Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.10.2012 08:11
nasefauna

XXX.XXX.19.64

Dobrý den,
krmím slepice směsí pro nosnice ale i šrotem z pšenice, potravinovými doplňky a domácími zbytky. Slepice stejně více méně nenesou. Rozhodla jsem se tedy vynechat šrot a krmit jen tou směsí, nikde jsem ale nenašla minimální dávku na jednu slepici. Mám plemena maransky, leghornky a lakenfeldky.

Kolik té směsi slepice za den sežere? Děkuji

PS: mám na mysli N2 případně N1

30.10.2012 13:46
dyfenbachia

XXX.XXX.224.31

Dobrý den, co jsem tak zatím zaregistrovala z různých směsí, tak se většinou uvádí spotřeba 100 - 120 g na den pro jednu slepici. Já mám hybridky a k tomu pět perliček a vycházelo by to přes kilo směsi za den a to určitě nesezobou. Myslím, že jsem tak na polovině. Na noc dávám celou pšenici a slepičky nesou. Uvidíme, co s nimi udělá zima.

30.10.2012 18:56
nasefauna

XXX.XXX.19.64

Děkuji, já jim dávala dvakrát denně, takže hladové nebyly, ale od minulého jara, co je máme s tím jejich "nošením" byly samé problémy. Teď jsou po pelichání, tak zkusím ještě tuto variantu. Na pytli se člověk bohužel krmnou dávku nedočte :(

30.10.2012 19:08
mamkamaria

XXX.XXX.55.1

Ale dočítate sa tom v charakteristike toho ktorého plemena.

30.10.2012 20:02
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Zdravím, slepice by měly mít furt nasypané. A myslím si, že na slepici je 100g málo. Vemte si, že ty slepice jsou středně velké, a potřebujou mít pro sebe + ještě, aby se jim udělalo na vajíčka! A pouštíte je na trávu, aby si něco našly ?! Slepice mají u mě pořád nasypáno, a od rána do večera na zeleném ( Pokud není sních ) :-))

2.11.2012 21:55
evulín

XXX.XXX.227.120

ondře.j. napsal(a):
Zdravím, slepice by měly mít furt nasypané. A myslím si, že na slepici je 100g málo. Vemte si, že ty slepice jsou středně velké, a potřebujou mít pro sebe + ještě, aby se jim udělalo na vajíčka! A pouštíte je na trávu, aby si něco našly ?! Slepice mají u mě pořád nasypáno, a od rána do večera na zeleném ( Pokud není sních ) :-))

Pořád nasypáno je hezké, ale těch vrabců /ti by mi tak nevadili/ a myší! Nasypu hodně ráno, než jdu do práce, nažerou se a během dopoledne dozobají, a pak dávám až odpoledne. Nemám dobré zkušenosti s plnými miskami. Taky jsme měli potkany, přišli zvenku.

3.11.2012 08:33
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

evulín napsal(a):
Pořád nasypáno je hezké, ale těch vrabců /ti by mi tak nevadili/ a myší! Nasypu hodně ráno, než jdu do práce, nažerou se a během dopoledne dozobají, a pak dávám až odpoledne. Nemám dobré zkušenosti s plnými miskami. Taky jsme měli potkany, přišli zvenku.

No žito mají u nás od rána do odpoledne podle toho jak jim zbytek. Pak nějaké to pečivo+brambory+šrot. A na večer žito :-)

9.11.2012 10:17
nasefauna

XXX.XXX.11.32

Skuně a to myslíte tady na fauně? Mám mnoho knih, ale krmná dávka v nich tedy zanesená není. Co žrát ano, ale kolik ne.

9.11.2012 11:40
dyfenbachia

XXX.XXX.224.31

nasefauna napsal(a):
Skuně a to myslíte tady na fauně? Mám mnoho knih, ale krmná dávka v nich tedy zanesená není. Co žrát ano, ale kolik ne.

Například kniha ,,Chov hrabavé drůbeže" od p. Tuláčka. Strana 85, tabulka č.16. V knize ,,1000 rad drobnochovatelům" na straně 42, tabulka č. 4 (podrobněji je to ještě v samotném textu). Taky je dost informací v knížce ,,Chov drůbeže a králíků" nebo ,,Drobnochovy hospodářských zvířat ". Pokud chcete krmit jen směsi, uvádí se těch cca 120 g na kus a den nebo nasypat do zásobníkového krmítka a jen kontrolovat a dopňovat. V knihách najdete jak krmit směsmi nebo statkovými krmivy (množství apod.) Určitě tam najdete co potřebujete. Ještě dodám, že tam není psané pro konkrétní plemena. Jsou tam slepice rozdělené jen na lehké a kombinované plemena. Myslím, že hybridky mají krmnou dávku jako kombinovaná plemena. Když tak mě někdo opravte.

5.12.2012 19:48
honzapm

XXX.XXX.29.18

Líbí se mi zpracování stránek firmy Dominant.
Dá se tam vyčíst třeba sexování jednodenních kuřátek (jasně, neplatí pro všechna plemena/rázy),
jsou tam údaje o snášce, o váze jednotlivých rodičů a hybridů, člověk si plus mínus udělá představu.
Mno a v neposlední řadě jsou tam i údaje o spotřebě krmiva (v gramech).
Na jednu nosnici denně cca 140 g (Leghorn), až po cca 160 a více g (vlaška koroptví aj.).

Takže 100 g nahoře někým uváděných je vážně málo.

Pokud máte v okolí hojně myší, uzpůsobte krmítko (stačí plechové, ideálně vyvýšené na hladkých kovových nožkách, po kterých myš hůře vyleze či nevyleze vůbec - viděl jsem tu na iFauně na snímcích od chovatelů i krmítka např. z uříznuté okapové roury - měl to tuším někdo ze Slovenska). Mno a proti vrabcům si pořiďte kočku (pomáhá i na myši :-)) nebo krmte slepice ve voliéře nebo uvnitř kurníku - chléva.
Nedávejte krmítko poblíž keřů, kde vrabčáci rádi spočinou mezi jednotlivými žravými nájezdy.
Nebo používejte nášlapné krmítko - je potřeba na něj slepice naučit (ideálně o víkendu, prodlouženém nebo o dovolené) a pak je problém vyřešen.

Leghorn Dominant (D229)
http://www.dominant-cz.cz/?q=D229

5.12.2012 20:20
frikmon

XXX.XXX.197.182

honzapm napsal(a):
Líbí se mi zpracování stránek firmy Dominant.
Dá se tam vyčíst třeba sexování jednodenních kuřátek (jasně, neplatí pro všechna plemena/rázy),
jsou tam údaje o snášce, o váze jednotlivých rodičů a hybridů, člověk si plus mínus udělá představu.
Mno a v neposlední řadě jsou tam i údaje o spotřebě krmiva (v gramech).
Na jednu nosnici denně cca 140 g (Leghorn), až po cca 160 a více g (vlaška koroptví aj.).

Takže 100 g nahoře někým uváděných je vážně málo.

Pokud máte v okolí hojně myší, uzpůsobte krmítko (stačí plechové, ideálně vyvýšené na hladkých kovových nožkách, po kterých myš hůře vyleze či nevyleze vůbec - viděl jsem tu na iFauně na snímcích od chovatelů i krmítka např. z uříznuté okapové roury - měl to tuším někdo ze Slovenska). Mno a proti vrabcům si pořiďte kočku (pomáhá i na myši :-)) nebo krmte slepice ve voliéře nebo uvnitř kurníku - chléva.
Nedávejte krmítko poblíž keřů, kde vrabčáci rádi spočinou mezi jednotlivými žravými nájezdy.
Nebo používejte nášlapné krmítko - je potřeba na něj slepice naučit (ideálně o víkendu, prodlouženém nebo o dovolené) a pak je problém vyřešen.

Leghorn Dominant (D229)
http://www.dominant-cz.cz/?q=D229

Mě se taky líbí zpracování stránek o hybridech a tudíž krmení a jeho množství je uzpůsobeno hybridním zvířatům, líniím a barevnám rázům co prodávají. Takže např. srovnávat tuto vlašku z klasickou vlaškou je zcestné.
Pro info 100g směsi klasické vlašce plně stačí + 20g zrna na noc!!! Pokud by byla original vlaška v intezivním chovu stačilo by ji cca 120g směsi.
Nepleťme tady hrušky a jabka = hybridy a originál plemena! Je to zavádějící a zvlášť pro méně zdatné nebo začínající chovatele.
Jen pro info viděl jste někdy dominant vlašku - ta v druhém roce vypadá jak koráb a sežere jetě o něco více než udávájí:-)

5.12.2012 20:28
honzapm

XXX.XXX.29.18

Ano, viděl a choval. Asi 30 ks.

5.12.2012 20:51
frikmon

XXX.XXX.197.182

honzapm napsal(a):
Ano, viděl a choval. Asi 30 ks.

No vidíte super!smajlík Tak teď si pořiďte 30ks originál vlašek a srovnejte krmení. Kdyby jste tak udělal tak věřím že Váš původní příspěvek bude formulován zcela jinak a teprv tak bude přínosem:-)

5.12.2012 21:43
honzapm

XXX.XXX.29.18

Originál Koroptvích vlašek mám šest. Těch 24 zkusím honem rychle dosehnat.

5.12.2012 21:46
frikmon

XXX.XXX.197.182

honzapm napsal(a):
Originál Koroptvích vlašek mám šest. Těch 24 zkusím honem rychle dosehnat.

Super snaha se vždy jen chválí:-)

5.12.2012 21:51
honzapm

XXX.XXX.29.18

Mám zvážit Vlašku koroptví přes příchodem ke krmítku a po odchodu od něho?
Myslím, že tak nejlépe vysleduji a vypočítám, kolik denně skonzumuje.
Mám toto dále rozpočítat na délku dne v hodinách? Nyní v Prosinci je den kratší,
tudíž by měla Vlaška koroptví na konzumaci méně času/hodin.
Mám totéž uplatniti i na Vlašce Dominant Koroptví?
Vynasnažím se oběma pokusným skupinám zajistit naprosto stejné zrno, směs i míchanici.

Sušené skořápky, lapené mouchy a oklované spolusoudružky se počítají též? Děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík