Stáří lakenfelder slepic

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.8.2012 20:33
henia

XXX.XXX.136.6

Dobrý den, koupila jsem tady na inzerát tzv. loňské slepice lakenfelder. Jsou to zřejmě moje nejdražší čtyři vajíčka. Už dva týdny ani jedno vejce. Myslím, že mě prodejce oklamal, a slepice už jsou staré babky a víc vajíček se nedočkám. Jak poznám rozdíl mezi mladou slepici a pětiletou babkou?
Děkuji za odpověď.

26.8.2012 23:13
syem

XXX.XXX.45.211

Dobrý den, nemusí jít o staré slepice, ony ani ty pětileté babky nemusí být úplně na odpis a vejce z nich taky vypadne, i když jen občas. Řekla bych, že za tím může být stres z přestěhování, pokud do toho začaly přepeřovat, tak o nich pár dalších týdnů vejce neuvidíte. Lehčí plemena slepic bývají nervově labilnějšími, jak říkává má tetička: nemají nervy obalené tukem, tak blbnou kvůli každé prkotině. Já bych zkusila nadopovat vitamíny, kontaktovat prodejce, a zjistit, jaké podmínky měly na původním místě, když bude třeba, tak i vymalovat kurník na růžovo, pokud v původní domovině měly vodu napravo a zrno nalevo, tak jim to doma prohodím, aby je to nenervovalo.
Stáří slepic bych asi zkusila odhadnout podle neopeřených částí, ony ty stařenky mají nožky vrásčité a rozpraskané.

Přidejte reakci

Přidat smajlík