Dobry den,poradi nekdo ,jak dlouho mohu mit krepelky na vajicka?mam 3 slepicky a kohouta,a v kvetnu loni jsou koupene,zacali snaset-a kazdy den byli vajicka,pak v zime jsem je mela v kralikarne v kurniku,coz samozrejme prestali snaset zimou.ale uz 3 mesice mam je v kuchyni ve velke kleci a nic.Mozna jsou uz vynesene a je cas poridit mlade?Ja jeste doufala,ze budou vajicka a vylihneme svoje kuratka.krmene ganulemy pro nosnice.Dostavaji i salat,kt.maji radi pry-snedi ho vzdy.Dekuji za rady.
Museli by ste ich naštartovať kvalitnou smeskou, najlepšie brojlerovou plus do vody AD3 ale hlavne E vit. Všeobecne sa udáva že nesú dovtedy dokial nezačnú prchnuť, čo môže spôsobiť velký teplotný šok, vo Vašom prípade prenos zvonka do kuchyne. Oni nesú aj po výmene peria ale menej a večšie vajcia, samozrejme treba plnohodnotné krmivo.
zbosace
napsal(a):
Museli by ste ich naštartovať kvalitnou smeskou, najlepšie brojlerovou plus do vody AD3 ale hlavne E vit. Všeobecne sa udáva že nesú dovtedy dokial nezačnú prchnuť, čo môže spôsobiť velký teplotný šok, vo Vašom prípade prenos zvonka do kuchyne. Oni nesú aj po výmene peria ale menej a večšie vajcia, samozrejme treba plnohodnotné krmivo.
"Dokial nezačnú prchnuť" ? to znamena co,že začinají přepeřovat ? to jsem ještě neslyšel , tak abych byl chytřejší ,když pojedu za kámošema na Slovensko . V žádnem případě to není ironická poznámka .Prostě nevím !
tono
napsal(a):
"Dokial nezačnú prchnuť" ? to znamena co,že začinají přepeřovat ? to jsem ještě neslyšel , tak abych byl chytřejší ,když pojedu za kámošema na Slovensko . V žádnem případě to není ironická poznámka .Prostě nevím !
Ano. dobre ste to pochopil. Prepeličky a aj iná hydina v období výmeny peria, prchnutia, preperovania utlmujú činnosť pohlavných žliaz pretože organizmus by to jednoducho nezvládol. Toto sa deje prirodzenou cestou po ,, zodratí,, peria , vsyčerpaním po produkcii vajec alebo zmenou klimatických podmienok. Prepeličky si svoje perie držia velmi dlho vzhladom na činnosť ich pohlavných orgánov. Niektoré sú v jednom perí i 10 mesiacov ba i viac. Preto je dosť problematické ak sa Vám raz ošklbú, potom nové perie dorastá len sporadicky alebo vôbec. Po uplynutí 10 až 12 mesiaca začína výmena peria čo je vo velkochovoch neekonomické a vzhladom na rýchlosť reprodukcie je už dávno nachystaná nová generácia sliepočiek. Vynesené a rozprchnuté sa ešte dajú zhodnotiť v kuchyni.
zbosace
napsal(a):
zdravím..ja som si kupil prepelicky pred dvomi mesiacmi mali vtedy asi 4-5 tyzdnov, chovatel co mi ich predal vravel ze sa zacnu znasat zhruba o tyzden a pol a zacalo to az o mesiac a aj tak zo styroch sa mi nesie len jedna kazdy den a ostatne stale nic..mam ich vonku v chladku v klietke s rozmermi cca 120x50x80 krmim ich zmesou pre nosnice. Podla vas ta brojlerova je lepsia a preco? Niekde som cital ze ich treba nasvietit aby sa rozniesli..teda mat ich niekde vnutri a svietit na ne lampou ci co. Dakujem
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zde na Fauně je o nich článek-v sekci "články",jak jsem se dočetla,tak v prvé řadě křepelky,aby dobře nesly a dobře prospívaly na zdraví,potřebují minimálně 20-22 stupňů po celý rok-tedy teplo.Jinak jejich snáška je kolísavá a od podzimku pak přestanou snášet.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Zde na Fauně je o nich článek-v sekci "články",jak jsem se dočetla,tak v prvé řadě křepelky,aby dobře nesly a dobře prospívaly na zdraví,potřebují minimálně 20-22 stupňů po celý rok-tedy teplo.Jinak jejich snáška je kolísavá a od podzimku pak přestanou snášet.
to viem, ale teraz je ta teplota idealna takze fakt nerozumiem preco stale nenesu
Ja je mam ve velkem kralici kleci,2 a nesou kazdy den 2 vejce.Jsou venku,ale v lete to ideal,jakmile se zacne ochlazovat-prestanou snaset,to uz vim,psala jsem,kdyz zacinala tohle tema,a zjistila jsem take,ze krepelky nesou dele,nez rok,jak mi bylo receno chovatelem,nenesou kkdyz se preperuji,a to muze byt 2 mesice,pak nesou,kdyz maji podminky,a to nad 18 st.stale.to svetlo myslim take moc dulezite,a to zda se se da docist vsude.