aby jsem si mohla vybrat barvy. Taky jsem chtěla zkusit 3 kachny mulardy, ty budou od dubna. Jinak moc pěkně a pro začátečníky je vše o krmení napsáno tady : http://www.centrumkrmiv.cz/post/jak-krmit-nosnice-8/ :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík