Tímto bych chtěl poprosit chovatelé, kteří mají chorá zvířata aby zdravotní problémy své drůběže popisovali důkladněji a hlavně aby přikládali fotky! Věnuji se nemocem drůbeže a řeknu Vám když někdo napíše že slepička je pohublá a má řídky trus a nic víc k tomu tak mě napadne asi 30 různych helmintóz a protozoóz od Eimerie až po Heterakis..... a teď si vyberte. Víc mě rozčiluje jak některý jednoznačně odpovědej síce všechny popsané příznaky sedí ale chovatel zakladajíci diskuzi o pár dnů napíše že si všim jěště něčeho a pak se z infekčn bronchitidy může vyklout pseudomor. Právě z těchto důvodú se do diskuzí týkajícich se nemocí drůběže nezapájím protože vím že bych nevěděl odpovědět objektivně. Přiložením fotek či už vnější části těla nebo důkladných fotek z patologické pitvy pomůžete nám co Vám chceme s vaším problémem pomoci a hlavně řešení problému nebude trvat tak dlouho....
Ďekuji Matúš !
masak
napsal(a):
hm,když přiložim foto z pitvy, tak vy mě poradítečím léčit jo ? myslím že tomu tvoru po pitvě nepomůže ani svěcená.
nemyslím konkrétniho tvora ale ostatní chov, takže když vám něco uhyne tak aby ste věděl zda li je onemocnení nakažlivé nebo ne... asi dřív zjistím o které onemocnění se jedná když budu mít konkrétnější informace o vnějších a patologických symptomech jak jen o vnějších. Nejvíc mě štve že já chci tady lidem pomoci a vy mi napíšete tohle. vnímate to co jsem napsal hodně omezeně.... Asi je důležitější celý chov než jedna slepice ne ?!
matus111
napsal(a):
nemyslím konkrétniho tvora ale ostatní chov, takže když vám něco uhyne tak aby ste věděl zda li je onemocnení nakažlivé nebo ne... asi dřív zjistím o které onemocnění se jedná když budu mít konkrétnější informace o vnějších a patologických symptomech jak jen o vnějších. Nejvíc mě štve že já chci tady lidem pomoci a vy mi napíšete tohle. vnímate to co jsem napsal hodně omezeně.... Asi je důležitější celý chov než jedna slepice ne ?!
Dobrý den, asi jsem podobný případ, který popisujete, ale co by začátečník s tím nemám zkušenosti a tak i můj popis byl asi víc než chaotický. Nicméně předem děkuji za případnou radu, i když budu radši, když bych ji nepotřebovala. Z toho příspěvku výš si nic nedělejte, vždycky se tu najde nějaký exot, který chytne za slovo.
Prosím o radu,záhadná nemoc kachen už v brzkém jaru kačer zakrslý pěna u očí(po otření se pěna vytvořila do pul hodiny),oči zapadlé pootevřený občas zobák,méně žral-neviděla jsem ho-apatický po poražení kachektický.Včera dvouměsíční káče pižmovky-zapadlé oči jedno zavřené, pootevřený zobák, ale žralo.Pospává víc jak ostatní.Nikdo mi nedokázal odpovědět.
ponka1
napsal(a):
Prosím o radu,záhadná nemoc kachen už v brzkém jaru kačer zakrslý pěna u očí(po otření se pěna vytvořila do pul hodiny),oči zapadlé pootevřený občas zobák,méně žral-neviděla jsem ho-apatický po poražení kachektický.Včera dvouměsíční káče pižmovky-zapadlé oči jedno zavřené, pootevřený zobák, ale žralo.Pospává víc jak ostatní.Nikdo mi nedokázal odpovědět.
Fotku
Tiež som mal tento problém u zakrslých. príznaky mi najviac sedeli na mykoplazmozu a tak som nasadil enrogal na 4 dni. Zatial to vypadá dobre. Kačer síce uhynul ešte pred liečbou ale jeho potomstvo malo podobné príznaky. Kačera som takého už zakúpil a predávajúci mi na otázku prečo má nalepené páperie okolo nozdier odpovedal lebo je to zakrslik a oni to tak majú...Stav sa opakovane u neho zlepšoval a naopak. Nakoniec stratil schopnosť čistenia peria lebo sa pri čistení dusil, nalepené páperie mu uplne upchalo dýchacie otvory a sekrét akoby vystupoval aj cez oči. Dusil sa i pri žrádle. Môže sa použiť aj iný prípravok s u.l. enrofloxacín.
zbosace
napsal(a):
Tiež som mal tento problém u zakrslých. príznaky mi najviac sedeli na mykoplazmozu a tak som nasadil enrogal na 4 dni. Zatial to vypadá dobre. Kačer síce uhynul ešte pred liečbou ale jeho potomstvo malo podobné príznaky. Kačera som takého už zakúpil a predávajúci mi na otázku prečo má nalepené páperie okolo nozdier odpovedal lebo je to zakrslik a oni to tak majú...Stav sa opakovane u neho zlepšoval a naopak. Nakoniec stratil schopnosť čistenia peria lebo sa pri čistení dusil, nalepené páperie mu uplne upchalo dýchacie otvory a sekrét akoby vystupoval aj cez oči. Dusil sa i pri žrádle. Môže sa použiť aj iný prípravok s u.l. enrofloxacín.
díky díky díky...
ponka1
napsal(a):
Taky mám stejný problém u housera - už Vám někdo reagoval na Váš příspěvek? čím léčit a jak - prosím
Markéta
ponka1
napsal(a):
Tak káče se trochu zlepšilo jen má trochu opožděnou výměnu peří....
ponka1
napsal(a):
Tak káče se trochu zlepšilo jen má trochu opožděnou výměnu peří....
Dobrý den,
ještě se tupě zeptám - použila jste ten enrogal? kontaktovala jsem veta - sice nebyl moc nadšený - ale kus mi odleje... tak doufám, že to pomůže. Po odčervaní Helmigalem a ostříkání arpalitem se stav housera krapet zlepšil... Markéta