Dobrý deň,
asi pred 5 dňami som zistil, že 1 sliepke, asi 7-mesačnej, visí z kloaky nejaká krvavá guľka. Jemne som stlačil tú guľku, avšak ona praskla a celá sa rozpadla. Na druhý deň tá sliepka zniesla veľmi veľké vajce. Od toho času má okolo kloaky nejakú krvavú hmotu, neviem čo to može byť, možno časť vaječníkov. Nechal som to tak, myslel som, že sa to vstrebe samo. Avšak okolo toho sa lepili výkaly, vyzeralo to dosť škarede, tak dnes som to ako-tak umyl, vydezinfikoval s francovkou a vtlačil naspäť. Mohlo to byť tak, že ,,nevedela" zniesť to veľké vajce, tak sa jej utrhol vaječník? Ako mám ďalej pokračovať? Ďakujem za rady
Před několika měsíci u moji slepice zakrslé jsem viděl něco podobného...Jak jsem slepice ráno pouštěl tak po nějaké době jsem si všiml,že ji něco visí u zadku.Tak jsem ji chytl trochu jsem to stiskl a vylezl s toho výkal nechápal jsem to a pak to bylo ok,pak to měla ještě za chvíli ten samý den ...Tak jsem udělal zas to samé a zas vylezl výkal a pak se jí to vcuclo do sebe A žije nevím co to mohlo být asi velký bobek