dobrý den,
jsem úplný začátečník, vyrůstal jsem sice na venkově, ale v dětství si člověk nevšímá detailů, které v tu chvíli nepotřebuje
rozhodl jsem se založit chov slepic pro vlastní malou potřebu, určitě pod deset nosnic
nalezl jsem si kolik m2, (případně kolik m3) potřebuju v kurníku na jednu slepici, ale nemůžu nalézt kolik m2 výběhu potřebuju na jednu slepici, když uvažuju o výběhu, který je oplocený a zavřený i zhora (čili z důvodu ekonomických přemýšlím o co nejmenším, ale přitom samozřejmě ne nesmyslným), takový kurník s "klecovým výběhem" jsem nalezl např. na stránkách www.chozadru.wbs.cz
můžete mi prosím poradit někdo, máte-li s tím nějaké zkušenosti
děkuji vám za rady
josef
Myslím, že se uvádí 10 m2 na slepici, sám mám bantamky (1,5 kmen - ohodně menší plemeno, kohout 0,6 kg:-)) ve volieře 6,3*1,5 m s umístěným bidlem i ve volieře, jsou letavé a mají rádi posed ve výšce, voliera má příjemnou průchozí výšku 1,6 m. Ovšem tráva vydržela do zimy, nyní dávám každý den sečenou. Pokud nemají hektar, stejně ji zničí, možná pomůže pletivo přes trávu.
děkuji vám oběma za názor
panu standovi přeju hodně úspěchů s bantamkami, sdílím váš názor, že pokud nemají slepice "hektar" stejně tráva nevydrží a pletivo na zem nevím zda situaci zachrání a navíc mi připadá surové, to ať si raději v klidu alespoň hrabou a trávu já musím dovláčet
údaje pana marvona mi pohledem člověka připadají akorát ( nevím co pohled slepičí), budu muset asi udělat o trochu větší protože nemůžu pouštět na volno
hodně zdaru
josef