Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.7.2012 12:42
slamir

XXX.XXX.165.46

Dobrý den, prosím o radu. Již je to několikáté úmrtí housete (stáří cca 3 týdny), začne postávat a má mírně nejistý krok, to se změní v přepadávání vzad nebo dopředu. V té době ještě jí. Vratkost přejde do "motolice" neudrží se na nohou a začne se mu stáčet hlavička. Nyní přestává žrát, i když se jakoby snaží, ale nejdemu to, namá sílu, jen s hlavičkou mlátí. Umírá se ztuhlým krkem. Od počátečních známek mírné odlišnosti v chování od ostatních po úmrtí trvá cca 2-3 dny. Žabky jsme dělali, okyseluji vodu, sulfadimidin jsme také dali dle návodu 3 dny a veterinář říkal, že by to mohlo být něco postihující nervovou soustavu. Nemáte někdo zkušenost s něčím podobným? Mám v izolaci právě další housátko a snažím se ho kapátkem přikrmovat, jen nevím, jestli mu zbytečně neprodlužuji trápení. Předem děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.7.2012 14:19

Markova choroba,ta se neléčí-bohužel.Kde jste housátka koupil? Jitkasmajlík

13.7.2012 14:34
slamir

XXX.XXX.84.24

Jsou to housata co jsem vylíhla umělě, ale od loňských hus koupených v Kolíně (bílé) a od labutích koupených na inzerát, jako chovný pár. Vychází to asi tak 50:50. Je nutná likvidace všech nebo to neni přenosné? Děkuji

13.7.2012 15:42

slamir napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu. Již je to několikáté úmrtí housete (stáří cca 3 týdny), začne postávat a má mírně nejistý krok, to se změní v přepadávání vzad nebo dopředu. V té době ještě jí. Vratkost přejde do "motolice" neudrží se na nohou a začne se mu stáčet hlavička. Nyní přestává žrát, i když se jakoby snaží, ale nejdemu to, namá sílu, jen s hlavičkou mlátí. Umírá se ztuhlým krkem. Od počátečních známek mírné odlišnosti v chování od ostatních po úmrtí trvá cca 2-3 dny. Žabky jsme dělali, okyseluji vodu, sulfadimidin jsme také dali dle návodu 3 dny a veterinář říkal, že by to mohlo být něco postihující nervovou soustavu. Nemáte někdo zkušenost s něčím podobným? Mám v izolaci právě další housátko a snažím se ho kapátkem přikrmovat, jen nevím, jestli mu zbytečně neprodlužuji trápení. Předem děkuji.

Čím krmíte? Markova choroba, jak psal přispěvatel nade mnou, málokdy postihuje více kusů. Ale podobné příznaky umí i deficity vitamínů či minerálů, nebo začervení.

13.7.2012 16:18
slamir

XXX.XXX.165.46

Již jsou venku, tak vše co se jim líbí na zahradě, jinak maji stále namíchané granulky, šrot a nyní již přidávám i zrna pšenice. Dřív jsem přidávala sekané kopřivy.

13.7.2012 19:22

Ještě bych odčervila a nasadila Combisol E.Také Roboran D.Viutamíny typu AD zatím ne,je slunečno a dostatek trávy.Jitkasmajlík

13.7.2012 22:17
slamir

XXX.XXX.165.46

Do pití jsem jim přidávala Plastin, ale ne do každé dávky, střídala jsem to s Acidomidem. Po první dávce, kdy jsem dala najednou oba přípravky, nastala reakce, tak jsem raději každý dávala do samostatné dávky, abych nevyrušila některé prvky. To odčervení jsem nedělala, i když jsem našla v diskuzích, že je to možné i u takto malých housat. Abych se přiznala, nevím co za přípravek použít. Mám trochu nějakého přípravku, který jsem dostala od veterináře pro malé sele (cca 4kg), ale nevím kolik toho prášku můžu dát housatům. Snažím se teď kapátkem ještě do housátka dostat nějakou směs vitamínů, co nám dal veterinář, ale hlavičku již neudrží, tak snad něco polkne. Moc děkuji všem za snahu mi poradit a zachránit mrňouska.
Mirka

13.7.2012 23:05

Jste zřejmě chovatelka.která patří do mladé generace,je to těžké a zvláště když ty drobečky denně obletujete,ale po čase mě dáte za pravdu,že nemá cenu takto zachraňovat-zvířátka to je právě ta příroda,která učaruje těmi mláďaty a tou nevyčerpatelnou studnicí informací.Nesmutněte.Kdyby jste byla blíž Prahy,já jsem na Praze-východ,tak Vám ráda dám na odčervení.Jitkasmajlík

15.7.2012 21:20
slamir

XXX.XXX.165.45

Dobrý den, děkuji za nabídku léku na odčervení, ale včera byl konec s trápením. Zastavím se u veterináře pro ně, ale jestli bych Vás moc neobtěžovala, můžete mi prosím napsat na email - barpig@seznam.cz kontakt, že bych se někdy zastavila pro radu? Ještě jednou děkuji za Váš čas a snahu pomoci. Mirka

Přidejte reakci

Přidat smajlík