Dovoz chovné drůbeže ze zahraničí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.7.2012 19:13
365ku

XXX.XXX.121.7

Mohl by mi, prosím, někdo poradit, co vše je zapotřebí k převozu chovných jedinců přes hranice v rámci EU? Případně, kde se to dá zjistit? Děkuji.

3.7.2012 23:26
365ku

XXX.XXX.121.7

Že by nikdo nevěděl? smajlík

4.7.2012 08:50
marar

XXX.XXX.104.108

365ku napsal(a):

Nejlepší je se informovat na státní veterinární správě. http://www.svscr.cz/

4.7.2012 09:43
365ku

XXX.XXX.121.7

marar napsal(a):
Nejlepší je se informovat na státní veterinární správě. http://www.svscr.cz/

smajlík tak jdu šudovat. děkuji

4.7.2012 15:21
chovatelkarel

XXX.XXX.178.134

365ku napsal(a):

Z Bavorska jsem si přivezl 30 kuřat.Prodávající chovatel nechal napsat vet.potvrzení u svého veta pro případnou kontrolu.Na nic jsem ho nepotřeboval.

4.7.2012 16:22
peter z bratislavy

XXX.XXX.96.81

Hovorí sa, že kto sa veľa pýta, potom sa veľa dozvie a to čo bolo pôvodne jednoduché, je zrazu paierovo neriešiteľný problém. Zajdi do zahraničia k chovateľovi, dobre si pozri jeho chov, vyber tie najkrajšie kusy a v rámci EU cestuješ, že ani nezbadáš, kde a kedy si prešiel hranice. Ako zicher si od chovateľa možeš vypýtať veterinarne potvrdenie od jeho veta. Ale ako píše aj Karel, bolo mu tiež na dve veci...

Len v týchto horúčavách oaptrne s transportom, aby sa sliepky neprehriali, alebo nepodusili.. Treba veľké a vzdušné krabice - prepravky a nenechávať auto na slnku počas prestávok.

4.7.2012 17:08
365ku

XXX.XXX.121.7

Děkuji za informace. Tak by se mi to zamlouvalo :-). Tak snad se to i tak povede.smajlík

4.7.2012 18:17
st.toman

XXX.XXX.32.219

365ku napsal(a):
Mohl by mi, prosím, někdo poradit, co vše je zapotřebí k převozu chovných jedinců přes hranice v rámci EU? Případně, kde se to dá zjistit? Děkuji.

Zdravím. Příteli O jakých hranicích mluvíš v rámci EU? Přesně tak, jak píše Peter. Zaplať PánBůh, že už to nemusíme pašovat v zavazadlovém prostoru autobusu, pod sedačkama a nebo za košilí. Prostě jsme v unii a tam žádné hranice nejsou. Je to jako by Tě chytli policajti třeba u Prahy, že vezeč nějaké zvíře. Musí to splňovat akorát předpisy na přepravu zvířat. To platí jak u nás tak i jinde Zvíře nesmí být týráno, musí mít dostatečný prostor, zabezpečené životní podmínky a nesmí ohrožovat ani omezovat řidiče při řízení. Kdo se ale moc ptá,tak ten se moc dozví a kdo má strach tak ten kaká v síni a v ruce má sekyru. Přeji krásný nákup kvalitních zvířat a dobrý chov. Zdraví St. Toman
:-) :-) :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík