Dobrý deň ,som začínajúci chovateľ kúpil som po 2 eura 9 vypršaných sliepok a dostal som kohúta viete mi prosím poradiť čo ? je to za kohúta či je to len " pouličný" alebo nejaké konkrétne plemeno
sorry toho kohúta som nedostal od predajcov ale od jedného suseda ktorému po dvore behalo zo 50 kureniec pre tohoto sa zohol a mal som kohúta S tých opršaných sliepok som moc vajec nedostal žena musela 30 kúpiť ale jedna mi zahniezdila a ten sused mi dal 6.8 ... 20 vajec nech "podsypem" tak som podsypal ale mestilo sa mi len 15
vyrezal som Dieru do krabice,
Ty slepičky to v tuhle chvíli nemají jednoduché, neznaly denní světlo, nikdy nebyly venku, už to je pro ně šok, ze kterého se musí dostat. To jsou důvody, proč přestanou snášet, i když se dostaly do lepšího a pro ně přirozenějšího prostředí. Pokud se vám ještě neroznesly, tak využijte dobu k preventivnímu přeléčení kokcidiozy a odčervení, ve velkochovech obyčejně bývá kokcidioza problém, pokud v ochranné době snese nějaké vejce, tak je použijte na výživu malých kuřátek v prvních dnech. A pokud máte zateplený kurník, tak patrně koncem roku budete mít spoustu vajec.
Kohoutka neřeště, když vás osloví chov čistokrevné drůbeže, tak si zajděte na výstavu, porozhlédněte se na netu a svého favorita si určitě najdete.
syem
napsal(a):
Ty slepičky to v tuhle chvíli nemají jednoduché, neznaly denní světlo, nikdy nebyly venku, už to je pro ně šok, ze kterého se musí dostat. To jsou důvody, proč přestanou snášet, i když se dostaly do lepšího a pro ně přirozenějšího prostředí. Pokud se vám ještě neroznesly, tak využijte dobu k preventivnímu přeléčení kokcidiozy a odčervení, ve velkochovech obyčejně bývá kokcidioza problém, pokud v ochranné době snese nějaké vejce, tak je použijte na výživu malých kuřátek v prvních dnech. A pokud máte zateplený kurník, tak patrně koncem roku budete mít spoustu vajec.
Kohoutka neřeště, když vás osloví chov čistokrevné drůbeže, tak si zajděte na výstavu, porozhlédněte se na netu a svého favorita si určitě najdete.
No asi máte pravdu páči sa mi chov čistokrvnej ešte sa neviem rozhodnúť zatial ma oslovili Wayndotky na výstave agrokomplex boli take s modrastým lemom ale nenapísal som si ich názov ...ale som stále v rozhodovaní
Na rozhodování jsou výstavy snad to nejlepší, žádný obrázek Vám nenahradí přímý kontakt se zvířetem. Teď v neděli jsem byla na jedné výstavě, v katalogu šly tři kmeny u drůbeže do kroužku, kdyby to bylo aktuální a dva s otazníkem, tam se líbilo plemeno, ale zvířata byla plachá. V kroužku byly slepice přirozené zvědavé a když zjistily, že z nás nic nebude, tak si vesele hrabaly dál. Kontakt na chovatele se hodí, v případě potřeby násadových vajec, popř. zjištění, zda si líhne i sám.
syem
napsal(a):
Na rozhodování jsou výstavy snad to nejlepší, žádný obrázek Vám nenahradí přímý kontakt se zvířetem. Teď v neděli jsem byla na jedné výstavě, v katalogu šly tři kmeny u drůbeže do kroužku, kdyby to bylo aktuální a dva s otazníkem, tam se líbilo plemeno, ale zvířata byla plachá. V kroužku byly slepice přirozené zvědavé a když zjistily, že z nás nic nebude, tak si vesele hrabaly dál. Kontakt na chovatele se hodí, v případě potřeby násadových vajec, popř. zjištění, zda si líhne i sám.
dali ste mi informácie ktorým nerozumiem v" katalogu šly tři kmeny u drůbeže do kroužku"???
"aktuální a dva s otazníkem, tam se líbilo plemeno, "
sliepky mám dva mesiace nikdy som sa one nezaujímal pomaličky sa rozbieham rád a veľa čítam i fauna jena to super momentalne si velmi cením Váš záujem a rady...
syem
napsal(a):
Poznačím si chovy, které se mi líbily, pak mohu oslovit přímo chovatele. Katalog je užitečný, jsou tam kontakty. Synovi se zalíbily zdrobnělé, ale mne nenadchla jejich plachost, ale třeba násadové vejce bychom si vzali, popř. i jednodenní kuřátka.
ahá došlo mi to to neni typ výstavy ,ale Vaša evidencia...ja som si myslel že sa hydina predvádza v nejakom kruhu