Poprosila by som o radu pre moju svokru. Kúpila si násadové vajíčka wyandotky zdr. oranž., velsumky zdr. hrdz. a orávky zdr. žlt. Všetky vajíčka dala spolu do liahne a teraz po vyliahnutí nevie rozlíšiť ktoré sú ktoré. Hovorí, že má pásikavé (wyandotka ???) a dvoje sú oranžové, tmavšie a svetlejšie. Viete mi poradiť ako sa dajú rozlíšiť tieto plemená a kedy asi sa budú dať rozlíšiť sliepočky od kohútikov? Ja by som si chcela od nej vziať wyandotky a niečo chce predať, tak aby mi nejaké wyandotky zvýšili.
Ďakujem.
Najľahšie odlíši Oravky. Tie sú žlté. Wyandotky od velsumiek odlíši podľa hrebeňa, keďže farebne sú podobné. Velsumky ho majú klasický - listový a Wyandotky ružicový (podobne ako oravky).
na obrázku sú kuriatka Oraviek
peter z bratislavy
napsal(a):
Najľahšie odlíši Oravky. Tie sú žlté. Wyandotky od velsumiek odlíši podľa hrebeňa, keďže farebne sú podobné. Velsumky ho majú klasický - listový a Wyandotky ružicový (podobne ako oravky).
na obrázku sú kuriatka Oraviek
Kdy se dá u Oravek žlutohnědých poznat, zda jde o kouhoutka či slepičku? Vzhledem k růžicovému hřebínku...
Děkuji
Mám fotky kuriatok od svokry. Viete mi teda niekto poradiť, ktoré sú ktoré?
Velsumka zdr. hrdz. je rezavě koroptví? Jestli ano, tak tady jsem našla fotky: http://www.serkovickygrunt.unas.cz/Chovatelske/slepice.html
My je máme a kuřátka vypadají stejně jako na fotkách. Už mají měsíc, tak vypadají trochu jinak, ale zkusím pohledat starší fotky.
Tu je fotka 3 tt kuriatok wyandotky lososovej, ktoré sme si priniesli domov. Sú to teda riadne čiperky, musia mať pletivo na krabici, aby nevyletovali von. Krabicu sme im už medzičasom riadne zvätšili. Vedel by niekto určiť zhruba akého sú pohlavia? Tie najsvetlejšie sú sliepočkky a najtmavší kohútikovia, ale netuším ako poznať to medzitým?
Taktiež by som chcel radu ohľadom rozoznania kuriatok wyandotky striebornej čiernolemovanej ak sa to totiž dá v 3 dni života, beriem ich z liahni no ak budem mať možnosť vybrať si tak by mi to pomohlo aby som nemusel zbytočne podrezávať kohútov a sliepočky žiadne i ked beriem 20 kusov no cez to môžu mi dať aj čistých kohútov no to by som nerád, preto sa na vás obraciam s prosbou.
lucaso1
napsal(a):
Taktiež by som chcel radu ohľadom rozoznania kuriatok wyandotky striebornej čiernolemovanej ak sa to totiž dá v 3 dni života, beriem ich z liahni no ak budem mať možnosť vybrať si tak by mi to pomohlo aby som nemusel zbytočne podrezávať kohútov a sliepočky žiadne i ked beriem 20 kusov no cez to môžu mi dať aj čistých kohútov no to by som nerád, preto sa na vás obraciam s prosbou.
S určitostí to nepoznáte nikdy. Všeobecně platí, že v prachovém peří jsou slepičky tmavší a kohoutci světlejší. Pokud budete mít možnost, vybírejte si černější kuřátka. Kohoutci u tohoto rázu jsou jakoby zašedlí. Dana.