Dobrý den,prosím o radu.Rodiče si pořídili 12 slepic,bohužel dvě nejmenší slepice uklovali dvě největší a tak je naši včera převezli k nám,protže si myslí,že když budou na větším prostranství,které u nás mají,tak se nebudou nudit a nebudou se klovat.Problém mám takový,že slepice dnes snesli tři vejce,z toho dvě venku na trávě a jedno ve snášecím boxu,do kterého mají vstup z kurníku.Tak jsem je zavřela do kurníku,aby se naučily snášet v boxu tomu určeném,ale mám strach,že se zase budou klovat.A ještě se chci zeptat,v tom snášecím boxu,mají nízkými příčkami oddělené 4 snášecí místa,takže na sebe navzájem vidí,když snáší vejce.Jinak je tam tma.Může to tak být nebo je potřeba místa úplně oddělit,aby na sebe neviděli? Děkuji moc za rady.
Tak já bych řekl že to nevadí když na sebe vidí. Já mám totiž udělanou dřevěnou bednu se záklopky a jsou tam třeba čtyři slepice a nic. Ale také by to chtělo kohouta aby utichly ty krvavé boje
Protože sociální žebříček povoluje nejvyšši postavené slepici šikanovat ostaní pod sebou ;-)
Myslím, že keď v hniezdach na seba vidia, by namalo vadiť. Ja mám len 5 sliepok a tri hniezda a všetky mi znášajú do jedného hniezda. Bolo by dobré dať do hniezd podkladok (atrapu vajca). Oni by si časom mali zvyknúť na znášanie do hniezd. Ohľadne klovania : http://www.gyron.sk/2011030003-aby-sa-vam-hydina-neozobavala-kanibalizmus
Jak zde psal kolega zo Slovenska tak tam dát podkládek. Pokud ho nemáte můžete tam dám i normální vejce
Tak to dělám i já. Já mám teda koohuta protože je mám plemený ale babička má hybridky také se rvali tak jsem je dal k těm plemeným a je klid vše je v pohodě a slepice se vůbec ale vůbec nervou