Proč umírají kuřátka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.5.2012 13:00
saša

XXX.XXX.10.32

Dobrý den, jsem začínající chovatelka a potřebuji poradit. Pořídila jsem si 10 3denních brojlerů, do týdne 4 nepřežili. Dávám jim krmení BR1, vody mají dost, teplo také. Prý je raní mrtvice? Teď jsem koupila dalších 10 a opět 2 nepřežila, mám je zatím 4 dny. Jsou kupovaná z Kavapa. Nejdřív jsem jim dávala jako podestýlku noviny, teď jim dávám usušenou trávu ze sekačky, je měkoučká a můžou si v ní hrabat. Zadečky mají suché a čisté, průjem jsem nezaregistrovala, samé tuhé hovínka. Nevím kde dělám chybu a hlavně bych se jí chtěla vyvarovat, protože mi jejich skony nedělají dobře. Mimo ně máme slepice, kachny a husy, ale s těmi vůbec nepřijdou do styku. Děkuji moc za rady. Saša

3.5.2012 15:35
pajda1

XXX.XXX.35.141

Zkuste ještě kuřátka odjinud...vím, že je to divná rada, ale brala jsem týdenní kuřátka od dvou chovatelů - od jednoho uhynula skoro všechna a bez zjevné příčiny, od druhého všechna přežila. Přitom byla ve stejných podmínkách, nic se neměnilo...Nakonec to bylo nevhodným křížením u prvního chovatele - tedy nezjistitelná genetická vada.
Mají kuřata možnost dostat se z tepla pryč? Ideální je žárovka, od které mohou v případě přehřátí utéct...

3.5.2012 19:01
saša

XXX.XXX.10.32

Děkuji za vaši odpověď. Mají žárovku a dostatečný prostor k úniku před teplem. Speciální pítko aby se nemachály, směsi co hrdlo ráčí. Opět jedno pošlo. Už nevím... K nám jiný prodejce než kavapo nejezdí a jet si pro 10 kuřat 100km se mi ani trochu nevyplatí, víc najednou jich zase nechci, nemám tolik prostor a nechci žádnou velkovýkrmnu, jen pár kuřat pro děti, ať nemusí jíst jen to bláto co se běžně prodává... Spíš jestli jim nemám přidávat ještě něco navíc, třeba by jim to pomohlo....

3.5.2012 20:08
pajda1

XXX.XXX.35.141

Zkuste koupit vaječnou míchanici pro papoušky malých plemen (papoušky nechovám, u nás v obchodě mi to řekli takhle, snad je to dobře) a dát jim ji. Nikdy jsem malinkým kuřatům nic jiného nedávala...sice není levná, ale tady je asi každá rada dobrá. Jinak odkud jste? Kuřátka se většinou dají sehnat celkem kdekoliv...

Přidejte reakci

Přidat smajlík