Potřebná plocha pro jednu slepici

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.5.2012 12:20
joe.vac

XXX.XXX.157.53

dobrý den,
jsem úplný začátečník, vyrůstal jsem sice na venkově, ale v dětství si člověk nevšímá detailů, které v tu chvíli nepotřebuje

rozhodl jsem se založit chov slepic pro vlastní malou potřebu, určitě pod deset nosnic

nalezl jsem si kolik m2, (případně kolik m3) potřebuju v kurníku na jednu slepici, ale nemůžu nalézt kolik m2 výběhu potřebuju na jednu slepici, když uvažuju o výběhu, který je oplocený a zavřený i zhora (čili z důvodu ekonomických přemýšlím o co nejmenším, ale přitom samozřejmě ne nesmyslným), takový kurník s "klecovým výběhem" jsem nalezl např. na stránkách www.chozadru.wbs.cz

můžete mi prosím poradit někdo, máte-li s tím nějaké zkušenostismajlík

děkuji vám za rady

josef

29.5.2012 13:18
Jiří Herynek

XXX.XXX.221.82

Myslím, že se uvádí 10 m2 na slepici, sám mám bantamky (1,5 kmen - ohodně menší plemeno, kohout 0,6 kg:-)) ve volieře 6,3*1,5 m s umístěným bidlem i ve volieře, jsou letavé a mají rádi posed ve výšce, voliera má příjemnou průchozí výšku 1,6 m. Ovšem tráva vydržela do zimy, nyní dávám každý den sečenou. Pokud nemají hektar, stejně ji zničí, možná pomůže pletivo přes trávu.

29.5.2012 13:21
marvon

XXX.XXX.12.139

Na 6 slepic na dopoledne 3mx1.5m + kurnik bylo malo, pridal jsem k tomu dalsich 3mx6m a jsou spokojeny, odpoledne je poustim na volno.

9.6.2012 08:37
joe.vac

XXX.XXX.157.53

děkuji vám oběma za názor

panu standovi přeju hodně úspěchů s bantamkami, sdílím váš názor, že pokud nemají slepice "hektar" stejně tráva nevydrží a pletivo na zem nevím zda situaci zachrání a navíc mi připadá surové, to ať si raději v klidu alespoň hrabou a trávu já musím dovláčet

údaje pana marvona mi pohledem člověka připadají akorát ( nevím co pohled slepičí), budu muset asi udělat o trochu větší protože nemůžu pouštět na volno

hodně zdarusmajlík

josef:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík