Uživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý večer chtěl bych se zeptat proč jedné slepici (hybrid) vypadalo peří jen na krku a kohoutovy (česká zlatá kropenka) začíná vypadávat taky jen na krku a prsou ostatní slepičky jsou v pořádku.Peří jsem prohlédal ale nenašel jsem v něm nic nevíte prosím vás čím by to mohlo být .
V prvé řadě-čím krmíte,mají slepičky pastvu nebo alespoň nařezanou denně trávu?Případně přidejte do krmiva ROBORAN H,dejte pozor na případný kanibalismus.Letošní rok je dost extrémní v teplotách ovzduší,ale i vlhkosti vzduchu,slepice,ale i ostatní drůbež mají výkyvy ve snášce-příroda se prostě letos nenechá oblafnout.
napsal(a):
Dobrý večer chtěl bych se zeptat proč jedné slepici (hybrid) vypadalo peří jen na krku a kohoutovy (česká zlatá kropenka) začíná vypadávat taky jen na krku a prsou ostatní slepičky jsou v pořádku.Peří jsem prohlédal ale nenašel jsem v něm nic nevíte prosím vás čím by to mohlo být .
S největší pravděpodobností se jedná o peřní roztoče.Zbavit se tohoto roztoče není vůbec jednoduché pokud se nepostupuje důsledně.Musí se provést dezinsekce v celém chovatelském zařízení a následně ošetřit všechny slepice i ty které nejeví žádné příznaky a to po dobu několika týdnů,dokud neodezní veškeré příznaky .Preparátů které jsou účinné je na trhu celá řada,doporučuji konzultovat s vaším vetem
MH