Mandarínky jak na ně?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.4.2012 09:27
arlen

XXX.XXX.142.1

Zdravím přátelé tak jsem se dočkal mandarínky zasedly taťka poctivě hlídá.Je to poprvé co je mám takže se chci poradit zda po vylíhnutí necháváte kačenku s mladýma v hejnu nebo je lepší je oddělit?Mám společnost 1,1 zakrslá,1,1karolínka a již zmíněné mandarínky.Jezírka mám 2 a vodní plochy tak10 m2.Díky za rady Jardasmajlíksmajlík

18.4.2012 09:31
arlen

XXX.XXX.142.1

19.4.2012 17:50
arlen

XXX.XXX.142.1

Tak co nikdo neví????????????????????????

19.4.2012 20:56
nikola1985

XXX.XXX.183.6

máte to pro ně pěkný,jak to máte zajištěný proti kunám,jinak pokud máte možnost tak pár s mladýma dejte zvlášt nic stím nezkazíte,kachničce ušetrříte starosti s hlídáním mladých bude mít víc klidu,foto:-)

20.4.2012 09:01
arlen

XXX.XXX.142.1

Díky za radu udělám to tak. Jinak se chystám namontovat el.ohradník.zatím musí stačit 6 opravdu nasranejch psů.:-):-):-)

20.4.2012 10:59
palo sk

XXX.XXX.73.18

Dobrý deň,Môžete ich nechať spolu ALE len keď bude pekné počasie a hlavne teplo v noci.Ja keď som ich nechával spolu vonku na jazierku,tak ak mala kačica viac mladých ako 5,tak som potom nachádzal malé mrtvolky.U nás ako na potvoru okolo polovice mája /květen/ sa ochladí a prší.No a v noci nevlezú všetky kačiatka pod kačicu zohriať sa a ona ich začne vodiť hneď ako sa rozvidnieva.
Teda posledné roky mám bedňu cca 50 x 120cm.Vo vnútri je výhrevna 100W žiarovka,ktorá hreje hlavne v noci a keď je zima aj cez deň.V bedni na prednej strane mám padacie dvierka a pletivovú ohrádku 100 x 250cm - trávička,voda krmivo.Po 2-3 týždňoch idú na jazierko.Ak spravíte niečo podobné určite urobíte dobre.
S pozdravom Palo.

20.4.2012 19:51
nikola1985

XXX.XXX.183.6

tak z hlídačů jde fakt strach,no v dnešní době jsou potřeba a to nejenom kvůli kunám,já taky přemýšlým nad el. ohradníkem který bych zapínal na noc,právě kuny mně připravili o dost ptáků v současné době již kačenky nemám,pouze labutě.Nevím jak máte velké oka u oplocení pokud velké dejte do spodní části jemnější aby kačenky neprolezly skrz a něco je nečaplo smajlík / upozornuji že mladé kačenky jsou neskuteční rychlíci a jen tak snadno je nechytíte/ třeba ty hlídači oni by za to sice nemohli ale byla by to škoda, pokud je budete kupírovat já to dělal první den po vylíhnutí kvůli srážlivosi krve, zastříknout desinfekcí a pak at jdou s mámou na vodu,je to nádherný je pozorovat,jak radí přítel ze slovenska hlídejte kde bude matka s mladýma nocovat ,nějaký přístřešek jak radí třeba se slámou by byl ideální at se daří smajlík Karel Liberecko

20.4.2012 20:36
anmi

XXX.XXX.224.40

Zdravim .. chcel by som sa spytat ked chovate 3 druhy kacic v jednej ohrade ci sa nahodou medzi sebou nekrizia dik za odpoved

Přidejte reakci

Přidat smajlík