Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.4.2012 10:40
anmi

XXX.XXX.224.47

Dobry den prosim vas o pomoc takto vypadane perie ma sliepka bazanta diamantoveho a neviem kvoli comu prosim o rady vopred dakujem

Neregistrovaný uživatel

22.4.2012 11:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.193

Pri pohľade na foto som videl mechanicky poškodené pierka. Je možné, že sa kurička vyplašila a niekde si to odrela. Nepíšete ako sa správa, či je smutná alebo ... . Chovám bažanty aj diamantové a viem, že sú veľmi plaché, niekedy stačí, keď prídem oblečený inak ako chodím bežne a už je problém. Tak sa splašia, že sú schopné sa na pletive doodierať až až. Ak kurička prijíma potravu a nie je utiahnutá, nemusí byť chorá. S pozdravom Š. Valek

22.4.2012 12:22
anmi

XXX.XXX.224.40

co sa tyka spravania je v poriadku , prijima potravu a aj znasa vajicka

22.4.2012 20:47
zbosace

XXX.XXX.111.61

Mne sa zdá že sú tam aj ranky v mieste folikulov, takže asi sa jedná o počiatok kanibalizmu v miernej forme. Pozrite či sa vo voliere nachádza pravdepodobne chýbajúce perie alebo či tam perie vôbec nejaké je. Vinník môže byť iná sliepka či kohút. Pomôžu okuliare proti ožeru ktoré sa dajú zakúpiť aj v Nitre na burze u predajcu chovatelskej a záhradkarskej sieťoviny.

22.4.2012 21:26
dorm

XXX.XXX.64.242

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pri pohľade na foto som videl mechanicky poškodené pierka. Je možné, že sa kurička vyplašila a niekde si to odrela. Nepíšete ako sa správa, či je smutná alebo ... . Chovám bažanty aj diamantové a viem, že sú veľmi plaché, niekedy stačí, keď prídem oblečený inak ako chodím bežne a už je problém. Tak sa splašia, že sú schopné sa na pletive doodierať až až. Ak kurička prijíma potravu a nie je utiahnutá, nemusí byť chorá. S pozdravom Š. Valek

chtěl jsem se zeptat..Je pravda že když líhnete třeba bažanta diamantového,nebo jiný druh bažantů s kuřaty a máte je pak ve stejné odchovně,že jsou klidnější a navyklá na člověka??Samozřejmě mám na mysli plemeno slepic stejného vzrůstu,jako bažanti(lehké,nebo zdr.plemeno)protože ve stáří 1 měsíce jsou kuřata slepic pěkně žravé a bažanty by neměli šanci se s velkým plemenem dostat ke krmení! Už jsem několikrát slyšel,že se to tak dělá pro zklidnění plachosti bažantů pro jejich další volierový odchov..Jinak podle foto se přikláním k mechanickému vytrhnutí,kůže není nijak zarudlá,aby to byla nemoc,nebo napadení ostatními

Neregistrovaný uživatel

22.4.2012 21:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.193

dorm napsal(a):
chtěl jsem se zeptat..Je pravda že když líhnete třeba bažanta diamantového,nebo jiný druh bažantů s kuřaty a máte je pak ve stejné odchovně,že jsou klidnější a navyklá na člověka??Samozřejmě mám na mysli plemeno slepic stejného vzrůstu,jako bažanti(lehké,nebo zdr.plemeno)protože ve stáří 1 měsíce jsou kuřata slepic pěkně žravé a bažanty by neměli šanci se s velkým plemenem dostat ke krmení! Už jsem několikrát slyšel,že se to tak dělá pro zklidnění plachosti bažantů pro jejich další volierový odchov..Jinak podle foto se přikláním k mechanickému vytrhnutí,kůže není nijak zarudlá,aby to byla nemoc,nebo napadení ostatními

Dobrý večer, kurčatá hrabavej hydiny sa dávajú liahnuť spolu s bažantami preto, aby ich naučili žrať. Kurčatá bažantov vyliahnuté v liahni a odchovávané pod žiarovkou majú problém prijímať potravu. Ak to chcete vyskúšať, tak stačí keď do liahne nasadíte 4 až 5 vajíčok. Kamarát mal medzi bažantami zlatými a poľnými 4 kurčatá Oravky a všetko bolo OK. Plachosť bažantov sa dá odstrániť aj tak, že budete chodiť k nim do voliery častejšie, najlepšie v rovnakom oblečení a prihovárať sa im, najlepšie s múčnym červom v ruke. S pozdravom Š. V:

Neregistrovaný uživatel

22.4.2012 22:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.193

Ešte k tej kuričke diamantovej, tie chýbajúce pierka môhol spôsobiť aj kohút. Ten keď je v toku, útočí po kuričkách a jemu jedno že jej ublíži. Keď sa nemá kde schovať, tak má smolu. S pozdravom Š.V:

23.4.2012 13:34
anmi

XXX.XXX.139.168

dakujem za odpovede budem ju aj nadalej sledovat ako sa to bude vyvijat

28.1.2015 14:39
amob12

XXX.XXX.193.4

A tie okuliare mu môžem ponechať aj v toku. Nebude to mať vplyv na reprodukciu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík