Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.9.2012 12:11
lukas146

XXX.XXX.168.49

Dobry den mam asi opravdu hloupi dotaz ale potrebuji to zlistit:-)
Projde mi do chlivka husa POMOŘANSKÁ nebo i ČESKÁ otvorem 27cm sirka a 37cm vyska
Moc vas prosim poradte mi musim to zjistit co nejdrive.smajlík
Predem dekuji :-)

3.9.2012 14:48
pastelin

XXX.XXX.253.86

česká určitě a pomořanka se bude muset trochu zmáčknout

3.9.2012 17:57
lukas146

XXX.XXX.168.49

Takze husy techto plemen projdou urcite a housere asi taky ze :-)smajlík
A moc dekuji pastelinovi :-)

3.9.2012 18:10
amazonka01

XXX.XXX.71.252

lukas146 napsal(a):
Takze husy techto plemen projdou urcite a housere asi taky ze :-)smajlík
A moc dekuji pastelinovi :-)

Češka ano, ale co se týká pomořanky, tak bych u husy váhala, a houser se podle mě nevleze. Mám teda landéského, a na výšku v těle má asi 50cm, a na šířku skoro 40cm (jen jsem kolem něj obcházela s metrem, nepřikládala.

3.9.2012 19:08
lukas146

XXX.XXX.168.49

no potrebuji to vedet na 100%smajlík
takze cešky ano a pomoranky mozna jestli to dobre chapu smajlík

3.9.2012 19:35
amazonka01

XXX.XXX.71.252

lukas146 napsal(a):
no potrebuji to vedet na 100%smajlík
takze cešky ano a pomoranky mozna jestli to dobre chapu smajlík

To je těžké, nemám doma takový otvor a ani moc nevímn, jak bych jim housera honila :-) , míry sice zkreslují (husy mají peří poměrně "načechrané"), ale když si vezmete, že houser bude mít minimálně 7kg, a měl by se vsoukat do 1/4 metru, tak to vidím černě.

4.9.2012 06:54
lukas146

XXX.XXX.168.49

A jaka z techto hus ma vetsi jatecni vyteznost prosim smajlík

4.9.2012 07:34
amazonka01

XXX.XXX.108.82

lukas146 napsal(a):
A jaka z techto hus ma vetsi jatecni vyteznost prosim smajlík

Zajímavý dotaz ve chvíli, kdy se dozvíte, že husa česká je drobnější než pomořanská smajlík , tak schválně, co myslíte, je jatečně výtěžnější husa, která má maximálně 6kg (houser), nebo ta, která má až 9kg?:-)
V ekonomice chovu je to něco jiného, tam bych viděla vítěze husu českou, která dokáže většinu svých potřeb pokrýt pastvou, je maximálně odolná vůči počas (horko/zima/mráz) a absolutně spolehlivě vyvádí mláďata.

4.9.2012 11:02
pastelin

XXX.XXX.253.86

Chovám oba druhy už mnoho let a kdybych si musel vybrat které nechat tak určitě pomořany.vlastnosti stejné s českou jen spotřebuje víc krmiva na těch 8-9Kg ale obsedne zase víc vajec a houser je klidnější

4.9.2012 12:01
ovecka

XXX.XXX.171.70

Jatečnou výtěžnost ovlivňuje také poměr maso:kosti a ten je jednoznačně lepší u češky. Dana

4.9.2012 18:29
m.l.

XXX.XXX.209.24

ovecka napsal(a):
Jatečnou výtěžnost ovlivňuje také poměr maso:kosti a ten je jednoznačně lepší u češky. Dana

To je pravda, těžší husy mají také těžší kosti a maso má delší vlákno. Tohle ale platí i u slepic a králíků. A myslím i kdyby se do vchodu houser nasoukal, tak by asi dovnitř chodily nerady.

4.9.2012 18:38
lukas146

XXX.XXX.168.49

Takze s Pomorankami se bohuzel musim rozloucit.:-(smajlíksmajlík:-(
A jake plemeno ma lepsi snasku prosim jeste kolik ks snasi kazde z techto plemen.smajlík
A posledni otazka jake z techto plemen se vice vyplati.smajlík

4.9.2012 19:02
amazonka01

XXX.XXX.112.222

Husa česká 5-6kg - 15-20 vajec - pevně sedí
husa pomořanská 6-9kg - 20-30 vajec - často sedí
husa nosná německá 5-8kg -až 60 vajec - téměř nesedí

Jak jsem psala, nejekonomičtější je 100% češka, ale masa z jedné bude nejméně (i přes těžké kosti ;)), a má nejméně vajec. Nicméně vzhledem k omezenému otvoru stejně nemáte na výběr :-)

5.9.2012 06:53
lukas146

XXX.XXX.168.49

Dekuju amazonko ale ja uz jsem vedel predtim ze je pomoranka o 3 kg tezsi nez ceska :-)).
Ale jak rikate nemam na vyběrsmajlík

5.9.2012 07:39
amazonka01

XXX.XXX.96.192

lukas146 napsal(a):
Dekuju amazonko ale ja uz jsem vedel predtim ze je pomoranka o 3 kg tezsi nez ceska :-)).
Ale jak rikate nemam na vyběrsmajlík

A tak ony se všechny údaje dají najít na netu (v knihách). Váha, snáška, i jatečná výtěžnost :-)
Ale ano, nemáte na výběr, a proto jsem moc nepochopila další dotazy o jatečné výtěžnosti a snášce smajlík

5.9.2012 14:03
lukas146

XXX.XXX.168.49

Myslel jsem jestli ma vubec cemu ty cesky mit vite:-(,a tohle se nikde vycist neda a to mam 5 knizek o drubezi a tyhle udaje nikde nebyly.
No a na neto nebylo vubec nic smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

5.9.2012 14:34
amazonka01

XXX.XXX.42.247

lukas146 napsal(a):
Myslel jsem jestli ma vubec cemu ty cesky mit vite:-(,a tohle se nikde vycist neda a to mam 5 knizek o drubezi a tyhle udaje nikde nebyly.
No a na neto nebylo vubec nic smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

Na netu je toho spousta a kor o české huse :-)) (a ve starších knihách taky - hlavně o češce)
Jen tady na Fauně je diskuzí o ní hafo, a další se dají najít na netu přímo od dlouhodobých chovatelů, mmch, moje 8mi letá dcera si před pořízením vlastního chovu hus o tom na netu našla všechno, co potřebovala. To, že jí chce, hledat nemusela :-).
Jinak jestli to má, či nemá cenu, musíte vědět vy sám. Když máte jako hlavní kriterium to, aby se vám husa vlezla do nějakého otvoru, tak vůbec netuším, zda má význam s vámi probírat další přednosti (mmch už jsem je tu psala) i nedostatky (i ty už tu padly, jen číst) chovu č. husy.

6.9.2012 17:15
lukas146

XXX.XXX.168.49

Mam posledni otazku ktere z techto 2 plemen se lepe vyplati na chov,tim vyplati myslim vseobecne smajlík
Protoze pomoranky se mi tak libi ze bych kvuli nim postavil i husnik smajlík
A AMAZONKO S VAMI SE NECHCI HADAT ju :-))

6.9.2012 17:38
marysh

XXX.XXX.114.252

Chytrému napověz,.......... už těch provokaci nech.:-|

6.9.2012 18:45
amazonka01

XXX.XXX.130.129

lukas146 napsal(a):
Mam posledni otazku ktere z techto 2 plemen se lepe vyplati na chov,tim vyplati myslim vseobecne smajlík
Protoze pomoranky se mi tak libi ze bych kvuli nim postavil i husnik smajlík
A AMAZONKO S VAMI SE NECHCI HADAT ju :-))

To je hezké, já párkát velmi trpělivě odpovím na pár otázek, a je to vnímáno jako hádání smajlík

Nicméně si taky myslím, že si tu unavuju prsty úplně zbytečně, a mileráda nechám ty zástupy jiných, kteří budou ochotni řešit s vámi to, co tu již bylo několikrát zodpovězeno. Takže hodně štěstí na dobré rádce :-)

6.9.2012 18:51
lukas146

XXX.XXX.168.49

Mila Amazonko ale tady nebylo zodpovezeno to jaka z techto hus se vice vyplati na chov

6.9.2012 19:12
amazonka01

XXX.XXX.130.129

lukas146 napsal(a):
Mila Amazonko ale tady nebylo zodpovezeno to jaka z techto hus se vice vyplati na chov

a) bylo a několikrát - češka
b) otázka je položená bez toho, co si vy sám představujete pod "vyplatí na chov"

Češka se postará o sebe i při ztížených podmínkách, a ještě lépe se postará o potomstvo, nicméně je drobnější. Ale ekonomika chovu na 1*

Pomořanka je náročnější na krmení, ne každá zasedne a odvodí, ale zase je jatečně "výtěžnější" z kusu. Je klidnější, hezčí, ale pokud jde o to, kolik se do chovu musí vložit vs. co z něj dostanete, tak bude na druhém místě.

To, co je pro vás "výhodnější" a víc se vám "vyplatí", si už musíte v hlavě srovnat vy sám, pokud třeba máte k dispozici líheň, a levný zdroj krmení, není co řešit, pomořanka bude to pravé. Pokud vám jde fakt jen o poměr vložené vs získané, tak zvítězí češka.

Mmch, já jsem možná hádavá :-| , ale vaše diskuze na fauně jsou extra třída smajlík

6.9.2012 23:27
pepina

XXX.XXX.128.126

amazonka01 napsal(a):
b) otázka je položená bez toho, co si vy sám představujete pod "vyplatí na chov"

Češka se postará o sebe i při ztížených podmínkách, a ještě lépe se postará o potomstvo, nicméně je drobnější. Ale ekonomika chovu na 1*

Pomořanka je náročnější na krmení, ne každá zasedne a odvodí, ale zase je jatečně "výtěžnější" z kusu. Je klidnější, hezčí, ale pokud jde o to, kolik se do chovu musí vložit vs. co z něj dostanete, tak bude na druhém místě.

To, co je pro vás "výhodnější" a víc se vám "vyplatí", si už musíte v hlavě srovnat vy sám, pokud třeba máte k dispozici líheň, a levný zdroj krmení, není co řešit, pomořanka bude to pravé. Pokud vám jde fakt jen o poměr vložené vs získané, tak zvítězí češka.

Mmch, já jsem možná hádavá :-| , ale vaše diskuze na fauně jsou extra třída smajlík

Tedy, Vaši trpělivost bych chtěla mít. Tady už je škoda i jednoho ťuknutí do klávesnice. Ale kde nic není, ani smrt nebere.

7.9.2012 06:48
lukas146

XXX.XXX.168.49

amazonka01 napsal(a):

Dekuju moc Amazonko to mi staci =)

15.9.2012 22:01
krenzis

XXX.XXX.255.157

Mám jeden dotaz. Chovám husy české a na peří se mi vyskytuje třepenitost, u husy je jen na zádech a v malém rozsahu, ale u housera na zádech i na prsou. Chci se zeptat co může být příčinou? Vodu mají v lodni a jsou rok stará. Nevím jak se tohoto jevu zbavit. Děkuji za odpověď a případné rady.

25.9.2012 15:01
lukas146

XXX.XXX.168.49

Nasel jsem nova plemena a tak vas amazonko prosim jestli by jste mi neporadila zda tato plemena projdou mim otvorem u kurniku LABUTI,NEMECKA NOSNA,abycejna BROJLERKA .
Moc vas prosim Amazonko opravdu strasne rad bych ty husy choval

25.9.2012 23:14
ildika

XXX.XXX.1.30

Všechny ty husy jsou větší než česká (češka patří mezi malá plemena hus).

26.9.2012 07:05
lukas146

XXX.XXX.168.49

Jo jo to vim ale nevim jestli by mi tam tato plemena prosla vite jo a labutacka je taky male plemeno jinak diky smajlík:-):-)

26.9.2012 07:20
sona1

XXX.XXX.1.101

lukas146 napsal(a):
Jo jo to vim ale nevim jestli by mi tam tato plemena prosla vite jo a labutacka je taky male plemeno jinak diky smajlík:-):-)

I labuťačky jsou větší, než české husy a navíc zrovna tyto mají hodně dlouhý krk- obzvlášť houser a jsou mnohem vyšší, než česká husa. Pochybuji, že by se jim chtělo se ohýbat a prolézat malým otvorem... Naše labuťačky chodí stále hrdě vzpřímené a i do domečku jdou vždy se vztyčenou hlavou- mají ale vchod vysoký, vyšší, než jsou oni, nemusí se hrbit. Možná, kdybyste je měl odmalička a byli zvyklé chodit do domečku tím otvorem, tak by jim možná později nevydilo, že se musí postupně ohýbat, aby se tam dostaly. Ale jestli pořídíte už odrostlé kusy, osobně si myslím, že je nic nedonutí chodit ěkam otvorem, do kterého se nevejdou. Navíc dle mé zkušenosti se vůbec nerady schovávají do jakéhokoliv domku- raději i přes noc zůstanou sedět na volném prostranství. Naučila jsem je se na noc schovávat, ale byla to fuška a pokud jako úplatek nedám do domečku mísu s okřehkem, tak se prostě neschovají.

26.9.2012 07:24
caco

XXX.XXX.111.96

lukas146 napsal(a):
Nasel jsem nova plemena a tak vas amazonko prosim jestli by jste mi neporadila zda tato plemena projdou mim otvorem u kurniku LABUTI,NEMECKA NOSNA,abycejna BROJLERKA .

labutia by mala prejsť,ale ako tu už niekto písal,či vôbec bude chcieť.mne nechceli ísť do chlieva ked boli dvere pootvorené.musel som ich otvoriť skoro dokorán.
ale ked sa to naučia od mala,tak hádam nebude problém.znášajú vysoký počet vajec,takže liahen potrebná.sedieť sa im moc nechce.čo sa týka velkosti tak je to ako hus česká.ja osobne by som bral nemeckú nosnú.je väčšia,znáša vysoký počet vajec,rýchle rastie,samozrejme bez liahne sa neobídete,ale za tu námahu to stojí,ked odpredáte húsatá.po prvom preperení,to je asi 3-3,5 mesiaca,čistá zabitá váha húsky 4,5-5,5kg a houser mal 6,7kg.krmené boli nasekaná žihlava zo šrotom,pšenica,kukurica a celý den sa pásli v záhrade.žiadné nútené dokrmovanie ani výkrmové zmesky.po upečení vynikajúce šťavnaté mäsko a najmä rýchlo upečené.:-)

26.9.2012 07:34
amazonka01

XXX.XXX.242.47

lukas146 napsal(a):

Německá nosná se často prodává (velkoprodejci) jako brojlerová a ne, neprojde, váhově i velikostně stejná jako landéská či pomořanská. Labutí je na hraně, ale brala bych to jako maximum, co se do otvru procpe a rozhodně jí to nebude nic příjemného (a pokud se rozhodne, že tam teda ne, tak máte celkem smůlu - a že se labuťanky rády "rozhodují" :-) )

Ale po pravdě si právě teď myslím něco o perlách a sviních....

26.9.2012 07:59
sona1

XXX.XXX.1.101

sona1 napsal(a):
I labuťačky jsou větší, než české husy a navíc zrovna tyto mají hodně dlouhý krk- obzvlášť houser a jsou mnohem vyšší, než česká husa. Pochybuji, že by se jim chtělo se ohýbat a prolézat malým otvorem... Naše labuťačky chodí stále hrdě vzpřímené a i do domečku jdou vždy se vztyčenou hlavou- mají ale vchod vysoký, vyšší, než jsou oni, nemusí se hrbit. Možná, kdybyste je měl odmalička a byli zvyklé chodit do domečku tím otvorem, tak by jim možná později nevydilo, že se musí postupně ohýbat, aby se tam dostaly. Ale jestli pořídíte už odrostlé kusy, osobně si myslím, že je nic nedonutí chodit ěkam otvorem, do kterého se nevejdou. Navíc dle mé zkušenosti se vůbec nerady schovávají do jakéhokoliv domku- raději i přes noc zůstanou sedět na volném prostranství. Naučila jsem je se na noc schovávat, ale byla to fuška a pokud jako úplatek nedám do domečku mísu s okřehkem, tak se prostě neschovají.

Tak jsem si poměřila housera- a nevejde se tam ani náhodou. Husa na hraně, ale houser teda fakt ne- na šířku. A na výšku by se musel hoodně sklonit. Myslím si, že nehrozí, že by vám tímto labuťačky ochotně chodily.

26.9.2012 09:29
caco

XXX.XXX.111.96

ináč mi príde dosť čudné vyberať husu najmä podla veľkosti otvorusmajlík. otvor sa dá predsa zväčšiť a pochybujem že máte stenu z 10cm hrubého pancieru.

pripadá mi to ako keby ste sem dali otázku: mám pekáč o velikosti 50X30cm,ktorá hus sa mi tam pichnesmajlík
zvieratá sa chovajú bud kvôli výzoru,alebo kvôli úžitkovosti a nie podla diery cez ,ktorú majú prejsť.musíte si ujasniť čo vlastne chcete chovať a prečo a na dieru sa úplne vykašlať

26.9.2012 10:18
amazonka01

XXX.XXX.242.95

caco napsal(a):
ináč mi príde dosť čudné vyberať husu najmä podla veľkosti otvorusmajlík. otvor sa dá predsa zväčšiť a pochybujem že máte stenu z 10cm hrubého pancieru.

pripadá mi to ako keby ste sem dali otázku: mám pekáč o velikosti 50X30cm,ktorá hus sa mi tam pichnesmajlík
zvieratá sa chovajú bud kvôli výzoru,alebo kvôli úžitkovosti a nie podla diery cez ,ktorú majú prejsť.musíte si ujasniť čo vlastne chcete chovať a prečo a na dieru sa úplne vykašlať

Caco, ona je ta diskuze tak trochu provokace. Pokud se člověk podívá na ostatní "Lukášovy" diskuze, tak mu to bude jasné.

26.9.2012 10:20
amazonka01

XXX.XXX.243.96

caco napsal(a):

Caco, ona je ta diskuze tak trochu provokace. Pokud se člověk podívá na ostatní "Lukášovy" diskuze, tak mu to bude jasné.

26.9.2012 14:33
lukas146

XXX.XXX.168.49

amazonka01 napsal(a):
Německá nosná se často prodává (velkoprodejci) jako brojlerová a ne, neprojde, váhově i velikostně stejná jako landéská či pomořanská. Labutí je na hraně, ale brala bych to jako maximum, co se do otvru procpe a rozhodně jí to nebude nic příjemného (a pokud se rozhodne, že tam teda ne, tak máte celkem smůlu - a že se labuťanky rády "rozhodují" :-) )

Ale po pravdě si právě teď myslím něco o perlách a sviních....

Myslete si co chcete ja mam na vas taky uz svuj nazor!!!!!!!!
A jako provokaci jsem to nemyslel!!!!!!!!!!!!

26.9.2012 14:42
amazonka01

XXX.XXX.242.95

lukas146 napsal(a):
Myslete si co chcete ja mam na vas taky uz svuj nazor!!!!!!!!
A jako provokaci jsem to nemyslel!!!!!!!!!!!!

To jsem ráda :-)

Nicméně to, že se ptáte furt na to samé, navíc na to, co se dá celkem snadno odvodit (když už víte, že neprojde 8kg husa Pomořanská, tak logicky neprojde stejně těžká husa Německá nosná, natož pak brojlerová), stejně jako vybírat cokoliv podle toho, zda to prostrčíte nějakým otvorem je buď provokace, nebo to svědčí o hodně nízkém věku, či hodně nízkém IQ.

A protože vaše ostatní diskuze jsou podobného charakteru, tak vás mám zkrátka za provokanta. Ale třeba vlastnosti (jiné, než schopnost prolézt otvorem vašich rozměrů) pomohou jinému chovateli, který to, narozdíl od vás, s chovem bude myslet vážně smajlík

26.9.2012 14:54
caco

XXX.XXX.111.96

amazonka01 napsal(a):
To jsem ráda :-)

Nicméně to, že se ptáte furt na to samé, navíc na to, co se dá celkem snadno odvodit (když už víte, že neprojde 8kg husa Pomořanská, tak logicky neprojde stejně těžká husa Německá nosná, natož pak brojlerová), stejně jako vybírat cokoliv podle toho, zda to prostrčíte nějakým otvorem je buď provokace, nebo to svědčí o hodně nízkém věku, či hodně nízkém IQ.

A protože vaše ostatní diskuze jsou podobného charakteru, tak vás mám zkrátka za provokanta. Ale třeba vlastnosti (jiné, než schopnost prolézt otvorem vašich rozměrů) pomohou jinému chovateli, který to, narozdíl od vás, s chovem bude myslet vážně smajlík

jj súhlas. neplodná diskusia o nejakej diere,ale raz možno budú písať k štandartu hus aj rozmer diery cez ,ktorú prejdesmajlík

26.9.2012 15:28
amazonka01

XXX.XXX.242.95

caco napsal(a):
jj súhlas. neplodná diskusia o nejakej diere,ale raz možno budú písať k štandartu hus aj rozmer diery cez ,ktorú prejdesmajlík

Jj, a na výstavách bude mít posuzovatel příslušnou díru u sebe a bude skrz husy povinně procpávat. Pokud se nepovede, husa bude vyloučena :-)

2.10.2012 17:17
lukas146

XXX.XXX.168.49

amazonka01 napsal(a):
Jj, a na výstavách bude mít posuzovatel příslušnou díru u sebe a bude skrz husy povinně procpávat. Pokud se nepovede, husa bude vyloučena :-)

Ale takhle jsem to Amazonko nemyslel ja vim ze je to odemne blba otazka ze na huse jsou daleko dulezitejsi veci nez jestli projde dirou.smajlík.Ale pochopte ja si nechci poridit Pomoranky a pak zjistit ze mi neprojdou do chlivku chapete:-)
Jen jsem se chtel zeptat vy jste takova znala smajlíkmohla byste mi napsat srovnani mezi ceskou husou a labuti moc vas prosim

2.10.2012 17:34
amazonka01

XXX.XXX.224.24

Ty jsi neúnavný. Jenže mě už to fakt neba smajlík
Češka i labutí tu byly popsány, strejda Google ti najde další informace, a do chlívku si probourej díru podle toho, co si nakonec vybereš.

2.10.2012 17:36
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Tak když prostě neprojdou tak neprojdou !! smajlík Když už víte, že neprojdou, tak už dávno by jste mohl mít postavené něco pro ty husy !!smajlík

2.10.2012 18:35
m.l.

XXX.XXX.209.24

Kam se na tohle vlákno hrabou telenovely. smajlík

2.10.2012 18:47
amazonka01

XXX.XXX.224.24

m.l. napsal(a):
Kam se na tohle vlákno hrabou telenovely. smajlík

Co telenovely, to je jak Rocky I. - X. smajlík
"Projde mi" pro velký úspěch již po Xté....

3.10.2012 11:38
caco

XXX.XXX.123.63

lukas146 napsal(a):
Ale takhle jsem to Amazonko nemyslel ja vim ze je to odemne blba otazka ze na huse jsou daleko dulezitejsi veci nez jestli projde dirou.smajlík.Ale pochopte ja si nechci poridit Pomoranky a pak zjistit ze mi neprojdou do chlivku chapete:-)
Jen jsem se chtel zeptat vy jste takova znala smajlíkmohla byste mi napsat srovnani mezi ceskou husou a labuti moc vas prosim

Lukaš predpokladám že chliev nemáš z pancieru,takže diera sa dá zväčšiť úplne jednoducho a pak si môžeš kúpiť husy podla gusta:-)

3.10.2012 14:06
lukas146

XXX.XXX.168.49

No prave ze ten chliv je z kamene a uz je stary tak to nechci ryskovat aby mi potom spadl na hlavu chapete:-)

3.10.2012 14:14
amazonka01

XXX.XXX.227.240

lukas146 napsal(a):
No prave ze ten chliv je z kamene a uz je stary tak to nechci ryskovat aby mi potom spadl na hlavu chapete:-)

Jasně a kamenné má i dveře, takže není možné ve dveřích udělat menší dvířka pro husy, že? To je lepší hledat husu, co se vejde do ďoury ve zdi smajlík

3.10.2012 15:28
milošditrich

XXX.XXX.226.179

lukas146 napsal(a):
Dobry den mam asi opravdu hloupi dotaz ale potrebuji to zlistit:-)
Projde mi do chlivka husa POMOŘANSKÁ nebo i ČESKÁ otvorem 27cm sirka a 37cm vyska
Moc vas prosim poradte mi musim to zjistit co nejdrive.smajlík
Predem dekuji :-)

zdravim husi sice nechovam ale viděl jsem je a chovatel mi řikal že ma otřevřeny dveře přes den a jen na noc zavira a do husniku se kuna a nic neproleze hned u vchodu je pes husy projdou a slipky tžaky kočka taky a ven se dostane dviřkama

3.10.2012 19:09
lukas146

XXX.XXX.168.49

amazonka01 napsal(a):
Jasně a kamenné má i dveře, takže není možné ve dveřích udělat menší dvířka pro husy, že? To je lepší hledat husu, co se vejde do ďoury ve zdi smajlík

ne kamene dvere nema smajlíksmajlíksmajlík!!!!!!!!
Ale velky vchod do chlivku je na zahrade a pres novou zamkovku husy opravdu 2krat za den hnat nebudu smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

4.10.2012 18:39
caco

XXX.XXX.132.210

lukas146 napsal(a):
ne kamene dvere nema smajlíksmajlíksmajlík!!!!!!!!
Ale velky vchod do chlivku je na zahrade a pres novou zamkovku husy opravdu 2krat za den hnat nebudu smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

kamene sa dajú v pohode vyštrajchať.naši majú dom s kamena a v pohode som spravil dieru na velké okno. hrúbka múru je 60cm.ked nebudeš do toho mlatiť ,ale v klude postupne vytahovať kamene,nič sa nestane

Přidejte reakci

Přidat smajlík