Úhyn kuřete při líhnutí - prosím rychle

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.8.2012 09:47
kitty87

XXX.XXX.53.237

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jeslti někdo nevíte, co může zapřičinit úhyn kuřete při líhnutí. Je to naše první líhnutí, v líhni je stále 38,5°C a vlhkost cca 83%. smajlíkVčera se u jednoho vejce objevila prasklinka a potom dírka a dnes mi přijde že je kuře mrtvé - bezvládně mu kouká zobáček z dírky a od včerejšího večera se nic neděje. Ostatní kuřata, která už mají také prasklinu zatím vypadají živá, je slyšet i pípání.
Nevíte někdo kde by mohla být chyba? smajlík

5.8.2012 10:21
kolda

XXX.XXX.78.37

kitty87 napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jeslti někdo nevíte, co může zapřičinit úhyn kuřete při líhnutí. Je to naše první líhnutí, v líhni je stále 38,5°C a vlhkost cca 83%. smajlíkVčera se u jednoho vejce objevila prasklinka a potom dírka a dnes mi přijde že je kuře mrtvé - bezvládně mu kouká zobáček z dírky a od včerejšího večera se nic neděje. Ostatní kuřata, která už mají také prasklinu zatím vypadají živá, je slyšet i pípání.
Nevíte někdo kde by mohla být chyba? smajlík

Nechapu proč mu nepomůžet ven smajlík ! A nebo v horším případě nepomohla smajlík

5.8.2012 12:25
venziva

XXX.XXX.87.156

kolda napsal(a):
Nechapu proč mu nepomůžet ven smajlík ! A nebo v horším případě nepomohla smajlík

Kolda všude radí pomoci. Určitě nepomáhejte!!! Zejména pokud nemáte zkušenosti, naděláte víc škody. Nemáte už moc vysokou teplotu? Kuřata se tuším líhnou při 37,6 - 38,2.

5.8.2012 12:33
kolda

XXX.XXX.78.37

venziva napsal(a):
Kolda všude radí pomoci. Určitě nepomáhejte!!! Zejména pokud nemáte zkušenosti, naděláte víc škody. Nemáte už moc vysokou teplotu? Kuřata se tuším líhnou při 37,6 - 38,2.

Ty kuřata které se nevylíhnou sami potřebujou asi pomoc ne ?! Pomohl jsem svojim kuřatum které se nedostaly ven a jsou všechny ok !! Takže klídek :-)

5.8.2012 12:43
kolda

XXX.XXX.78.37

kolda napsal(a):
Ty kuřata které se nevylíhnou sami potřebujou asi pomoc ne ?! Pomohl jsem svojim kuřatum které se nedostaly ven a jsou všechny ok !! Takže klídek :-)

Ale tak možná to je tou teplotou :-) V líhni nelíhnu,když kvočna kvočí dám pod ní pár vajíček :-) Ale tak když je naklovlé tak mu může pomoct,ale když začne tect krev tak přestat :-):-)

6.8.2012 09:42
kitty87

XXX.XXX.53.237

Tak jsme nakonec kuřátkům pomohli na svět všem, z 10 zůstali jen tři... mrtvý kuřata měla nedovtažený žloutkový váček a krvavý pupek a to se líhla přesně v termínu, dokonce i pípala a sama si udělala dírku do skořápky, přesto nepřežila. Napadlo nás i, že by kohout co máme mohl být příbuzný se slepicemi, přivezli jsme si ho spole s nimi.smajlík Jsou s farmy Hořešovice a všechno tam měli pohromadě, tak si myslím, že by to příbuzenství tam mohlo být.
Kuřátka co přežila jsou taková neduživá, nechtějí se moc stavět na nožky, spíš jen tak sedí. Nemohl by jim chybět nějaký vitamín??

6.8.2012 22:03
zuhe

XXX.XXX.4.22

ja tiež liahnem v umelej liahni a už sa stalo, že sme museli pomáhať... niektorému stačí len zväčšiť otvor, aby malo dostatok vzduchu a niektorým som pomáhala tak, že som opatrne odstránila škrupinku na širšim konci (kde je vzduchová komôrka) ... nikdy neodstraňujte škrupinu na druhom konci...ak nemá vtiahnuté črievko dnu, ublížime mu ... až bude čas, oddelí sa škrupinka sama ... včera sa mi z 17 slepačích vyliahlo 16 zdravých kuriatok (to jedno uhynulo asi počas posledného týždňa) ....veľa úspechov

6.8.2012 22:17
luvit

XXX.XXX.255.183

Zdravím, poruchy při líhnutí jsou popsány i zde ve starších diskuzích, nebo třeba zde: http://www.chozadru.wbs.cz/LIHNUTI-A-CHOV-DRUBEZE.html
Já jsem kdysi na radu "zkušené" chovatelky pomáhala kuřatům hned po naklování a naštěstí to 2 ze 4 přežila... když už se to dělá, musí se asi vědět kdy a jak.

Přidejte reakci

Přidat smajlík