Naléhavá prosba o radu, kapou 2,5měsíční kuřata bez zjevné příčiny

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.7.2012 09:26
joginger

XXX.XXX.252.222

mám veliký problém, 2,5 měsíční kuřata tříbarevných sasexek vypadají naprosto OK, žádný problém, žerou, běhaj, trus OK, paraziti žádní, večer vyskáčou na hřady, a 3 dny zpátky ráno v kurníku 3 mrtvá kuřata na zemi. Ostatní naprosto v pořádku, přes den vše ok a druhý den ráno zase 4 mrtvá na zemi.
Dnes zase, vše jsme hned první den z kurníku vyndaly, vše vydesinfikovaly, vystříkali proti parazitům. Jsou tam i další kuřata wyandot stříbrných koroptvích a střbrných černě lemovaných, jsou pospolu všichni v pohodě a sasexky odcházejí :-(
Do kurníku se nic dostat nemůže, žerou normálně, běhaj normálně, trus normální, žádné parazity jsem na nich taky nenašla, žádná svěšená křídla, nic. Večer zdravá kuřata, ráno jsou mrtvá.smajlík
Pokud Vás něco napadne, budu vděčná za jakoukoliv radu. JJ.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.7.2012 17:21
Uživatel s deaktivovaným účtem

Není to tím horkem?Jak máte v těchto dnech zajištěný kurník?Prohlídla jste kuřata pořádně,zda nemají kousnuto do krku-ona lasička je hodně štíhlá.Vykuchala jste jedno kuře?Jak vypadá výběh-není možné aby tam bylo něco otráveného?smajlík

1.7.2012 18:23
j.zach

XXX.XXX.17.114

zkuste nasadit např. SULFACOX T dle návodu

1.7.2012 22:47
matus111

XXX.XXX.220.34

j.zach napsal(a):
zkuste nasadit např. SULFACOX T dle návodu

necťete pořádně... žádne zjevné klinické příznaky a u sulfacox T je na kokcidie, a příbuzná protozoa, které spůsobujou onemocnění s klinickými příznakmi...

1.7.2012 23:05
matus111

XXX.XXX.220.34

nejspíš to bude horkem a nedostatečným vétráním pokuď je zavíráte kolo sedmé až deváté kdy mají zrýchlený metabolizmus a tachykardii (rychejší tep) a kurník je opravdu nevzdušný a prohráty je to víc než ravděpodobné .. všeobecně má sasex rychlejší životní funkce tím pádem i o cca 0,2- 0,4 °C vyšší fyziologickou teplotu jako wyandot a může dŕív skolabovat , pokud jsou není zjevné žádne klinicé příznaky nic jiného mě nenapadá, pokud máte jšetě néjakej kadáver (uhynulé zvíře) sasexky ... nízky obsah kyslíku zpúsobuje cyanózu... tmavý až namodralý hrebínek také ři itvě sou plíce silně prokrvené ..... skuzte v kurníku zabezpečit obměnu vzduchu a uvidíte:-)

1.7.2012 23:21
iwo30

XXX.XXX.68.18

Mne sa stalo tohto roku to isté. Žiadne príznaky kokcidiózy no napriek tomu som preliečil sulfacoxom a už dlhšiu dobu je to v poriadku. :-)

2.7.2012 10:15
j.zach

XXX.XXX.17.114

to je každoroční problém. příznaky kokcidiozy jsou u malých kuřat těžko k poznání. snad pozornou prohlídkou zjistíte vyhublost kolem prsní kosti. je pouze otázkou, kdy (v jakém stáří) se to projeví. není třeba čekat na další úhyny.

2.7.2012 10:45
amazonka01

XXX.XXX.140.53

j.zach napsal(a):
to je každoroční problém. příznaky kokcidiozy jsou u malých kuřat těžko k poznání. snad pozornou prohlídkou zjistíte vyhublost kolem prsní kosti. je pouze otázkou, kdy (v jakém stáří) se to projeví. není třeba čekat na další úhyny.

Nj, ale tady nejde o malá kuřátka, ve 2.5 měsících to už jsou kuřičky a kohoutci, a ti by bez příznaků na kokci jen tak nezhynuli. Sama nevím, neporadím, ale vidět za vším kokcidiozu mi přijde trochu krátkozraké.

2.7.2012 18:47
zbosace

XXX.XXX.111.117

Zadali ste málo údajov, teda nemáme sa o čo oprieť aby sme určili príčinu úhynov. Ak by však pokračovali a stále by ste si nevedeli rady, hop alebo trop. Nasadil by som entizol, 1/4 tb na kus a deň, 5 až 7 dní.. My sme tak zakúpili vajcia od rodičov z Nemecka a i keď bolo v odchovni aj iné plemeno kapali len tieto. Hlava mi to nebrala ale hlavne že po prvej dávke nepadol ani jeden kus. Zdr. stav, farba hrebeňa sa do týždňa zvýraznila a majitel udáva dokonca viditelné zlepešenie už po hodine od podania. Veterinár síce poslal liek ale ja by som povedal že to bol urýchlovač skazy. Samozrejme doplniť vitamíny po každej liečbe.

2.7.2012 19:38
joginger

XXX.XXX.252.222

Jsou ve zděném kurníku, i v těchto vedrech je tam teplota max 25°C, dveře jsou dřevěné z prken s mezírkami, ráno je tam smrádek ale nepříjemně teplo nebo horko tam rozhodně není. Oběti jsou pěkně baculaté, hřebínky růžové jako ostatní kuřata. Dnešní noc jsem je dala dovnit ještě do klece a přežili všichni, je možné, že by je ostatní kuřata nějakým manévrem zlikvidovala? Oškubaní, poklovaní nejsou, ať přemýšlím jak přemýšlím, napadá mě jen nějaký mechanický útok, jen netuším odkudsmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík