Opakovaná stráta vajec

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

FILDA1

3.5.2012 20:27
FILDA1

XXX.XXX.160.215

Dobrý den,
mám dotaz, naše krůta má hnízdo daleko v lese u potoka, její vejce (4) jsme odnesli domů a místo nich dali slepičí. Předtím snášela na jiné místo, taky daleko ode dvora, ale toto hnízdo skončilo tak, že ve vejcích byla díra a vejce vylízané. Za 2 dny jsem zjistil, že krůta má v novějším hnízdě 2 vejce ,ale zrovna snášela nové tak jsem jí nechal na pokoji , jak se vrátila , šel jsem pro vejce. Podíval jsem se do hnízda a ('smajlík'); zase ten případ, ale byly vylízané i slepičí vejce (':-(');('smajlík');
dal jsem tam slepičí znovu a přišel po půlhodině a ta s prominutím mrcha za tu půlhodinu stihla znovu vylízat polovinu vajec
(víc asi nemohla) prosím řekl by mi někdo co je to za zvíře??????
Filip, 12 let

3.5.2012 22:02
danurba

XXX.XXX.50.200

Nejspíš nějaký druh kuny - lasice hranostaj, lasička, kuna lesní nebo skalní, norek....
Možná by bylo dobré krůtě zamezit toulání, zavřít jí někde u domu a udělat jí hnízdo tam, jinak pravděpodobně přijdete o všechna vejce a pokud krůta sedne, tak i o krůtu. Já jsem takhle vloni přišla o jednu krůtu, druhá se sice vrátila, ale nic nevyvedla. Když krůta sedne na vejce někde v přírodě, nejspíš jí najde liška a sedící krůta bohužel sedí a sedí a neuteče :-(.

3.5.2012 23:04
megy

XXX.XXX.177.163

je mi to lúto určite kuna mne tento rok do rana odniela 23 kačacích vajíčok.Treba jej nechať tam jedno slepačie vajce napustené fridexom čo sa dava do auta.

4.5.2012 09:41
ladd

XXX.XXX.34.50

megy napsal(a):
je mi to lúto určite kuna mne tento rok do rana odniela 23 kačacích vajíčok.Treba jej nechať tam jedno slepačie vajce napustené fridexom čo sa dava do auta.

Nechte si tyhle rady. Je jasně napsáno, že krůta snáší v lese. Je potřeba jí donutit aby snášela doma, nejlépe někde kde je možné ji zavřít. A ne hned vše trávit a likvidovat. Nedivím se, že někdo vidí rudě, když nemůže drůbež ani vypustit na zahradu, kde mu ji bere škodná. Snášet a nocovat by ale měla drůbež doma s možností uzavření a pokud ne tak pak v případě ztrát hledejte vinu v sobě a ne v dravcích a šelmách.

4.5.2012 13:30
marysh

XXX.XXX.151.98

megy napsal(a):

No nazdár,ještě že nemáte vyplněný profil,už by Vás honili zelení.Les je pro šelmy a tam mají právo na všechno.smajlík

4.5.2012 14:54
filda1

XXX.XXX.160.215

No,
Krůta má už od ledna spoustu nachystaných hnízd, ale ani jedno si nevybrala. Ani se nedivím vždyť naše druhá krůta tam taky
nechtěla snášet místo toho si kousek u baráku postavila hnízdo v roští. Měla tam 16 vajec, ale to jsme zjistili až když tam
chtěla zůstat přes noc. Počkal jsem až bude tma a přenes na bezpečné místo. Byla na 100% oplodněna a teď bude mít za 7-9 dní mladé.
Od té krůty, která má hnízdo daleko v lese mám jen 4 vejce, ale začala si hledat nové hnízdo tak teprv uvidím.
Jinak s kunou už bojuji hodně dlouho. Nám zlikvidovala opravdu hodně vajec a slepic stejně jako liška.....
Je pravda že kuny a jiní dravci zato nemůžou, ale i přesto sem jich pár kvůli přemnožení musel zlikvidovat fridexem v našem seníků.('smajlík');

4.5.2012 15:19
klakier

XXX.XXX.91.2

FILDA1 napsal(a):
Dobrý den,
mám dotaz, naše krůta má hnízdo daleko v lese u potoka, její vejce (4) jsme odnesli domů a místo nich dali slepičí. Předtím snášela na jiné místo, taky daleko ode dvora, ale toto hnízdo skončilo tak, že ve vejcích byla díra a vejce vylízané. Za 2 dny jsem zjistil, že krůta má v novějším hnízdě 2 vejce ,ale zrovna snášela nové tak jsem jí nechal na pokoji , jak se vrátila , šel jsem pro vejce. Podíval jsem se do hnízda a ('smajlík'); zase ten případ, ale byly vylízané i slepičí vejce (':-(');('smajlík');
dal jsem tam slepičí znovu a přišel po půlhodině a ta s prominutím mrcha za tu půlhodinu stihla znovu vylízat polovinu vajec
(víc asi nemohla) prosím řekl by mi někdo co je to za zvíře??????
Filip, 12 let

Než začnete experimentovat s fridexem zvažte zda není možné tu krůtu držet blíže domu. Protože mít krůtu daleko u potoka je nesmysl. Teď když už škodná ví kde je hnízdo bude chodit pořád, mají neskutečný apetit a nemusí být samy. Klidně vyplení hnízdo komplet žádné vejce nenechaji. Až krůta zasedne jednoho dne večer tak se postarají i o oni. Krůty jsou v tomto případě snad nejblbější zvířata. Bude sedět a nechá se vyvléct za krk ani to nebude pro kuny moc těžké. O nějaké inkubaci pak už vůbec nemůže být řeč když je sucho a větrno pach přiláká škodnou z velkých dálek. Prostě bez milosti krůtu zavřít dokud vejce nesnese, opakovat a po 3tím vejci bude už chodit tam kam určíte

4.5.2012 16:02
filda1

XXX.XXX.160.215

Já už fridex nepoužívám místo toho jsem zavřel krůtu a čekám až snese vejce. Musím ale souhlasit že morky patří mezi nejhloupější
zvířata, je to poznat třeba tak že leze do potoka za husama.('smajlík'); Možná to má důvod??('smajlík'); Dělá vám to taky nějaká morka? A máto důvod?

5.5.2012 14:51
megy

XXX.XXX.177.163

Ja sa nehádam,že je správne likvidovať kunu,ale určite by ste nebol spokojný keby Vám rozhrýzla kable v 2 autach a ráno nemate ako do prace a o týždeň 23 vajíčok fuč.Vy by ste tu kunu pochválil?

Přidejte reakci

Přidat smajlík