Až teraz som si uvedomil, že na nemoderovanom fore sú príspevky anonymné.
Tak presúvam tému o veľkých kočinkách:
https://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/1280977/kocinky-velke
radšej sem
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pan Peter,kočinky jsou krásné,sice jsem zatížená na žlutou barvu,ale i ty modré jsou exkluzivní.Jaký je v současnosti mezi chovateli o velké kočinky zájem?Já si pamatuji,že nejvíce byly žluté,ale pak se začaly vytrácet a zůstaly sem-tam jen zdrobnělé.
Zdravím,
velké kočinky jsou celkem oblíbené plemeno v sousedním Polsku. Pravidelně bývají na burzách (např. Opole). Problém zvířat prodávaných na polských burzách je ten, že tam často prodávají chovatelé, kteří mají v lepším případě smíchané barvy v horším případě to je švihlé jiným plemenem (překřížené). Podobně otec loni z hecu dovezl čtyřku (1.3) žlutých myslím ze Pštiny (nebo jak se to čte) a každá slepice byla originál... Něco jsme z jejich kuřat vybrali do dalšího chovu a letos máme F2. Jak bude čas, tak nafotím.
Jinak loni na výstavě holubů v polských Kielcích byla velmi krásná kolekce velkých kočinek v několika barevných rázech (bílá, žlutá, modrá, žlutá s černými znaky (?), černá, černobílá) a byly tam i čestné ceny, takže oproti burzám určitě kvalita. K prodeji myslím moc nebyly, ale jistě by se daly sehnat násadová vejce. Bohužel jsme tam byli poprvé a nezaregistrovali, že katalogy se prodávají hned při vjezdu na parkoviště. Jak jsme odjížděli, tak už v tom stánku byly vyprodané a k jinému jsme už nezastavovali...
Plecos
Uživatel s deaktivovaným účtem

Krásný večer,bylo by fajn to F2 nafotit,alespoň by z toho mohla vzniknout hádanka co je co a jaké s čím křížení.Pravdou jemže jsem nikdy na výstavě drůbeže v Polsku nebyla,pouze v Opole na psí,ale to už je také dávno,jenže zážitek zůstal jak se říká na celý život.Zdravím
Bol som nakupovať priamo u poľského chovateľa. Poviem pravdu, bola to chovateľská "hacienda" a voliery obrovské a nove sa ešte ´dale budovali. Všetky rodičovské páry (pôovodom z holandska) boli roztriedené v osobitných volierach. Už len pre oči to bola paráda.
prikaldám aj nejaké foto z volier rodičovských hejn. Kvalita je poslabšia, keďže sme tam boli "na otočku" z Bratislavy a Znojma a tak som len na rýchlo nacvakal ako to tam vyzerá.
Mám teraz cca 3 mesiace staré odchovy v rôznych farbách (vi´d fotky na nemodreke). Rád by som získal, resp vymenil kohútov veľkých kočiniek do chovu za nepríbuzných vo farbe: modrej, čiernej, čiernobleje, bielej, krahulčej. V krajnom prípade môžem vymeniť aj aj niektoré far. rázy za iné, aby som mal v hejne viac jedincov.
Na predaj sliepočky nemám.
TAk jsem tady před nějakou dobou sliboval fotky a nějak na to zapomněl...
Minulý týden jsem mezi ně naběhnul s foťákem a jak o ta kuřata normálně zakopávám, tak focení se jim nějak nepozdávalo a v jednu dobu se mi to všechno dokonce nahrnulo do kurníku. Tak v rychlosti aspoň tři fotky. Nejlepšího kohoutka se mi nafotit asi nepovedlo (myslím, že na té fotce není on).
Keďže som v chove veľkých kočiniek začiatočník, neostrihal som im perie okolo kloaky a tak som všetkých 36 nasadených vajec (ako neoplodnených) musel vyhodiť. Mohlo ma to napadnúť, ale...
Tak som tak učinil a hneď sa oplodnenosť zdvihla a mám prvých 10 kureneic vyliahnutých 6.4.2013
Ďalších 49 vajec je v liahni
Skús pozrieť na poľsku Wolieru, prip. priamo inzeraty na nej:
http://www.forum.woliera.com/viewforum.php?f=57
peter z bratislavy
napsal(a):
Kuriatka veľkých Kočiniek z poslednej liahne 4.5.2013
Peter, co je to za barevný ráz kočinek ? Jak vypadají v dospělosti, stejně takto ? Mám zdrobnělé, po černých se mi vylíhla polovina obdobně zbarvených (myslím ta černožlutá) kuřat a polovina černých s šedou.
peter z bratislavy
napsal(a):
Zrejme máte na mysli čiernobiele kočinky
Ne, myslím ta kuřata na posledních obrázcích. Totiž na podzim jsem si koupila černé kočinky a polovina kuřátek je takovýchto černé, žlutá hlavička s černou čárkou tak nějak jako tady ty vaše, každé trochu jinak a druhá polovina je sice černých, ale dost ploch zase na sobě mají šedou. Až je vyfotím, tak je sem dám, ale žlutočerná vypadají jako tato kuřátka, co jsou tu na těch posledních obrázcích. Díky.
Videli ste aj rodičovské hejno? OD KOHO ICH MáTE?
Mohli by byť modré, čierne a čiernobiele (to ssú tie na obrazku z vlaňajška).
Kočinky zdrobnělé, černé, jedna slepička jedno světlejší pírko na noze, kohoutek krásný s takovým kovově modrozeleným nádechem na tmavém černém peří. Už je nemám, tak rodiče už nenafotím. Zaujaly mě fotky vašich kuřat, protože ta zde jsou skoro stejně zbarvená. Napřed mě napadlo, že jsou od slepiček kolumbij. wyandontek s kočink. kohoutkem, když se začala klubat. Čisté wyandotky jsou jasné, těch se vyklubalo jen několik, protože kohoutka jsem kvůli kokrhání musela dát raději, pro dobré sousedské vztahy, pryč. Černé jen s šedými krky vpředu a na křidélkách jsou kočinky. Tak si tak myslím, že mezi předky u těch mých kočinek byly i jiné barevné rázy než černé. Ta strakatost mě překvapila. Už je konečně nafotím a dám je sem.
Netušil som, že zohnať kohúta veľkej Kočinky (okrem žltej) je taka sizyfovská práca. Bol som v Nemecku v Rakúsku na burzach v januari, ani jedna veľká kočinka sa tam neobjavila. Tak som nakoniec k mojim čiernym a modrým veľkým kočinkam sliepkam doviezol chorvátskeho šampiona r. 2013 zo Záhrebu.
Uvidíme aké bude po ňopm potomstvo.
Vlani som urobil chybu, keď som neostrihal perie Kočinkám okolo kloaky a vajcia boli neoplodnené
Ak chcete mať dobrú oplodnenosť u tohoto veľkého plemena, je čas ostrihať jemne perie okolo kloaky
Ostrihanie pomohlo a oplodnenosť je slušná a prvé kuriatka veľlkých kočiniek sa vyliahli 24.1.2015.
Pekne sa rozbehla znáška. Mám denné 3-5 veľkých vajec od 8 sliepok.
Dobry den som chovatel velkych kociniek je to moja velka zaluba :) rad by som sa cel spytat ci niekdo nema na predaj slipocky potreboval by som zmenit krv :) dakujem. tu je jedna fotka z mojho chovu.
Velke kočinky (v inej ako žltej farbe) sú veľmi zriedkavé v SR i v ČR. Pochybujem, že by Ti niekto predal teraz sliepky bez kohúta, keď ich celú zimu živil a teraz od nich liahne. Ja ponúkam 3 sliepky ale len s kohútom. Mám už dosť naliahnuté a začínajú kvočať viaceré.
plecos
napsal(a):
TAk jsem tady před nějakou dobou sliboval fotky a nějak na to zapomněl...
Minulý týden jsem mezi ně naběhnul s foťákem a jak o ta kuřata normálně zakopávám, tak focení se jim nějak nepozdávalo a v jednu dobu se mi to všechno dokonce nahrnulo do kurníku. Tak v rychlosti aspoň tři fotky. Nejlepšího kohoutka se mi nafotit asi nepovedlo (myslím, že na té fotce není on).
Ma jednu kočinku žlutou, ale oproti tem vasim je teda mnohem tlustejsi, tlusta je fakt mimoradne :)
Pan vedle z vesnice jich ma asi 50, žlutych kočinek i kohoutu
JIhočeský kraj, okres Písek.
Tu je moj kohutik,veka kocinka ktoremu uz 2 roky hladam sliepku. Pomooooc